Купуване на кола от Германия
Модератор: Общи модератори
- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
Re: Купуване на кола от Германия
Колеги, май малко се поотклонихте от темата.
Искам да кажа нещо по същество, за да е от полза на пътуващите от/към Германия. Бензинза в Австрия на аутобана струва колкото бензинза в Германия. Ако искате да заредите по-евтино трябва да излезете от магистралата и да заредите в най-близкото градче/село. Там бензинза е чувствително по-евтин - от порядъка на 20 цента! В Унгария не е препоръчително да се зарежда, щото тея мангали лъжат с курса на еврото (не са в еврозоната), а и като цяло там горивото е скъпо. За Сърбия е добре да си приготвите динари, че и сърбите го играят малко тарикати, не само на бензиностанциите, а и с путарините.

Искам да кажа нещо по същество, за да е от полза на пътуващите от/към Германия. Бензинза в Австрия на аутобана струва колкото бензинза в Германия. Ако искате да заредите по-евтино трябва да излезете от магистралата и да заредите в най-близкото градче/село. Там бензинза е чувствително по-евтин - от порядъка на 20 цента! В Унгария не е препоръчително да се зарежда, щото тея мангали лъжат с курса на еврото (не са в еврозоната), а и като цяло там горивото е скъпо. За Сърбия е добре да си приготвите динари, че и сърбите го играят малко тарикати, не само на бензиностанциите, а и с путарините.
- BMW M5 super
- кандидат ентусиаст
-
Ходих да си взема кола от Германия .
Само искам да уточня конкретно ,тоест дебело да прочетете . колата която избрах веше два патъ по скъпа там отколкото се продаваше тука !!!!
Човека собственик на автокъщата направо ме чакаше от летището ,взе ме ,платих му сложи номера зелена карта , заредих до горе и веднага назад .
Тука е мястото да отбележа немеца и 20 евро не ми остъпи от цената, каквото каже това е .!!!
до тука добре , но после слушайте , колата беше с жълти номера ,Е тези жълти номера ми разказа играта на мене .
Те били действителни само и единствено за ГЕрмания !!!
През Германия карах колкото може колата към 260 почти постоянна скорост , През Австрия явно на чист късмет съм карал пак на максимум колко може ,
Минах през Унгария и там ми се разказа играта .пак карах като луд ,но точно на излизане от Унгария ме спреха ебати ебливите куки и не знаеха бъкел ни англииски ни чудо .
Чиста проба цигани и измет .Свалиха ми ноемрата с един нож и без да ти обясняват нищо си еба.а майката .
Ей така ме зарезаха без номера без нищо .Ма.ка им мръсна .Оттам явно те звъннаха на некакви техни :колеги: и общо взето за да ми дадът номерата назад искаха 500 ДОЛАРА .
ПЕДЕр.СТИ чисти .
После в БГ спираха куки и пак писаха акт ,не можело се кара с жълти номера .
Общо взето това .Иначе поне колата е супер ,едва ли има в БГ такава изобщо .
Ако има някой нещо да пита да пита .
Много се нервирах че в Германия и Австрия се плащат туалетните 80 евро цента ,направо съм бесен ,да ти искат пари ,заржцаш за 100 евро и да платиш 80 цента за една вода ,гола вода са ТОТАЛНО
Само искам да уточня конкретно ,тоест дебело да прочетете . колата която избрах веше два патъ по скъпа там отколкото се продаваше тука !!!!
Човека собственик на автокъщата направо ме чакаше от летището ,взе ме ,платих му сложи номера зелена карта , заредих до горе и веднага назад .
Тука е мястото да отбележа немеца и 20 евро не ми остъпи от цената, каквото каже това е .!!!
до тука добре , но после слушайте , колата беше с жълти номера ,Е тези жълти номера ми разказа играта на мене .
Те били действителни само и единствено за ГЕрмания !!!
През Германия карах колкото може колата към 260 почти постоянна скорост , През Австрия явно на чист късмет съм карал пак на максимум колко може ,
Минах през Унгария и там ми се разказа играта .пак карах като луд ,но точно на излизане от Унгария ме спреха ебати ебливите куки и не знаеха бъкел ни англииски ни чудо .
Чиста проба цигани и измет .Свалиха ми ноемрата с един нож и без да ти обясняват нищо си еба.а майката .
Ей така ме зарезаха без номера без нищо .Ма.ка им мръсна .Оттам явно те звъннаха на некакви техни :колеги: и общо взето за да ми дадът номерата назад искаха 500 ДОЛАРА .
ПЕДЕр.СТИ чисти .
После в БГ спираха куки и пак писаха акт ,не можело се кара с жълти номера .
Общо взето това .Иначе поне колата е супер ,едва ли има в БГ такава изобщо .
Ако има някой нещо да пита да пита .
Много се нервирах че в Германия и Австрия се плащат туалетните 80 евро цента ,направо съм бесен ,да ти искат пари ,заржцаш за 100 евро и да платиш 80 цента за една вода ,гола вода са ТОТАЛНО
vvvvv
- cocosas
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 / e46
е покажи придобивката
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
стефан13 написа:Колега,доколкото знам жълтите номерата важат за цялото ЕУ???
Винаги са важали само за Германия! Те са за транспортиране на кола от един град до друг град!
Червените номера са за експорт.

- BMW M5 super
- кандидат ентусиаст
-
Пуснал съм снимки на колата .в подраздела Е38 , колата ми стъпи на 11 200 ! ,но няма такава втора .
vvvvv
madpetio написа:DorkstaR_ написа:Може ли да прекарам кола на самоход с жълтите номера, ако няма TUV?
Можеш,само в страни членки на Евро съюза трябва да се движиш. През Сърбия ще ти вземат един 150евро допълнително
Сега какво последно може?
- vaskoniracing
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F13 650i
- Мечтае да кара: M
По горе в същата тема лично аз подробно обясних за тези жълти номера,но явно,някой не е прочел,а за тоалетните в Германия след,като сложиш монетите в автомата от самия него си взимаш бонче,като тази сума се приспада от вашата сметка на самата каса естественно ако си купите нещо или заредите на въпросната бензиностанция.
Мерси колега!Няма да е лошо да се сложи в началото на темата актуално инфо с "малките" промени към днешна дата.Аз лично преди да тръгна да си докарам моята кола,прекарах доста време из нета,и се допитвах и тука,за да нямам после изненади 

- BMW M5 super
- кандидат ентусиаст
-
Абе колега ,какви монетки говориш ти .
Хората там отиват да си купят кола ,анй -малката банкнота ми е 100 евро .
Ти ти се ходи до туалетна ще мислиш за стотинки ,не им е уредена работата , а и хората са като роботи там
Нямат никакви емоции - тука си е най-добре
Хората там отиват да си купят кола ,анй -малката банкнота ми е 100 евро .
Ти ти се ходи до туалетна ще мислиш за стотинки ,не им е уредена работата , а и хората са като роботи там
Нямат никакви емоции - тука си е най-добре
vvvvv
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Дам, тука си е най-добре. Там са като роботи и тук-таме нарушават правилата за движение, с тука масово не ги знаят дори, та какво остава за спазването. 

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- vaskoniracing
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F13 650i
- Мечтае да кара: M
Колега прав си гола вода са нищо не им е наред,но се надявам жълтите номера да не са твое име защото,както си карал и в Австрия на късмет то очаквай снимки със задния номер на атомобила и то на адреса в Бг.
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
стефан13 написа:madpetio написа:DorkstaR_ написа:Може ли да прекарам кола на самоход с жълтите номера, ако няма TUV?
Можеш,само в страни членки на Евро съюза трябва да се движиш. През Сърбия ще ти вземат един 150евро допълнително
Това БЕШЕ до скоро...
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- Reerix
- Потребител
-
- Кара: e46 318 is
- Мечтае да кара: bmw m3
- Детайли за колата: bmw e46 318is 2002г.
madpetio написа:стефан13 написа:madpetio написа:DorkstaR_ написа:Може ли да прекарам кола на самоход с жълтите номера, ако няма TUV?
Това БЕШЕ до скоро...
Не можеш. Жълтите номера са само за Германия. За да можеш да я докараш на ход до България колата ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да има TUV и да закупиш червени номера. Моята я купих от Нюмберг, Германия на 22.10 тази година и като питахме за цената на червените номера ни казаха 120 евро. Сега сами си сметнете дали си заслужава- гориво+ номера+ винетки за Унгария и Румъния + евентуален проблем дали е повече от 1000та лева, които ви искат за да ви я донесат на платформа.
Колеги спешно ми трябва помоща ви. Значи тези дни може да пътувам до Германия за да си купя Бмв. Въпроса ми е може ли след като купя колата от Германия отново да я продам там?