330 xd тресе на 80 км/ч
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: 330 xd тресе на 80 км/ч
Днес смених джантите на цяло с нови, но резултатът е отново същия тресе и тресее.
- MonsteR
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: SR-71 Blackbird
Колега, мисля си че имаш проблем с дисковете отпред. Кога си ги сменял за последно? Нови ли са? Да не си ги изкривил докато си ги разработвал? Ако са стари и тънки, те са се дебалансирали защото имат едно място, на което е взет материал от тях оригинално и ако си ги изтрил до там пада парче от диска за визуално разпознаване, че е време да го смениш... Следващото нещо, виж дали буталата ти работят добре.... това от мен.

MonsteR написа:Колега, мисля си че имаш проблем с дисковете отпред. Кога си ги сменял за последно? Нови ли са? Да не си ги изкривил докато си ги разработвал? Ако са стари и тънки, те са се дебалансирали защото имат едно място, на което е взет материал от тях оригинално и ако си ги изтрил до там пада парче от диска за визуално разпознаване, че е време да го смениш... Следващото нещо, виж дали буталата ти работят добре.... това от мен.
Дисковете са от миналата седмица чисто нови Brembo, а какво точно имаш предвид за буталата???
- MonsteR
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: SR-71 Blackbird
Ами примерно, ако не ти отварят добре и задържа, може диска да се нагрее и изметне. Но описанието на твоя проблем, определено ми звучи като крив диск.

- NIKMAN
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46i
Провери и си ревизирай всички спирачни апарати, сигурно има блокирало бутало. След каране през зимата от лугата се получават такива проблеми.

Преди 2 дни свалих 4-те диска и ги замериха с индикатор, който показва че всичко е ОК.Друго което направих смених болтовете на джантите и вибрациите леко утихнаха, но от толкова манипулации може вече и да си внушавам.
По въпроса за спирачните апарати и те са проверени,на единият от тях маркуча изглеждаше запушен но оправиха момчетата.
До тук съм сменил 3 ма майстори и две гумаджийни, но проблема си остава. Продължавам с ходенето по мъките ако има резултат ще пиша, ако и някой може да помогне с идея нека пише - Благодаря предварително...
По въпроса за спирачните апарати и те са проверени,на единият от тях маркуча изглеждаше запушен но оправиха момчетата.
До тук съм сменил 3 ма майстори и две гумаджийни, но проблема си остава. Продължавам с ходенето по мъките ако има резултат ще пиша, ако и някой може да помогне с идея нека пише - Благодаря предварително...
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Централния отвор на всички Е46-ци е 72.5мм. Сигурен ли си, че джантите, които си сложил, за са Е46?
При тресене само на определена скорост проблема в 99% от случаите е гуми или джанти.
При тресене само на определена скорост проблема в 99% от случаите е гуми или джанти.
Si non confectus, non reficiat.
Момчета, нов майстор - нова диагноза
. Новата диагноза е паднал баланс на кардана, но това са само предположения.
И това е проверено, но не е в кардана проблема.

И това е проверено, но не е в кардана проблема.

- mi6obmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е38, Е53
- Мечтае да кара: ново
Излекува ли тресенето? При мен беше така преди време и след дълго ходене по мъките се оказа крива ЗАДНА джанта.Ти каза,че са нови,но все пак проверявай и отзад.
- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
Да си кажа и аз...големи премеждия, големи проблеми с това тресене при 80км/ч.
То не бяха баланси, изправяния на джанти, що гумаджии ме лъгаха и що пари ми взеха и накрая .... ми липсваха втулките на джантите .... Дори на едната джанта втулката да ти липсва и става клатенето.
То не бяха баланси, изправяния на джанти, що гумаджии ме лъгаха и що пари ми взеха и накрая .... ми липсваха втулките на джантите .... Дори на едната джанта втулката да ти липсва и става клатенето.
- kozela
- младши ентусиаст
-
- Кара: лоша F30-ка
Аз това за втулките го бях написал на първа страница на тая тема, за да може да се сещат хората!! Гледайте си характеристиките на джантите - дали отговарят на тези за модела (специално централен отвор) и след това вече насочете внимание към разглеждане на възможности за проблеми с гуми, дискове и т.н.
Малка стъпка, която спестява много, особенно при "майстори", които ви виждат като ходещи левчета!
Малка стъпка, която спестява много, особенно при "майстори", които ви виждат като ходещи левчета!

- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
kozela написа:Аз това за втулките го бях написал на първа страница на тая тема, за да може да се сещат хората!! Гледайте си характеристиките на джантите - дали отговарят на тези за модела (специално централен отвор) и след това вече насочете внимание към разглеждане на възможности за проблеми с гуми, дискове и т.н.
Чудно, че джантите дето сложих на е46-цата и се нуждаеха от втулки бяха от е36...а там нали отвора е същия...
- kozela
- младши ентусиаст
-
Да, отвора е същия...72,6! Но реално ти не караш джанти от Е36, просто са били на колата-съдя по нуждата от втулки! Най-вероятно предишният собственик ги е возил без втулки, може да не ти ги е дал и тем подобни! Джантите ти БМВ ли са или някаква друга марка?!

- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
kozela написа:Да, отвора е същия...72,6! Но реално ти не караш джанти от Е36, просто са били на колата-съдя по нуждата от втулки! Най-вероятно предишният собственик ги е возил без втулки, може да не ти ги е дал и тем подобни! Джантите ти БМВ ли са или някаква друга марка?!
Style 41 BMW джанти, карани преди това на е36.
Не вярвам оригинални джанти за БМВ, да трябва да им се добавя втулки или ... просто джантите са някаква реплика...ама отзад си пише BMW на джантата.

- kozela
- младши ентусиаст
-
УОУууу
Тия джанти са за Е36 и Е46, дори по каталог: http://felgenkatalog.auto-treff.com/
Много, много странно
...ако не е тайна какви са размерите на тия втулки дето са били необходими...да не би да са от 74 мм. към 72,6 мм. случайно?!
P.S. Това ,че пише БМВ не е достатъчно, трябва да има и няколко други неща ( но това е обсъждано вече в други подобни теми)

Тия джанти са за Е36 и Е46, дори по каталог: http://felgenkatalog.auto-treff.com/
Много, много странно

P.S. Това ,че пише БМВ не е достатъчно, трябва да има и няколко други неща ( но това е обсъждано вече в други подобни теми)

32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3