Претриса тдс

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: Претриса тдс

Мнение от vladobate » 05 Ное 2012, 19:43

bmw325tds написа:
vld написа:Не е от дюзата това тресене, позацапала е плочката на помпата, най лесно е с добавка за почистване на горивна система за дизел и каране на извънградско.
Можеш ли да препоръчаш добавка?
И как да разбера дали моето ГНП е с писти или безконтактен четец?

Ако щуцера за обратното гориво е отгоре на плочката и сочи нагоре си с четци , а ако е отстрани на плочката ( сочи предното стъкло ) си с безконтактна обратна връзка.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325tds touring,e46 328ci...
Мечтае да кара: МИГ–29
Детайли за колата: И двете с чип...

Мнение от sebulba1 » 05 Ное 2012, 20:32

05112012240.jpg
05112012240.jpg
Здравейте и от мен.Сега видях,как да се познае с каква помпа е тдс-а,та слизах да снимам мойта помпа.колата ми е края на 95-та,но от обяснението на колегата над мен,останах с впечатлението,че е от ВЕЧНИТЕ :mhihi: :mhihi: Прав ли съм?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 316и
Мечтае да кара: М5/М3

Мнение от niki7o0o » 06 Ное 2012, 9:53

sebulba1 написа:
05112012240.jpg
05112012240.jpg
Здравейте и от мен.Сега видях,как да се познае с каква помпа е тдс-а,та слизах да снимам мойта помпа.колата ми е края на 95-та,но от обяснението на колегата над мен,останах с впечатлението,че е от ВЕЧНИТЕ :mhihi: :mhihi: Прав ли съм?

Помпата е същата...така ходих на диагностика вчера имаше малко грешки и ги изчистиха но ми казаха че помпата имала някаква игла която е задържала и не подава правилното гориво и така пуши...
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 06 Ное 2012, 13:38

Пробвай с STP, понякога върши чудеса.
Един резервоар до горе, наливаш я и газ, извънградско.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 06 Ное 2012, 18:52

niki7o0o написа:
sebulba1 написа:
05112012240.jpg
05112012240.jpg

Помпата е същата...така ходих на диагностика вчера имаше малко грешки и ги изчистиха но ми казаха че помпата имала някаква игла която е задържала и не подава правилното гориво и така пуши...

Общо взето пак глупости говорят някои хора,каква игла ? Че и пък задържала
Ако мислиш ,че като са ти изтрили грешки са свършили голямата работа ,бегаи от тея .
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325tds touring,e46 328ci...
Мечтае да кара: МИГ–29
Детайли за колата: И двете с чип...

Мнение от sebulba1 » 06 Ное 2012, 19:04

Така и не разбрах с коя помпа от двата вида съм.Моля за отговор? :help: Благодаря предварително.

Потребител
Аватар
Кара: 330D

Мнение от vintila_84 » 06 Ное 2012, 20:37

колеги и на мен ми претрисаше и откакто си смених помпата го нямам този проблем,било претрисало от някакъв датчик отдолу на помпата :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 06 Ное 2012, 20:52

vld написа:Не е от дюзата това тресене, позацапала е плочката на помпата, най лесно е с добавка за почистване на горивна система за дизел и каране на извънградско.

Това за плочката е мит. И при двата вида помпи, тази с индукционна плочка и тази с резисторна няма какво да окаже влияние върху стойностите на напрежението, което се получава в следствие на положението палеца и се подава на входа на DDE.
По-вероятно е да има проблем с "Умната дюза". На диагностика трябва да излезе.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tsvetigster » 07 Ное 2012, 17:20

Вчера и на моя тдс ''умната дюза" приключи,карах я на диагностика и момчето ми обясни,че имало някаква жичка която често се случвало да изгаря.(Той ми каза като търся втора употреба дюза да я замервам трябва да е в границите между 90-120 ома)и реших да го напиша тук може да е от полза.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 08 Ное 2012, 9:50

maxi-mix написа:... Най-добре добавка има цяла тема в Е46 раздела погледния отнася се за твоя мотор също (320д преди фейса е на сущия принцип като Е36 тдс), има много препоръчвани добавки...
Ето линк към темата: :arrow: Добавка към нафтата

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 08 Ное 2012, 11:53

Проблемите с умната дюза са два варианта, единия е да спре да подава инфо към ДДЕ, причината за което може да е скъсан кабел или скъсана намотка в самата дюза.
Втория вариант за проблем с уната дюза е теч, който съответно бърка данните които се подават към ДДЕ.
При първия вариант лампата на дюзата на таблото светва и свети докато не се оправи проблема и на диагностика си пише че няма сигнал от дюзата.
При втория вариант колата почва да пали тегаво като с ратегнати вериги и няма как да не се види че тече около дюзата.
Това са моите лични наблюдения върху тази дюза.
Единствения обясним вариант да претриса от тази точно дюза е да и е повреден разпръсквача, по скоро зацапан, което пак може да се повлияе благоприятно от добавка.

Успех!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 14 Ное 2012, 9:43

И добавка слагах и пак тресе.

Това, което забелязах, е че като запаля двигателя работи добре, след секунди сваля оборотите (в зависимост от темп. на околната среда) и започва да тресе.
Когато пакарам и колата загрее тресенето спира.
Но вчера забелязах, че когато е загрял двигателя и докосна педала на газта съвсем леко, толкова леко, че стрелката на оборотомера видимо не се измества, колата започва да се клати.

Тоест има критични обороти, при които тресе. Под и над критичната точка двигателя мърка.
Като цяло нямам проблеми нито с топло, нито със студено палене, колата пали от раз.

Някой срещал ли е този проблем?

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 14 Ное 2012, 11:13

bmw325tds написа:И добавка слагах и пак тресе.

Това, което забелязах, е че като запаля двигателя работи добре, след секунди сваля оборотите (в зависимост от темп. на околната среда) и започва да тресе.
Когато пакарам и колата загрее тресенето спира.
Но вчера забелязах, че когато е загрял двигателя и докосна педала на газта съвсем леко, толкова леко, че стрелката на оборотомера видимо не се измества, колата започва да се клати.

Тоест има критични обороти, при които тресе. Под и над критичната точка двигателя мърка.
Като цяло нямам проблеми нито с топло, нито със студено палене, колата пали от раз.

Някой срещал ли е този проблем?

Да колега, от 5 години е така и никой в БГ на успя да я оправи :mhihi: Имам идея от къде е проблема, но още не съм намерил време да си поиграя с помпата.
Последна промяна stony1 на 14 Ное 2012, 14:19, променена общо 1 път
Българския вариант:
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 14 Ное 2012, 11:40

stony1 написа:...Да колега, пт 5 години е така и никой в БГ на успя да я оправи :mhihi: Имам идея от къе е проблема, но още не съм намерил време да си поиграя с помпата.
Искаш да кажеш, че tds-а, който има всички екстри за модела + допълнителни тресе на ниски обороти?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от stony1 » 14 Ное 2012, 14:32

Ти остави екстрите. Само, че при мен това "претрисане" го правеше при студен мотор - порцията гориво беше повечко. После си поиграх с плочката и започна да мени оборотите когато загрее - порцията гориво беше по-малко. Всичко това е при празен ход. Сега съм много по-добре, при загрял мотор не мени оборотите и всичко е Ок, но очаквам като стане по-студено да започне да претриса. На практика порцията гориво е в нормите, но не успявам да открия точно кой температурен елемент лъже компа за реалната температура. Може да е за температурата на входящият въздух или температурата на двигателя. При определени условия датчикът си работи Ок и на диагностика нищо не излиза. Скъпите елементи като помпа и комп вече са проверени и не е от тях, поне при мен е така. Остава да се проверчт дтчиците на главата и датчика за температурата на входящия въздух. Този датчик го проверявах няколко пъти, но нямам с какво да сравня стойностите му при плавно повишаване или понижаване на температурата.
Българския вариант:

ПредишнаСледваща

Назад към E36