бас 15'сони в седан

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

Аватар
Кара: 318ис м42 94г
Мечтае да кара: e46 m3
Детайли за колата: всичко по много

бас 15'сони в седан

Мнение от ///Micev_87 » 15 Дек 2011, 18:31

та въпросния говорител,го взех от колегата iamatuning и ми направи кутия за него за което сам му благодарен :yes: свири доста добре мн мек и готин бас но го захранвам сас блаупункт 4 канала тои ми каза 4е захранва 30%само та въпроса ми,е какав усилвател да се вземе и дали мойе наистина да свири този говорител :kuku: ето и малко снимки
0213.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Re: бас 15'сони в седан

Мнение от stony1 » 15 Дек 2011, 18:45

Колега ти не си написал какви са характеристиките на този говорител, как да ти се помогне :dunno:
Питай колегата iamatuning, от когото си го взел, какъв усилвател ще ти препоръча. Щом той ти е правил кутията, значи е запознат с параметрите на говоритела.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36
Мечтае да кара: E38 Alpina B12

Мнение от bmw318is4 » 11 Яну 2012, 2:21

като знам сонитата какви са дървета са , еднонамотков е говорителя , 450 вата на 4 ома , то цялата серия им е такава
4 канален усилвател наистина не го захранва и не ти върши работа защото ти ползваш максимум 2 от 4-те канала

Трябва ти моноблок (едноканален усилвател) като този но по-мощен http://usilvateli.com/ad/view/Alpine-MRD-M500-1299
и респективно по скъп защото усилвателите които изкарват по 450 вата на 4 ома не са евтини

:OT: Всеки гледа говорителят да е по голям като размер а аз като чух една 10" DLS какво прави в кутия от плексиглас (бандпас) се фанах за главата и поисках да си изхвърля 12" ката :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact320тd/e30 318is
Мечтае да кара: е30 m62b48is

Мнение от ssound » 04 Ное 2012, 11:11

колегите от сони са се опитали да направят кар аудио бас и са успели ама донякъде.
намотката на тоя модел е с плосък проводник,има добра трептяща и магнитна система.
мембраната и гънката му са адски тежки и тромави и оттам идва бозавото свирене на тоя бас както и ниската му опорна чувствителност.
вземи си стъпало нещо от рода 350-400вата на 4ома за да компенсираш изолирания багажник на седана и ниската чувствителност.

и друго,на тоя бас му трябва малка,затворена кутия.
не знам Яската колко литра я е пуснал.
50л. макс

Назад към Car аудио и видео