VDO уреди в Е30
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- niki93_e30
- Потребител
-
- Кара: E30 M42B18
- Мечтае да кара: BMW E30 M3 Turbo
VDO уреди в Е30
Здравейте колеги.
Замислил съм да си сложа уредите от Ауди (Темп. на масло, налягане на масло и волтметър). Някой може ли да ми каже от какво ауди да търся?
Или ако някой има такива и ги продава да ми пише на ЛС... Решил съм да ги монтирам с конзолата над пепелника с мисълта, че ще остане някакво место отдолу...
Мерси предварително, и ако някой види тема или чуе, че се продават да ми драсне на ЛС или в темата...
Замислил съм да си сложа уредите от Ауди (Темп. на масло, налягане на масло и волтметър). Някой може ли да ми каже от какво ауди да търся?
Или ако някой има такива и ги продава да ми пише на ЛС... Решил съм да ги монтирам с конзолата над пепелника с мисълта, че ще остане някакво место отдолу...
Мерси предварително, и ако някой види тема или чуе, че се продават да ми драсне на ЛС или в темата...

- haho
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 30-ки
- Детайли за колата: Отвратително друсаща , с неудобни седалки , ненужно големи спирачки и джанти , много черен спрей и някой друг кон под капака.
Re: VDO уреди в Е30
От Ауди купе 90-92 набор са. Гледай да вземеш и датчиците за налягане и темп че ако си ги купуваш в последствие нови ще ти се видят скъпички (особенно този за налягане).
Иначе са много добри (нали са ВДО) и светят като таблото и са доста прецизни , аз съм с такива от доста време и само добро мога да ти кажа за тях , също съм слагал и на приятели . Само там където мислиш да ги слагаш внимавай как точно ще ги позиционираш за да можеш да ги виждаш добре докато караш
Иначе са много добри (нали са ВДО) и светят като таблото и са доста прецизни , аз съм с такива от доста време и само добро мога да ти кажа за тях , също съм слагал и на приятели . Само там където мислиш да ги слагаш внимавай как точно ще ги позиционираш за да можеш да ги виждаш добре докато караш

- niki93_e30
- Потребител
-
Мерси за информацията колега. Ако оспея да намера 3те уреда с датчиците ще съм много доволен...
Мисля да ги монтирам под парното с мисълта, да ми остане малко место отдолу, защото обикновенно там слагам телефон или цигари...

Мисля да ги монтирам под парното с мисълта, да ми остане малко место отдолу, защото обикновенно там слагам телефон или цигари...

- niki93_e30
- Потребител
-
Колега, намерих уредите за 60 лв. 3те, но нямат датчици
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Най-добре всичко комплект че датчиците са цифра и може да не показват вярно ако не вземеш точните...
Аз взех само двата уреда за маслото, но дойдоха 10лв с доставката от ибей
Датчик за температура куча марка по парт номер го купих за 20лв, за налягане си намерих след седмица обикаляне по моргите (оригинален по спомен отива 80-100лв)
Къде смяташ да ги монтираш?
Аз сложих температурния на малкия картер на М40/42 (интересно ми е на С14 къде е?)
За налягането мисля да е на мястото на датчика за таблото с малко помощ от стругар че е различна резбата...
Аз взех само двата уреда за маслото, но дойдоха 10лв с доставката от ибей

Къде смяташ да ги монтираш?
Аз сложих температурния на малкия картер на М40/42 (интересно ми е на С14 къде е?)
За налягането мисля да е на мястото на датчика за таблото с малко помощ от стругар че е различна резбата...
- niki93_e30
- Потребител
-
Един познат ще ми ги монтира, без да хода на стругар и глупости 

- GEORGIEV
- Е30 Fanatic
-
- Кара: от онея старите....
- Мечтае да кара: магазинска е30-ка
niki93_e30 написа:Един познат ще ми ги монтира, без да хода на стругар и глупости
обясни после как си ги монтирал без да ходиш на стругар и глупости

- niki93_e30
- Потребител
-
Катоги монтирам, ще ги снимам и ще дам коментари за това как съм ги сложил. 

- haho
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Отвратително друсаща , с неудобни седалки , ненужно големи спирачки и джанти , много черен спрей и някой друг кон под капака.
niki93_e30 написа:Колега, намерих уредите за 60 лв. 3те, но нямат датчици
И аз моите ги взех за толкова , ама с датчиците и кабеляците даже

А за монтажа за налягането ти трябва само преходник на мястото на датчика за лампата (защото резбата е друга) и си готов (датчика си има пин и за лампата и не се налага поставянето на оригиналния датчик).
А за този за темп всеки сам си избира .
Слагал съм го и до този за налягане (на тройник) или на картера на пропката ( не ми харесва там) и даже на изхода на масленото охлаждане (след термостата) за да гледа какво е най-топлото масло. Различни виждания има за това къде ще е най ефективен

- niki93_e30
- Потребител
-
Да, и на мен ми казаха, че ще се прави с тройници и някакви щуротии
, но ще видим момчето как ще го направи. Имаш ли представа от ауди S6 дали ще станат датчиците, ако незнаеш да ме посъветваш откъде мога да си взема датчиците и кабеляците.
Мерси предварително.

Мерси предварително.

- haho
- кандидат ентусиаст
-
Незнам дали датчиците са еднакви , но уредите не са!Като концепция и начин на работа са различни.Тези от купе са самостоятелни най-често (има и групирани с обща платка отзад) , а тези на S6 са част от таблото и работят на малко по различен принцип.
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
а за чий х** са ти 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- niki93_e30
- Потребител
-
haho написа:Незнам дали датчиците са еднакви , но уредите не са!Като концепция и начин на работа са различни.Тези от купе са самостоятелни най-често (има и групирани с обща платка отзад) , а тези на S6 са част от таблото и работят на малко по различен принцип.
Значи да си търса за купе? Дай идея откъде да ги намеря тези датчици?
- nikola_gargov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e30
Явор написа:а за чий х** са ти

- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130