BMW Power Leasing вече и в България

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Modulo » 01 Авг 2006, 16:48

Alx отново компетентно изчерпа всичко, което може да се каже по темата. Някой по-горе каза, че лизинга/кредита винаги е набутване - точно обратното е когато имаш нормални условия за лизинг. Набутване са повечето лизинги в БГ с изключение на Пежо и още 1-2 фирми, защото ти слагат високо оскъпяване. Ако обаче то е 2-3-4% годишно (както по целия свят) е много по изгодно да си въртиш парите и дори да ги даваш назаем на по-висока лихва, от колкото да платиш цялата кола. Системата с лизингите е доста мотивираща на запад. Щом те повишат се местиш в по-голяма къща и в по-хубава кола моментално и бачкаш яко за държиш стандарта (BMW-то).

На мен тази схема много ми допада. Действа ми успокояващо, че след 3 години ще взема нова кола като имам предвид на какво е подложена по пътищата в БГ. Имаш тотален контрол на разходите, защото винаги е гаранционна. Не ти се налага да ходатайстваш при застрахователите при щети за да не те прецакат. И какво значи дали е твоя или не...Като я откраднат или смачкат яко пак вече не е твоя :(

Потребител
Аватар

Мнение от tutin » 01 Авг 2006, 22:29

Може и така да се погледне. Но има един друг момент. Аз имам относително нова количка, "лизинга" по български и свършва след 2 месеца. След тези два месеца ще спра да плащам и ще мога да си карам нова кола моя собственост още колкото си искам години без да дам стотинка.

Ако бях по тази система щях да си плащам и след 2 и след 3 и след 33 месеца.

Въпроса е дали искаш точно тази кола да бъде твойта кола.

Истинският лизинг (като този, за който става тук въпрос) кара човек да губи емоционалната връзка с колата си. И това ви го гарантирам. Имал съм служебни коли къде къде по-скъпи и лъскави от файърбърда ми и не ми е пукало буквално. Трошене по дупки, легнали полицаи никаква емоция. Пък това си го пазя, па го чистя... съвсем друго е.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gyrate » 02 Авг 2006, 10:04

някои го кaзаха добре, но само да допълня че имаш лимити на километрите, трябва да я носиш на сервиз само при дистрибутора и не можеш да направиш нищо по колата... на можеш и да пръднеш в нея в повечето случаи.

в повечето случаи е доста по изгодно е да я вземеш на изплащане за 2 години и после да им я върнеш и да откараш с нова. по този начин, те ти купуват старата и тази цена ти се приспада.

това не е така под наема. каквото си им дал, си е за тях.
имах бмв, но си купих мерцедес преди доста време... предадох ви!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eli » 02 Авг 2006, 11:03

Предлагам темата да се заключи, защото се изчерпа, а да се пишат само едни и същи работи, за да се трупат мнения е безмислено.
Изображение

Предишна

Назад към Основен Форум