Проблем с автоматична кутия на е39 530д

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 530d
Мечтае да кара: X5 M

Проблем с автоматична кутия на е39 530д

Мнение от dondanio » 14 Сеп 2012, 22:51

Здравейте колеги,
Преди две седмици си купих е39 530д 1999г 184 к.с. от Германия.Купих колата изгодно,но още тогава ми казаха че има проблем - не тръгва като включиш на D докато не позагрее малко.Когато температурата на водата подмине първата стрелка тръгва едвам-едвам почти пълзешком.След като загрее си върви,но от време на време буксува,качва обороти но не набира.Като спра не мога пак да тръгна- едвам-едвам набира и придръпне леко и тръгва.Спирам пак избирам ръчно 1-ва тръгва пак леко,бутвам на 2-ра и тръгва нормално.След това минавам на D и си карам и така докато спра отново.На R тръгва всеки път без значение дали е студена или топла.Обслужих кутията,но подобрението е почти никакво.В сервиза ми сипаха само 6 литра масло,а чета че побира 8 литра.
Дайте моля,мнения и препоръки.P.S. кутията не е била обслужвана никога преди това,маслото беше черно като катран,а филтъра в ужасно състояние.Кутията е на GM

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Re: Проблем с автоматична кутия на е39 530д

Мнение от omegaart » 15 Сеп 2012, 12:30

dondanio написа:Здравейте колеги,
Преди две седмици си купих е39 530д 1999г 184 к.с. от Германия.Купих колата изгодно,но още тогава ми казаха че има проблем - не тръгва като включиш на D докато не позагрее малко.Когато температурата на водата подмине първата стрелка тръгва едвам-едвам почти пълзешком.След като загрее си върви,но от време на време буксува,качва обороти но не набира.Като спра не мога пак да тръгна- едвам-едвам набира и придръпне леко и тръгва.Спирам пак избирам ръчно 1-ва тръгва пак леко,бутвам на 2-ра и тръгва нормално.След това минавам на D и си карам и така докато спра отново.На R тръгва всеки път без значение дали е студена или топла.Обслужих кутията,но подобрението е почти никакво.В сервиза ми сипаха само 6 литра масло,а чета че побира 8 литра.
Дайте моля,мнения и препоръки.P.S. кутията не е била обслужвана никога преди това,маслото беше черно като катран,а филтъра в ужасно състояние.Кутията е на GM

Е след като си направил всичко възможно т.е. да смениш маслото и филтъра това не те ли навежда на мисълта че проблема е в кутията ? Така както го казваш ми мяза на износени дискове вътре , а тези кутии не са никак евтини за ремонт. Приготви си едни 2000 лв за ремонтирането , тва тая кутия е най-смотаното нещо което можеха да сложат. Можеш да отидеш в сервиз да ти направят диагностика на кутията и да ти кажат пак че преди да я отворят не могат да кажат какво и е ... :)

Само едно сваляне качване ти е м/у 300 и 600 лв

П.с.

Не знам във Враца къде може да ходиш , но е вариант и да си купиш 2нд хенд кутия която бачка.

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 15 Сеп 2012, 17:41

dondanio написа:маслото беше черно като катран,а филтъра в ужасно състояние.

От цитата по горе става ясно, че тази кутия е в` кома` Въпрос на време е да те остави на пътя. viewtopic.php?t=45373&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=%E0%E2%F2%EE%EC%E0%F2%E8%EA

Потребител
Аватар

Мнение от dondanio » 16 Сеп 2012, 12:43

Колеги днес кутията отказа,реди скоростите само до 2000 оборота,след това само се форсира.Светна ми и жълтата зъбчатка на таблото.Ако някой има такава кутия да казва цена?

Потребител
Аватар

Мнение от dondanio » 03 Окт 2012, 13:53

:bchug: рециклирах си кутията и сега всичко е ок.при това всичко ми излезе под 1000 лв.ако някой има проблем да ми се обади-давам веднага номера на майстора :lalala:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 04 Окт 2012, 11:18

Колега, имаш ли идея какво се наложи да се смени в кутията и на колко км е самата тя в момента?
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Потребител
Аватар

Мнение от dondanio » 04 Окт 2012, 11:32

нямам точно инфо.не сам се и интересувал,особено след като ми дадоха и гаранция.просто си карам и се кефа. :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 525dA
Мечтае да кара: BMW E39 M5

Мнение от audi_rulzzz » 04 Окт 2012, 19:38

dondanio написа::bchug: рециклирах си кутията и сега всичко е ок.при това всичко ми излезе под 1000 лв.ако някой има проблем да ми се обади-давам веднага номера на майстора :lalala:

Разкажи с повече подробности де... къде е този майстор?Колко време гаранция ти е дал?СЛед като ти е рециклирал скоростите,сипал ли е ново масло или е ползвал старото ти?

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 04 Окт 2012, 19:48

За 1 000лв колко е рециклирано само майстора си знае.
Както и да е дано не ти създава повече проблеми.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: БМВ 530Д

Мнение от emo1212 » 03 Ное 2012, 1:55

Здравейте колеги днес имах малък инцидент с моята Е39 комби автомат ударих леко една кола от зад. Много слаб удар но след това колата ми почна да се държи странно,по точно скоростната ми кутия на D е доло горе добре кара се нормално превключва но на R е мале мила то е ръмжене скърцане ужас. Ходих на майстор тои каза че скоростната кутия си отива, най добре било да и сменя маслото. Въпроса ми е дали е възможно от толкава лек удар ( удара е наистина е лек остана ми само една драскотина на предния капак ) да се повреди скоростната кутия. Защото аз имам чувството че проблема идва от предния ляв спирачен апарат. Наистина много яко скочих на спирачките. Ако някои има с какво да ме посъветва благодаря предварително

Потребител
Аватар
Кара: БМВ 530Д

Мнение от emo1212 » 05 Ное 2012, 12:35

намери се проблема. Скъсани тампони + стоика на тампона от ляво

Назад към E39