Новак със стара 5-ца.

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Новак със стара 5-ца.

Мнение от bestoferta » 01 Авг 2006, 23:09

Здравейте от днес и аз се сдобих с 520и, това е първото ми БМВ и се надявам да не е последното.
Четох много теми тук но някои терминологии не са ми известни по точно що се отнася до мотора.
Значи моя мотор изглежда така
Изображение

Накратко да питам какви са му цифрите М..., и дали е добър/разбира се най-общо казано/?
Като първо впечатление видях че доста загрява, стрелката седи пред червеното, информирах се тук от някои теми и утре ще проверя елементите по охладителната с-ма.
Та въпроса ми е къде е нормално да седи стрелката за температурата когато всичко е ок?
моля да ме извините ако се повтарям !

ентусиаст
Аватар

Мнение от veso VTK » 02 Авг 2006, 0:34

---Добре дошъл при нас :).Този мотор е М20В20.Моя е същия.2000 кубика 129 конски сили.Аз лично съм много доволен от него.Вярно че е малко муден,но все пак колата си е доста голяма и тежка.Това което казваш за температурата е доста тревожно.Не би трябвало стрелката да показва повече от средната чертичка.Или по точно казано 12 без 1.Ако уреда ти отчита вярно,това значи че вече си със спукана глава.Това е единственото което може да те притеснява.Редовия 6 цилиндров двигател го плаши само високата температура.Ако всичко си е наред,ти гарантирам че никога няма да те остави на пътя.Един съвет.Направи си пълна профилактика на мотора и охладителната система.Смени ремъците,обтегателната ролка,свещите,кабелите маслото и антифриза.Провери си вискозния съединител който задвижва охладителната перка да не би да е заминал.При загрял и изключен :!: двигател се опитай да завъртиш перката на ръка.Не би трябвали да направи повече от 1/4 оборот.Пълната профилактика ще ти излезе около 400лева,но после ще си спокоен дълго време.Успех и безаварийно каране. :yes:

младши ентусиаст
Аватар

.

Мнение от DEO » 02 Авг 2006, 1:23

добре до6ъл и от мен :D колегата ти каза не6тата така4е няма смисъл да повтарям думите му така 4е... го послу6аи за да ти е спокоино после и само да се наслаждава6 на карането;)
Живей така, че като умреш и Дявола да запали свещ на гроба ти!
ИзображениеИзображение
Части за Е34 - тел.0899 828 626

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от aleko » 02 Авг 2006, 8:15

честита колица :D да си я караш със здраве
виж дали е добре обезвъздушена системата и ако си на газ в какво състояние е изпарителя :idea: другото колегата го е казал

Потребител
Аватар

Мнение от bestoferta » 02 Авг 2006, 9:21

Благодаря за доброто посрещане !
И аз имам такова съмнение за главата, но все пак първо ще проверя другите неща както ме съветвате.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DJJonny » 02 Авг 2006, 9:58

Честито и от мен и аз съм със същия двигател и досега съм нямал никакви оплаквания.

За загряването пробвай първо да обезвъздушиш системата и да провериш първо термостата или да не ти е нещо уреда в джаза.

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 02 Авг 2006, 17:44

Честито bestoferta :yes: :wave: Със здраве да си ползваш автомобила и да те радва много :D :D :D

Приятни мигове във форума на БМВ ентусиастите :wave:

Георги Пенчев
Изображение

Назад към E34