Смяна на катализатора. Впечатления...

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Re: Смяна на катализатора. Впечатления...

Мнение от b00st » 11 Окт 2012, 16:10

BiTurbo написа:
In_Memoriam написа:Е36 328i с цяла генерация от М3 Ево (катализаторите са заместени от прави тръби):
http://vbox7.com/play:855bc27068

Е тва наистина си е най-добрия звук просто, идеално е станало :yes:

А освен генерацията, спортен въздушен филтър има ли, щото и отпред звучеше доста добре, дай малко инфо?!

По темата - сложихме на баща ми на 318ката М43 катализаторно гърне за 130лв с монтажа и 2 г гаранция в Пловдив. Гърнето е на няква турса фирма, и си имаше етикет, че е специално за БМВ 318и 91-98г. на външен вид същото като оригиналното. Вече е карано 10к км и не е мръднало, а разхода и звука са си същите. Определено доволно за сега..... с моята 20ка още не съм експериментирал по тая част, върпеки че не липсва желание :) Желанието ми за момента е повече, ако може да се постигне добър звук със въздушен филтър...

Случайно да е на Agar? Щото и това къде ми монтираха на ис-ката беше такова.
Днеска си чух колата отвън като я вкарваха в сервиза за една боя. Бях много изненадан, ако не знаех нямаше да мога да кажа, че е без катализатор, съвсем сериозно. Басовото звучене си е на линия както преди и съм много доволен за сега от тоя турски резонатор.
Иначе и от мене +1 за звука на 28цата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 02 Ное 2012, 14:51

Звука отвътре не дава най-добра представа, но ето едно видео от скромната ми недоправената ми кола с валове, дето не са за нея :mhihi:

http://www.youtube.com/watch?v=SjUQjhqbSCg&feature=youtu.be
Изображение

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 02 Ное 2012, 15:03

bum_bum написа:Звука отвътре не дава най-добра представа, но ето едно видео от скромната ми недоправената ми кола с валове, дето не са за нея :mhihi:

Ето това чаках :oops: Гледам ви е хванал дъжда. Отвътре звука много прилича на моя (като че ли е по-тиха, предполагам заради резонаторите), въпреки че няма много общо между 2те коли :mrgreen:
Последна промяна In_Memoriam на 02 Ное 2012, 15:23, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 02 Ное 2012, 15:08

maxpower написа:
b00st написа:
maxpower написа:Тия дни и с повече газ, че беше студена още
http://vbox7.com/play:d4c2bd26da

В кое АСПО са ти ги слагали тия? Че на аспо дървеница ми сложиха резонатора като махаха катализатора и е голямо дърво звука, а сега май и е ръждясал вече.

Имат едни малки пурички, те не струват за една зима ръждясаха целите. Преди да ръждясат обаче посиняха в предната част :mrgreen: може би има отношение към стила ми на каране :mhihi: . Тези са доста по големи и интересното е, че не ръждясват като по-малките. Купувани са от Аспо на Червено Знаме, но друг колега си ги беше монтирал аз направо купих средната част готова с тях. Адски много заглушават и няма никакво дрънчене. Преди като се върнеше газта отзад прикукваше трештеше сега това го няма.
Още един клип ще има скоро, че все забравям да взема апарата. Другата седмица ще купувам още един такъв да го сложа на баща ми на ис-а + задно гърне от 28ца, че иска да му е тиха.
Изображение

И аз съм с такива резонатори отзад, не е зле :mrgreen:
bum_bum написа:Звука отвътре не дава най-добра представа, но ето едно видео от скромната ми недоправената ми кола с валове, дето не са за нея :mhihi:

Добре се стрелка между завоите, като за 10к се ядва :mhihi: Кофти че е имало дъжд и не си могъл да я настъпиш за да се види истинският потенциал на мотора :mhihi:
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 02 Ное 2012, 16:33

Ти що не отиде с твойта ве тарикат? Сигурен съм че щеше да се стрелка по-добре и от Поршето въпреки дъжда :mhihi:

In_Memoriam написа:
bum_bum написа:Ето това чаках :oops: Гледам ви е хванал дъжда. Отвътре звука много прилича на моя (като че ли е по-тиха, предполагам заради резонаторите), въпреки че няма много общо между 2те коли :mrgreen:

Отвън в много високи обороти била доста шумна. Вътре или не се чува толкова или по-скоро съм бил по-зает с усилията си да остана по някакъв начин върху асфалта :mhihi:

Като цяло истината за мен в в колкото се може по-дълги резонатори.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 02 Ное 2012, 17:10

Не се отклонявай от темата :mhihi:
Къв Порш да борим с 20-ска, ти ме взе за гений с пари :shock: :mrgreen: Стига ми 60% над стоковите коне (за сега), някак си се чувствам изчовъркал туй онуй с пръстенцата :shock: Мани ме мене да си живея в заблуда :smoke:

Иначе на Червено знаме преди 3 години си оставих колата да ми сложат резонатор на мястото на катализатора и изобщо не бях доволен, нито от цената, нито от огъването на тръбата (което беше плачевно), нито от това че бяха навили ламбда сондата на гайката и тогава я бяха заварили.... Съответно друга ламбда с другата генерация... Оглеждайте си ги внимателно колите като си ги прибирате от там за лоша изработка, понеже ако си я бях взел аз лично колата, нямаше да останат нещата както беше... На Дървеница до магазина за джанти вече са с нов персонал и съответно обслужването няма общо с мазният арабин от преди...

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 06 Ное 2012, 21:30

Точно тоя арабин на дървеница така ми разпърдя колата, че ми се зави свят! В аспо ти дават гаранция 2 години и ако има нещо отиваш при приемчика, казваш кво си недоволен и ти мислят вариант. Такива квартални сервизчета за ауспуси никога повече...

старши ентусиаст
Аватар
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 06 Ное 2012, 21:50

b00st написа:Точно тоя арабин на дървеница така ми разпърдя колата, че ми се зави свят! В аспо ти дават гаранция 2 години и ако има нещо отиваш при приемчика, казваш кво си недоволен и ти мислят вариант. Такива квартални сервизчета за ауспуси никога повече...

Подкрепям че беше страшен мангасарян тоя, но вече не работи той, възползвах се от услугите на млад арабин и някакъв симпатяга на 20тина - наше момче и съм супер доволен... Каквото исках, това направиха и цената не мръдна от предварително уговорената :oops:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 07 Ное 2012, 0:38

Аз от вчера съм с резонатор Робекс, незнам какво ви е мнението за тях, но аз съм доста доволен от звука. Отвътре беше с перфорирана тръба сгъната на гърбици - все едно на звезда - и обвита с минерална вата. Преди беше с права тръба на мястото на катала и ИС-а пръцкаше яко, сега това изчезна. В купето е доста по-тихо, отзад съм с гърне от 328. Не усещам разлика във вървенето. Най-важното - даде ми 2 години гаранция.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: конджул

Мнение от Jim Beam » 07 Ное 2012, 9:16

rhase написа:Аз от вчера съм с резонатор Робекс, незнам какво ви е мнението за тях, но аз съм доста доволен от звука. Отвътре беше с перфорирана тръба сгъната на гърбици - все едно на звезда - и обвита с минерална вата. Преди беше с права тръба на мястото на катала и ИС-а пръцкаше яко, сега това изчезна. В купето е доста по-тихо, отзад съм с гърне от 328. Не усещам разлика във вървенето. Най-важното - даде ми 2 години гаранция.

Точно такова си взех за 35 лева :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 07 Ное 2012, 9:37

b00st написа:Случайно да е на Agar?

Не разбрах точно каква е марката, възможно е и да е тва......

bum-bum написа:Звука отвътре не дава най-добра представа, но ето едно видео от скромната ми недоправената ми кола с валове, дето не са за нея

http://www.youtube.com/watch?v=SjUQjhqb ... e=youtu.be

Доста добре се е получило :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 AC Schnitzer, e46 328i
Мечтае да кара: e31
Детайли за колата: малко по-различна

Мнение от kichuka » 07 Ное 2012, 10:18

Вчера ми свалиха катализатора сложиха ми някакво гърне (супер обикновено) и ми платиха 60лв. Звука на колата изобщо не се промени от което съм много доволен. Цялата работа стана за 20минути сваляне качване. За вървенето не знам дали си въобразявам, но ми се струва, че колата набира малко по-бързо от преди. Общо взето съм доволен.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: m42 и м43
Мечтае да кара: нещо ново от магазина
Детайли за колата: хич не върви пък много гори,що е то ? м43
много върви ,много гори ама и много се чупи що е то? м42

Мнение от Ozz » 03 Дек 2012, 19:32

Имали как да разбера,дали е катализатора ми е изтранбушен и монтиран пак без да го режа и свалям ? Биг въпрос :help: Понеже гледам е отдолу НО пред него и зад него има следи от заваряне при това сериозни :censored:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 03 Дек 2012, 19:58

Ако си е бил заминал сигурно са го преправили на гърне. Но според мен това е добре, ако е направен кадърно и звука ти си е останал същия, имаш едни 100-150 лв спестени така да се каже :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: за Е36 тийм София

Мнение от blabla » 03 Дек 2012, 20:33

rhase написа:Аз от вчера съм с резонатор Робекс, незнам какво ви е мнението за тях, но аз съм доста доволен от звука. Отвътре беше с перфорирана тръба сгъната на гърбици - все едно на звезда - и обвита с минерална вата. Преди беше с права тръба на мястото на катала и ИС-а пръцкаше яко, сега това изчезна. В купето е доста по-тихо, отзад съм с гърне от 328. Не усещам разлика във вървенето. Най-важното - даде ми 2 години гаранция.

Колега направи едно клипче моля ти се ,че и аз я обмислям точно същата схема за моя иес :)
Изображение
IS power !!!

ПредишнаСледваща

Назад към E36