Въпрос отностно чистачки

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X1 F48 Xdrive 18d xLine 2018г.
Мечтае да кара: Lamborghini Huracan Performante

Re: Въпрос отностно чистачки

Мнение от jigga » 01 Ное 2012, 16:22

Здравейте колеги,преди 1 месец чистачките ги смених(старите бяха CHAMPION)защото едната чистачка са скъса гумата,и си взех едни без марка в чисто бяла опаковка за 35 лв.но са пълен боклук скърцат и оставят черти,и искам да ги сменя,ходих до два магазина за авточасти в Димитровград и ми предложиха от единия магазин BOSCH AERO TWIN за 69 лв.а от другия ми предложиха VALEO за 78 лв.и оргинални чистачки за БМВ за 103 лв.щяли да ги доставят от представителството на бмв от София.Моля даите ми съвет какво да избера,че това скърцане много ме дразни. :banghead:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ex.E90, pr.E46, fu.?30

Мнение от Alegron » 01 Ное 2012, 17:35

Оригинални. Какво е това чудене, незнам. Все едно ще се купува самолет. Освен това, дилърите на БМВ обикновено правят зимна промоция чистачки+подарък 5l концентрат за зимата.

Sent from my iPhone using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д
Мечтае да кара: hibrid

Мнение от 90e90e » 01 Ное 2012, 20:32

Не мога да разбера какво е това напъване да се дават такива жестоки пари за консуматив от рода на чистачки... Като се каже "оригинални" не мога да разбера с какво са повече от едни хубави чистачки били те и не от известна марка... За мен цената на "оригиналните" е значително прехвалена... Жена ми кара вече повече от година с чистачки за 5 лева бройката (24" дилжина)... Перфектни са!!! Дойде ли време да сменям (колата ми седи в гараж), лично аз няма да си купя уж оригинални... Но не препоръчвам и да се взема "какво да е"!!!
За да спрем да се избиваме по пътищата, трябва да се спре алкохола на мъжете и бензина на жените! Карайте така, че да стигнете!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d, Qashqai 1.6dCi CVT
Детайли за колата: BMW F10 530d
Nissan Qashqai 1.6dCi CVT

Мнение от drianov » 02 Ное 2012, 0:29

Не знам каво им е специалното, но аз по добри чистачки от оригиналните на Е90 не съм виждал спрямо всичктие коли които съм карал. Моите на 5 години чистеха дори и мушиците след дълго каране лятото по магистрала :D Може би и пръскалките имат значение, защото правят много равномерно разпръсната струя... или препарата който позлвах (sonax), но определено не ми се налагаше да спирам по бензиностанциите да си чистя стъклото...
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 90e90e » 02 Ное 2012, 13:04

drianov написа:Не знам каво им е специалното, но аз по добри чистачки от оригиналните на Е90 не съм виждал спрямо всичктие коли които съм карал. Моите на 5 години чистеха дори и мушиците след дълго каране лятото по магистрала :D Може би и пръскалките имат значение, защото правят много равномерно разпръсната струя... или препарата който позлвах (sonax), но определено не ми се налагаше да спирам по бензиностанциите да си чистя стъклото...

спорим за глупости... идеята на моето изказване е че може да се вземе консуматив за 5 лева, който да върши работа за сметка на 20 пъти по скъпите оригинални консумативи...

И въпреки всичко : "На вкус и цвет товарищей нет" :bchug:
За да спрем да се избиваме по пътищата, трябва да се спре алкохола на мъжете и бензина на жените! Карайте така, че да стигнете!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Alegron » 02 Ное 2012, 13:35

Всеки сам си преценява какво да сложи на колата си. А понеже темата е в раздела за Е90 а не примерно на ВАЗ 2105, аз не бих сложил чистачки на колата си за 5 лв. от бакалията наблизо. Лично мнение - неангажиращо :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 520d / E90 320d

Мнение от blagun » 08 Ное 2012, 10:20

blagun написа:Аз си купих миналата седмица Валео - 70,00лв. ! Идеални са, само дето имат един надпис, който ме дразни :kuku:

След кратко ползване мога да кажа, че не са добри. Вече почнаха да скърцат и да мажат! Ще настоявам да ги сменят!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: MB w212 AMG
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от kronos » 08 Ное 2012, 10:49

бош аеро туин са чистачките, няма смисъл от експерименти

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jigga » 08 Ное 2012, 15:38

TsvetanVR написа:Аз си взех преди седмица-две оригинални на прИмоция в Камор Ауто - 79лв. Чиста работа. :) Има някакви зимни намаления. :)
Иначе чистачките при Е90 не са еднакви. На колите произведени след 09/2009 захващането на чистачките е коренно различно. Иначе са си същите, само дето не стават....на БМВ тъпотиите... :nono:

Колега,чистачките който ми доставиха до Димитровград са оргинални за БМВ и на кутията пише:3er Reihe Limousine (E90)-09/09...незнам дали значи че са предназначени за Е90 произведени след септември 2009 год.Но чистачките си паснаха на ременете и се захванаха перфектно на моята 3-ка произведена 2005г.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jigga » 10 Ное 2012, 14:51

Колеги след като ми ги доставиха и ги монтирах преди 2 дни оргиналните чистачки на БМВ които са D SWF...мога да кажа че са перфектни,не скърцат и не шумят,и много добре чистят стъклото.С две ръце ги препоръчвам на всички :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Alegron » 10 Ное 2012, 21:34

jigga написа:Колеги след като ми ги доставиха и ги монтирах преди 2 дни оргиналните чистачки на БМВ които са D SWF...мога да кажа че са перфектни,не скърцат и не шумят,и много добре чистят стъклото.С две ръце ги препоръчвам на всички :yes:

е да де ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 15 Ное 2012, 12:29

90e90e написа:Не мога да разбера какво е това напъване да се дават такива жестоки пари за консуматив от рода на чистачки... Като се каже "оригинални" не мога да разбера с какво са повече от едни хубави чистачки били те и не от известна марка... За мен цената на "оригиналните" е значително прехвалена... Жена ми кара вече повече от година с чистачки за 5 лева бройката (24" дилжина)... Перфектни са!!! Дойде ли време да сменям (колата ми седи в гараж), лично аз няма да си купя уж оригинални... Но не препоръчвам и да се взема "какво да е"!!!

Много ми е странно как ще сложиш чистачки от 5лв. на е90...... ПУсни снимки да го видим как става. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 90e90e » 15 Ное 2012, 21:26

mitaka7 написа:Много ми е странно как ще сложиш чистачки от 5лв. на е90...... ПУсни снимки да го видим как става. :mhihi:

Не съм не съм... сложих гина жената на А класа-та.... Моите са перфектни... автомобила седи в гараж (когато не се кара) и принципно не са подложени на лоши атмосферни условия. Но да си призная - тия същите чистачки бих ги сложил и на Е90 ако имах необходимост от това. Бях се засилил да ги сложа (само за да ги снимам и постна), но се усетих, че са 24" и няма да мога да ги събера на стъклото на Е90.... Та като казвам, за БМВ може и да са по 4лв. :lol: :lol: :lol: .... Нали са по малки.... :lol: :lol: :lol:

Не ме слушайте какви ги говоря... парите са си ваши и ги харчете както си намерите за добре, не се съобразявайте с моето мнение!!!!

Dicky Wolf
Аватар
Кара: Z4M Roadster

Мнение от TsvetanVR » 19 Ное 2012, 14:38

jigga написа:
TsvetanVR написа:Аз си взех преди седмица-две оригинални на прИмоция в Камор Ауто - 79лв. Чиста работа. :) Има някакви зимни намаления. :)
Иначе чистачките при Е90 не са еднакви. На колите произведени след 09/2009 захващането на чистачките е коренно различно. Иначе са си същите, само дето не стават....на БМВ тъпотиите... :nono:

Колега,чистачките който ми доставиха до Димитровград са оргинални за БМВ и на кутията пише:3er Reihe Limousine (E90)-09/09...незнам дали значи че са предназначени за Е90 произведени след септември 2009 год.Но чистачките си паснаха на ременете и се захванаха перфектно на моята 3-ка произведена 2005г.

Щом тирето е преди числото, значи са за Е90-ки до тая производствена дата, не след нея. :) И двата типа чистачки са ми били и пред очите, и в ръцете, по едно и също време, не е като да си го смуча от пръстите това. :) А иначе, който иска, може да си сложи и по 1 стар чорап на рамото за чистачката и да си трие с него като му е скъпо...както иска... :lol: Аз съм на мнение, че всяка кола трябва да се поддържа както трябва и с каквото трябва. Ако нямам пари, ми няма да карам BMW бе...ще карам нещо друго или ще си цицам с метрото :) . Нищо лично към никого. :bchug:
Изображение

I wanna leave you far behind....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 520d / E90 320d

Мнение от blagun » 10 Дек 2012, 11:17

Колеги, върнах ВАЛЕОТО - пълен боклук!!!
Взех си BOSCH AERO TWIN от колегата от форума - супер доволен!
Повече експерименти няма да си правя!

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93