Странно скърцане от волана ?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
Странно скърцане от волана ?
Здрасти колеги , от няколко дни усещам едно странно скърцане от волана , сякаш някаква гума се търка в нещо , видях че има тема в която пише за тупкане , само че при мен има скърцане на гума някак си и го прави само когато въртя волана на ляво , когато врътна на дясно няма нищо , Само да кажа че скърцането идва точно някъде зад волана ?
Ще се радвам някой да помогне с решаване на проблема

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: Странно скърцане от волана ?
kxy написа:Здрасти колеги , от няколко дни усещам едно странно скърцане от волана , сякаш някаква гума се търка в нещо , видях че има тема в която пише за тупкане , само че при мен има скърцане на гума някак си и го прави само когато въртя волана на ляво , когато врътна на дясно няма нищо , Само да кажа че скърцането идва точно някъде зад волана ?
Пробвай да разместиш позицията на волана и пак провери

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
Gqbriel написа:kxy написа:Здрасти колеги , от няколко дни усещам едно странно скърцане от волана , сякаш някаква гума се търка в нещо , видях че има тема в която пише за тупкане , само че при мен има скърцане на гума някак си и го прави само когато въртя волана на ляво , когато врътна на дясно няма нищо , Само да кажа че скърцането идва точно някъде зад волана ?
След малко ще излизам и ще опитам , мерси

Gqbriel написа:kxy написа:Здрасти колеги , от няколко дни усещам едно странно скърцане от волана , сякаш някаква гума се търка в нещо , видях че има тема в която пише за тупкане , само че при мен има скърцане на гума някак си и го прави само когато въртя волана на ляво , когато врътна на дясно няма нищо , Само да кажа че скърцането идва точно някъде зад волана ?
Пробвах , няма никва разлика пак същото скърцане

Някой някви идеи ? Няква гума ли има кво има там , някой да е разглобявал ?
- The Edge
- младши ентусиаст
-
- Кара: тъжно друга марка :(
- Мечтае да кара: Пак BMW
Може да идва от лентовия кабел, щом е точно зад волана .. Ако можеш, свали волана да видиш какво е положението .
Приятел имаше подобно скърцане на едно А4 и то предимно когато времето беше топло. Купихме веднъж течна грес и го пръснахме обилно отстрани. От тогава се мина година и само спомена от скърцането остана 

Ако си от София мога да ти услужа със течна грес да пробваш дали няма да се оправи. Единственото което може да стане е да загубиш един час време 

maxi-mix написа:Ако си от София мога да ти услужа със течна грес да пробваш дали няма да се оправи. Единственото което може да стане е да загубиш един час време
Mерси но съм от пловдив , и все още не съм го разглобил просто нямам време

- gtdriver
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e90 318i 143кс
Към автора, абсолютно същото и при мен го има. При въртене, без значение в коя посока, или от температурата навън - винаги прискърцва... Ще е от полза, някой да сподели решение, явно не е единичен случай.
gtdriver написа:Към автора, абсолютно същото и при мен го има. При въртене, без значение в коя посока, или от температурата навън - винаги прискърцва... Ще е от полза, някой да сподели решение, явно не е единичен случай.
при мен се получава само когато въртя на ляво

- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
...
Последна промяна nickstorm на 02 Дек 2012, 23:52, променена общо 1 път
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
nickstorm написа:Най-вероятно е от пластмасовия лагер точно под волана. И при мен се чува от време на време и това е което намерих:
http://www.e36club.ru/forum/showthread.php?t=240958
А дали е идентично с това на е36 ? И дали се сменя лесно тоест дали ще мога сам да го сменя или пак тряа да хода при някъв "разбирач" да го оправи ? бтв някой да има няква идея кви пари ще е тва нещо и дали 100% е от него ( тоест дали може да е от нещо друго?)

- gtdriver
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e90 318i 143кс
Може да е наистина от този лагер, защото звука идва точно от там... Дали се подменя лесно?
При мен от няколко дни се появи подобно скърцане при въртене на волана, най-вече в ляво, чува се припукване, скърцане като при оптягане на въже. Сега се стопли, може да е от температурите, ама миналото лято нямаше такива звуци... Някой намери ли от какво е и решение?
15 мнения
• Страница 1 от 1