Проблем с палене на 320д

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: e46 320d
Мечтае да кара: Служебно м3

Проблем с палене на 320д

Мнение от phnkk » 31 Окт 2012, 19:46

Здравейте колеги, имам проблем с паленето. Вчера акумулатора ме предаде, долях му вода и го сложих на заряд. Днес при поставяне установих, че е спукан, измерих го и разбрах, че вече няма никой. Както и да е. С бутане успях да е запаля. Отивам и купувам нов Bosch 77a нова серия с голям пусков ток. Слагам го, в купето има ток всичко е 6. При завъртане на ключа в опит да запаля се чува само едно "цък* ако мога така да го нареча, стартера въобще не иска да завърти. Има ли възможност да е от някаква защита или по вероятно стартера да се е скапал? Чух, че не било хубаво дизел да се пали с бутане, но дямах друг избор, в следствие на това да съм прецакал нещо?

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Re: Проблем с палене на 320д

Мнение от Zagy » 31 Окт 2012, 22:04

Проблема може да е на много места... погледни клемореда, провери дали хубаво си стегнал клемите на акумулатора, замери тока на акумулатора... такива работи.
Si non confectus, non reficiat.

Потребител
Аватар
Кара: e46 320d
Мечтае да кара: Служебно м3

Мнение от phnkk » 31 Окт 2012, 23:11

Е кво да ти кажа проверих всичко свързано с акумулатора. Имам ток да захраня цял АЕЦ. Струва ми се, че не иска да изхвърли бендикса. Утре ще сваля стартера да видим кво ще излезе там.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на ток
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от nik4o_83 » 03 Ное 2012, 20:28

Провери дали са захванати добре клемите за акумулатора, защото ако не са прави точно така. Стегни ги добре.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BaHka » 03 Ное 2012, 21:06

Провери пиропатрончето на плюсовата клема. Когато има проблем с нея се получава точно това "цък" от стартера, щом се е появил проблема след като сте сменили акумулатора.

Назад към E46