Без ABS и ASC някой съвет?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Bmw 530d
Мечтае да кара: Bmw X5, E60

Без ABS и ASC някой съвет?

Мнение от Ivaylo Tonkov » 31 Окт 2012, 20:18

ABS модул ПОПРАВЕН, Скоростомер и моментен разход се появиха но лампичките на ABS i ASC светят все още?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бързо

Re: Без ABS и ASC някой съвет?

Мнение от Teogop » 31 Окт 2012, 21:47

ABS сензор или изчистване на грешки?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 31 Окт 2012, 22:03

Кажи повече инфо! Каква грешка ти даваше, защо реши че е модула? Да не би да има развален датчик? Диагностика прави ли след смяна на модула?
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Ivaylo Tonkov » 01 Ное 2012, 1:31

Диагностика все още не съм правил след смяната, ами точно като го закачихме разбрахме че е модула, пък и имаше следи от вода в него там на самата букса мисля че, не изключвам варианта за грешки. Преди това нямах нито КМ, АБС, АСЦ нищо сега има КМ но лампите си светят, но ако е грешка нямаше ли като покарам малко с поправения модул да се изчисти или трябва на диагностика?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 01 Ное 2012, 11:50

Ако е предишна грешка, няма да влияе на работата и няма да светят лампите. По скоро или ще излезе някой датчик или при ремонта е прецакан някой канал до датчиците. Но без диагностика няма как да се каже точно.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от kalingk » 01 Ное 2012, 17:19

Ivaylo Tonkov написа:ABS модул ПОПРАВЕН, Скоростомер и моментен разход се появиха но лампичките на ABS i ASC светят все още?

Е кой ти каза,че е поправен след като продължаваш да имаш проблеми.При здрав модул след като го закачиш на колата,остават грешки само в шадоу памета,която по никакъв начин не се отразява отрицателно на работата на колата.

ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от kraininski » 01 Ное 2012, 18:51

Колега имам една доста обширна тема по тоя въпрос, слушай патило както е казал народа :) и бегай в дару или камор за една диагностика 35-50лв и ще ти кажат точно къде ти е проблема
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 01 Ное 2012, 21:07

kraininski написа:Колега имам една доста обширна тема по тоя въпрос, слушай патило както е казал народа :) и бегай в дару или камор за една диагностика 35-50лв и ще ти кажат точно къде ти е проблема

по-скоро 70-80 лв.

20-30-40 лева вземат колегите от форума, който се занимават с това...и повярвай ми - повечето от тях (с няколко бездарни изключения разбира се!) се справят по-добре от ония бастуни в Дару и Камор...

Потребител
Аватар

Мнение от Ivaylo Tonkov » 03 Ное 2012, 3:05

kalingk написа:
Ivaylo Tonkov написа:ABS модул ПОПРАВЕН, Скоростомер и моментен разход се появиха но лампичките на ABS i ASC светят все още?

Е кой ти каза,че е поправен след като продължаваш да имаш проблеми.При здрав модул след като го закачиш на колата,остават грешки само в шадоу памета,която по никакъв начин не се отразява отрицателно на работата на колата.

Този който го прави ми е бая близък и прави само такива неща плюс това имам и гаранция 6 месеца, Не изключвам варианта да е някой датчик на Абс не съм правил диагностика.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i 1999
Мечтае да кара: ActiveHybrid 7
Детайли за колата: Самолет с метаново

Мнение от zarobg » 03 Ное 2012, 20:14

И аз имах "поправен" модул, диагностика- купих нови датчици, пак диагностика време пари.....и т.н. филма. Накрая свалих от един колега модула сложих го и всичко заработи, на момента огаснаха лампите. Купих нов модул (който трябва да го прекодирам че ASC не работи ама .... ) Стария го отворих и 3 от спойките си бяха заминали. Виж черпи някой с твоя модул и се увери че не е там проблема. И при мен след ремонта работеше всичко без абс и асц.
Правописа ми е пълна трагедия - но работя над проблема, благодаря за разбирането !!!

Потребител
Аватар
Кара: Е60/LCI
Мечтае да кара: 760

Мнение от jeremeto » 05 Ное 2012, 23:33

Колега тоя модул май трябва да се кодира :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от Huk » 12 Ное 2012, 0:58

Здравейте колеги,
наскоро имах подобем проблем. Смених помпата и модула на АБС/АСЦ-то.
Кодирането е почти 100% задълвително, което според мен е съвсем нормално, тъй като е била на друга кола с друг компютър. Понякога се случва и без кодиране, но това е рядкост. Ако всичко е наред с модула и ако няма някъкъв проблем в някои от датчиците, лампите гаснат след кодирането.

ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от kraininski » 13 Ное 2012, 18:19

Dimitroff написа:
kraininski написа:Колега имам една доста обширна тема по тоя въпрос, слушай патило както е казал народа :) и бегай в дару или камор за една диагностика 35-50лв и ще ти кажат точно къде ти е проблема

по-скоро 70-80 лв.

20-30-40 лева вземат колегите от форума, който се занимават с това...и повярвай ми - повечето от тях (с няколко бездарни изключения разбира се!) се справят по-добре от ония бастуни в Дару и Камор...

Колега не случайно написах че съм ПАТИЛ....не дезинформирай хората ако обичаш.Диагностиката преди 3 месеца в Дару ми беше 42лв.В темата която споменавам нееднократно наблегнах на съвета ми да не ходите при всеки самодеец с лаптоп който пак ще вземе толкова но в 90% от случаите няма да постигне нищо, защото на мен точно това ми се случи....все колеги приятели все препоръчани никакъв ефект.Дару ми решиха проблема за 1 час и 42 лв!!!!Не само диагностика направиха, ами откриха и 3 преядени от гризач кабела нейде из коша, запоиха ги, термо шлаухка и така....това се включваше в цената ;)Както и преди написах, 3 месеца ходене по мъките и сервизите ми отне за да стигна до заключението че никъде и никога няма да ти свършат поне подобна работа така както в оторизирания сервиз.Който не вярва нека се мъчи, ако има късмет един ден ще дойде на моето
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"

Назад към E39