Без ABS и ASC някой съвет?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- Ivaylo Tonkov
- Потребител
-
- Кара: Bmw 530d
- Мечтае да кара: Bmw X5, E60
Без ABS и ASC някой съвет?
ABS модул ПОПРАВЕН, Скоростомер и моментен разход се появиха но лампичките на ABS i ASC светят все още?
- Teogop
- младши ентусиаст
-
- Кара: бързо
Re: Без ABS и ASC някой съвет?
ABS сензор или изчистване на грешки?
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Кажи повече инфо! Каква грешка ти даваше, защо реши че е модула? Да не би да има развален датчик? Диагностика прави ли след смяна на модула?

- Ivaylo Tonkov
- Потребител
-
Диагностика все още не съм правил след смяната, ами точно като го закачихме разбрахме че е модула, пък и имаше следи от вода в него там на самата букса мисля че, не изключвам варианта за грешки. Преди това нямах нито КМ, АБС, АСЦ нищо сега има КМ но лампите си светят, но ако е грешка нямаше ли като покарам малко с поправения модул да се изчисти или трябва на диагностика?
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Ако е предишна грешка, няма да влияе на работата и няма да светят лампите. По скоро или ще излезе някой датчик или при ремонта е прецакан някой канал до датчиците. Но без диагностика няма как да се каже точно.

Ivaylo Tonkov написа:ABS модул ПОПРАВЕН, Скоростомер и моментен разход се появиха но лампичките на ABS i ASC светят все още?
Е кой ти каза,че е поправен след като продължаваш да имаш проблеми.При здрав модул след като го закачиш на колата,остават грешки само в шадоу памета,която по никакъв начин не се отразява отрицателно на работата на колата.
- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
Колега имам една доста обширна тема по тоя въпрос, слушай патило както е казал народа
и бегай в дару или камор за една диагностика 35-50лв и ще ти кажат точно къде ти е проблема

"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
kraininski написа:Колега имам една доста обширна тема по тоя въпрос, слушай патило както е казал народаи бегай в дару или камор за една диагностика 35-50лв и ще ти кажат точно къде ти е проблема
по-скоро 70-80 лв.
20-30-40 лева вземат колегите от форума, който се занимават с това...и повярвай ми - повечето от тях (с няколко бездарни изключения разбира се!) се справят по-добре от ония бастуни в Дару и Камор...
- Ivaylo Tonkov
- Потребител
-
kalingk написа:Ivaylo Tonkov написа:ABS модул ПОПРАВЕН, Скоростомер и моментен разход се появиха но лампичките на ABS i ASC светят все още?
Е кой ти каза,че е поправен след като продължаваш да имаш проблеми.При здрав модул след като го закачиш на колата,остават грешки само в шадоу памета,която по никакъв начин не се отразява отрицателно на работата на колата.
Този който го прави ми е бая близък и прави само такива неща плюс това имам и гаранция 6 месеца, Не изключвам варианта да е някой датчик на Абс не съм правил диагностика.
- zarobg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520i 1999
- Мечтае да кара: ActiveHybrid 7
- Детайли за колата: Самолет с метаново
И аз имах "поправен" модул, диагностика- купих нови датчици, пак диагностика време пари.....и т.н. филма. Накрая свалих от един колега модула сложих го и всичко заработи, на момента огаснаха лампите. Купих нов модул (който трябва да го прекодирам че ASC не работи ама .... ) Стария го отворих и 3 от спойките си бяха заминали. Виж черпи някой с твоя модул и се увери че не е там проблема. И при мен след ремонта работеше всичко без абс и асц.
Правописа ми е пълна трагедия - но работя над проблема, благодаря за разбирането !!!
- jeremeto
- Потребител
-
- Кара: Е60/LCI
- Мечтае да кара: 760
Колега тоя модул май трябва да се кодира 

Здравейте колеги,
наскоро имах подобем проблем. Смених помпата и модула на АБС/АСЦ-то.
Кодирането е почти 100% задълвително, което според мен е съвсем нормално, тъй като е била на друга кола с друг компютър. Понякога се случва и без кодиране, но това е рядкост. Ако всичко е наред с модула и ако няма някъкъв проблем в някои от датчиците, лампите гаснат след кодирането.
наскоро имах подобем проблем. Смених помпата и модула на АБС/АСЦ-то.
Кодирането е почти 100% задълвително, което според мен е съвсем нормално, тъй като е била на друга кола с друг компютър. Понякога се случва и без кодиране, но това е рядкост. Ако всичко е наред с модула и ако няма някъкъв проблем в някои от датчиците, лампите гаснат след кодирането.
- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
Dimitroff написа:kraininski написа:Колега имам една доста обширна тема по тоя въпрос, слушай патило както е казал народаи бегай в дару или камор за една диагностика 35-50лв и ще ти кажат точно къде ти е проблема
по-скоро 70-80 лв.
20-30-40 лева вземат колегите от форума, който се занимават с това...и повярвай ми - повечето от тях (с няколко бездарни изключения разбира се!) се справят по-добре от ония бастуни в Дару и Камор...
Колега не случайно написах че съм ПАТИЛ....не дезинформирай хората ако обичаш.Диагностиката преди 3 месеца в Дару ми беше 42лв.В темата която споменавам нееднократно наблегнах на съвета ми да не ходите при всеки самодеец с лаптоп който пак ще вземе толкова но в 90% от случаите няма да постигне нищо, защото на мен точно това ми се случи....все колеги приятели все препоръчани никакъв ефект.Дару ми решиха проблема за 1 час и 42 лв!!!!Не само диагностика направиха, ами откриха и 3 преядени от гризач кабела нейде из коша, запоиха ги, термо шлаухка и така....това се включваше в цената

"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"
13 мнения
• Страница 1 от 1