Проблем с оборотите само при 0 км/ч...

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320d 2000г.

Re: Проблем с оборотите само при 0 км/ч...

Мнение от gocho_ » 21 Мар 2012, 1:37

vassil_bk написа:
gocho_ написа:Вие да не би случайно да имате ЕЛ. печки по колите и мененето на оборотите да е само при студено време ? :D :D :D
Не, нямам печка. Но да - прави го предимно в студено време...

ХМ... твойта е бензинка ... да няма подгревни свещи на антифриза или някаква подобна чудата екстра.
Обръщам внимание , че на повечето им е изчезнал проблема с повишаването на температурите !!!
:duel:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: купета

Мнение от vassil_bk » 21 Мар 2012, 11:51

gocho_ написа:ХМ... твойта е бензинка ... да няма подгревни свещи на антифриза или някаква подобна чудата екстра.
Обръщам внимание , че на повечето им е изчезнал проблема с повишаването на температурите !!!
Съмнявам се - колата е '99 и не мисля, че са набутали чак такива щуротии в нея... Пък какво ще подгрява само при 0 км/ч...

@dr.peshev Писах ти и на ЛС, но може обяснението ми да е полезно и тук, затова ще го сложа:
Като започнат оборотите да играят нагоре-надолу и я усетя, че ще угасне, обикновено го правя тоя номер с изфорсирането. Натискам рязко и леко педала на газта до към 1400-1600 и после го пускам. След това оборотите бавно почват да падат и си застават където трябва да бъдат - 720. И понеже съм спрял, 1 секунда след това лекичко тръгват на горе и застават на 850. И остават там, докато не пусна спирачката и колата тръгне по инерция напред или назад. Тогава падат пак 720, докато не спра на 0 км/ч (в момента в който закове 0 км/ч и пак отиват на 850)...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vassil_bk » 29 Мар 2012, 10:30

Тъъъй, май няма да се отърва толкова лесно от тоя проблем... Продължава да го прави... :banghead:

Днес като ми го направи пак и тествах нещо => Оказа се, че като спра духалките на климатика от копчето за намаляне силата на вентилаторите, така че да угасне дисплея на климатроника, всичко се оправи. Един колега ми писа, че може да е от алтернатор, който да не дава достатъчно ток и от там ЕКУ-то да се шашка и да се опитва да вдига оборотите... :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Е60 530д

Мнение от Milen83 » 30 Мар 2012, 10:57

при мен се държеще по съшия начин зимата при отрицателни температури даже като го направи и много се очудих , това стана след като ми ресетнаха настройките в м - кар и почна така и аз като теб изключих климатроника и не го правеше дори когато беше студено . от сервизи ми казаха че това е нормално така да прави за по бързо отоплене на купето при много студено време и когато загрей много добре колата пак спираше да го прави при - темп. Мисля че при теб проблема ще е в някой датчик който следи за температурата има един термосуич под десния калник на колата който включва отоплениоето през зимата на пръскалките и т.н може да го провериш , намира се на същото място кадето е за температурата само че от другата странана купето ...... и така

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vassil_bk » 30 Окт 2012, 16:11

Малко да съживя темата, след като почнаха студовете...

Пак сме на същия хал... След тотална профилактика на алтернатора, вече съм го изключил от схемата на възможните проблеми.

Забелязах, също така, че като започне да ми го прави този номер и спра духалките в купето, всичко се оправя - оборотите веднага падат на около 700-720. Като ги пусна пак нещата са нормални до следващото потегляне и спиране, когато пак се почва същата мизерия...

Потребител
Аватар
Кара: E46 , E64
Детайли за колата: 318 i , 635 d

Мнение от zl000 » 30 Окт 2012, 19:39

На моета 46 318-2000г. При студено палене на двигатела играят надоло неможе да дъжи 1000-оборота падат кам 500 и гасне ! Ужас ако не държа педала да помпя педала да потдържам оборотие докато не загрее поне до 40-градуса си гасне .
Маркуча-под филтара го смених не е от него ?
На диагностика не показа нищо но беше топла и тогава не гасне УЖАС.
БАТЕ СА - BMW SWAG .mp3

Предишна

Назад към E46