Blow off

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Bmw 525tds e39
Мечтае да кара: bmw m6 g power

Blow off

Мнение от Rosen_Kukata » 29 Окт 2012, 12:54

Колеги обмислям идеята за Blow off на моята е39ка и ще се радвам ако някой сподели мнението си по този въпрос,защото абсолютно нищо не знам за него,освен че охлажда турбината...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36 Cupe
Мечтае да кара: М5 Комби

Re: Blow off

Мнение от ozBMW » 29 Окт 2012, 21:09

Нема шанс :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 30 Окт 2012, 7:42

Blow off-а прави всичко друго, но не и да охлажда турбината. Целта му е да разтовари налягането в момента, в който се пусне газта. Това обаче при бензиновите мотори, където има дросел. Щото ако не излезе отнякъде това налягане, ще се върне към турбината и става лошо. Дизеловите двигатели няма дросел, следователно не им е нужен и такъв разтоварващ клапан. 1-2 пъти съм чувал за блоу офф клапани при по-нови дизели, но нищо не знам по въпроса. Иначе има някакъв вариант да сложиш ей така, за кеф от звука (който го кефи де, мен лично на дизел не), но той реално няма да изпълнява никаква функция, а просто ще киха. С други думи - дай парите за нещо смислено.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 30 Окт 2012, 17:52

БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Назад към E39