Перката не спира да върти

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46, 320д, 136к.с.

Перката не спира да върти

Мнение от dzvonko » 30 Окт 2012, 10:37

Здравейте,

Опитах се онзи ден да запаля и се оказа, че акумулатора ми е паднал. Съседи ми казаха, че перката на колата е въртяла поне 3 часа без да спре и накрая просто е умряла (а защо не са ме викнали - :dunno: ). Запалих с кабели, покарах достатъчно, че да загре и след това всичко си беше наред. От два дена си карам колата и не го е правила този проблем. Има ли някаква буксичка, датчик или нещо такова, което да е запекло и да не е изключила перката след като е охладила двигателя. Какво мога да погледна и почистя?

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Re: Перката не спира да върти

Мнение от Zagy » 30 Окт 2012, 10:44

Ако беше ползвал търсачката щеше да видиш, че това е често срещан проблем - управлението на перката започва да дава фира. Вземи си фейсова перка и забравяш за случая.

За всеки случай може да зачистиш буксата на перката - може да има мръсотия и да прави проблем от това.
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dzvonko » 30 Окт 2012, 10:46

Zagy написа:Ако беше ползвал търсачката щеше да видиш, че това е често срещан проблем - управлението на перката започва да дава фира. Вземи си фейсова перка и забравяш за случая.

Каквото намерих в търсачката беше, че спират някои или всички скорости на перката. А при мен тя просто не спира и реших, че проблема може да е друг.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320D 99г.

Мнение от pepi_grafa » 30 Окт 2012, 12:30

dzvonko написа:
Zagy написа:Ако беше ползвал търсачката щеше да видиш, че това е често срещан проблем - управлението на перката започва да дава фира. Вземи си фейсова перка и забравяш за случая.

Каквото намерих в търсачката беше, че спират някои или всички скорости на перката. А при мен тя просто не спира и реших, че проблема може да е друг.

Няма да е друг колега,сменяй перката и няма да се плашиш :mhihi: (и при мен беше така,само със смяна се оправи) :driving:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 30 Окт 2012, 15:39

dzvonko написа:

Управлението им се бъгва (платката). Сменяй със фейсова перка. задължително. Колегата Oci предлага такива перки + дигностиката им'. Миналата седмица и аз сменях за съжаление. :(

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dzvonko » 30 Окт 2012, 16:41

Благодаря! В най-скоро време ще я сменя.

Назад към E46