Маркучите за пръскачките ( преден прозорец )
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
Маркучите за пръскачките ( преден прозорец )
Здравейте коуеги ,
Вярвам че доста от вас са се сблъскали ( предполагам ) с проблема на нагорелите и чупещи се маркучи на пръскалките на предния прозорец. Интересува ме как сте решили проблема и дали сте си взели направо от дарукар ( или еквивалент ) нови цели маркучи или пък сте импровизирали и сте слагали силиконови шлаухове. Аз за момента съм сложил силиконов сшлаух ( на места ) ама тия дни мисля сменя почти целия маркуч дето минава под заглушителя на предния капак. Ще ми е интересно да прочета и ваши решения.
Вярвам че доста от вас са се сблъскали ( предполагам ) с проблема на нагорелите и чупещи се маркучи на пръскалките на предния прозорец. Интересува ме как сте решили проблема и дали сте си взели направо от дарукар ( или еквивалент ) нови цели маркучи или пък сте импровизирали и сте слагали силиконови шлаухове. Аз за момента съм сложил силиконов сшлаух ( на места ) ама тия дни мисля сменя почти целия маркуч дето минава под заглушителя на предния капак. Ще ми е интересно да прочета и ваши решения.
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Re: Маркучите за пръскачките ( преден прозорец )
И аз съм сложил силиконови маркучи но понеже много се размекват от топлото съм ги и стегнал в краищата със кабелни връзки (свински опашки) Проблеми имаше лятото в големите жеги че и свинските опашки се опичат и се чупят. Но иначе си карам така. Сменил съм и двата (имам интензивно измиване на стъклото) от казанчето до пръскалките че оригиналните се начупиха.

- Stennli
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i 98г.
- Мечтае да кара: Всичко на което пише BMW
И при мен стана така,и отидох в близката аптека и купих 3 системи за преливане.Взех им маркучите,и смених цялата система за измиване.Излезе ми 3лв.
Таралежа е странна птица,не го ли ритнеш не излита 

- omegaart
- ентусиаст
-
Stennli написа:И при мен стана така,и отидох в близката аптека и купих 3 системи за преливане.Взех им маркучите,и смених цялата система за измиване.Излезе ми 3лв.
Читави ли са маркучите от там и има ли различни размери или са стандартни ?
Понеже и аз съм с тип от зоомагазин и там нещо се размекват в жегата.
п.с.
И аз съм с интензивно миене.
- Kala
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 '02 525 dA touring
Колега,
слагаш оригинал и готово. Все едно чета форум за Голф 2 и Жигули....смешна история
Ако ти е скъпо - кърпи по български, за мен е нелепо!
Иначе евала за изобретателността....системи, маркучи
Караш 540 и слагаш странни неща? Много са специални маркучите, като купиш ще разбереш защо ти трябва оригинал. Работят уникално. Ако не можеш даси намериш добра цена, пиши, ще те насоча към хора. Във форума прелива от такива.
слагаш оригинал и готово. Все едно чета форум за Голф 2 и Жигули....смешна история

Караш 540 и слагаш странни неща? Много са специални маркучите, като купиш ще разбереш защо ти трябва оригинал. Работят уникално. Ако не можеш даси намериш добра цена, пиши, ще те насоча към хора. Във форума прелива от такива.
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Същия проблем, като и аз пробвах със силиконови маркучи, понеже имах под ръка, а Дару/Камор не са ми близо. Като загрее колата и при топло време при едно две пръсвания и ги изплюва. Като имам път към дилър мисля да си ги купя. Не са чак толкова скъпи - около 70 лв. са, но включват всички маркучи, с буксите за подгрева и накрайниците за дузите, затова мисля, че си заслужават.
- fori mitev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е39 520И и Е36 318И
- Мечтае да кара: Само БМВ
Здравейте,колеги.Преди седмица ги смених моите маркучи.Отидох в Дару кар и купих цялата система за миене от двете казанчета/едното е интензив/ до пръскалките.Има я в наличност и струва 93.00 лева.Монтирах новата за 15 минути,без излишни главоболия/течове,скоби,стягания и други такива/.Всичко си работи перфектно.Поздрави и успех!
- Stennli
- младши ентусиаст
-
Колеги ми квото и да ми говорите 93лв.за маркучи няма да дам,ебати тъпия маркуч.От както съм ги сложил моите системи не съм ги барнал.Нека Дару печели и от такива кат вас дето за най-малката глупост всичко оригинално
.Кола на 15 год.ще дам аз толкова за такава простотия,ма те от Дару не са виновни"Не е прост този дето си продава скъпо баничките,ами оня дето ги купува".Колега,ако прокапе някаде стягай със свинска опашка,обаче поръчвай оригинални направо от завода на бмв само 25 евро един брой,че тукашните изгарят и не държат.

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Не трябва да си толкова краен колега.
Да някои неща са безумно скъпи, но в опитите си да сме "хитри" рискуваме живота си.
В случай, че не ти се вярва, точно системата за измиването на фаровете е доста важна. При неправилно почистване на стъклото, то се замазва и какво виждаме - особенно зимата.
Скоро може да започмен да слагаме парцали вместо пера за чистачки - защото парцали има безплатно.
Катетрите за маркучета са добра идея, но е прекалено мек материала им ... става за закърпване на положението, но не и за постоянно.
Отделно системата за миене по мои спомени има клапани в тройниците, тия клапани не са случайно сложени, защото някой се е чудил какво да прави с излишната пластмаса търкаляща се из завода.
БМВ не е случайно премиум марка кола, поддържайки я зле обаче смисъла се губи.
Поне така стоят нещата от моя гледна точка.
Да някои неща са безумно скъпи, но в опитите си да сме "хитри" рискуваме живота си.
В случай, че не ти се вярва, точно системата за измиването на фаровете е доста важна. При неправилно почистване на стъклото, то се замазва и какво виждаме - особенно зимата.
Скоро може да започмен да слагаме парцали вместо пера за чистачки - защото парцали има безплатно.
Катетрите за маркучета са добра идея, но е прекалено мек материала им ... става за закърпване на положението, но не и за постоянно.
Отделно системата за миене по мои спомени има клапани в тройниците, тия клапани не са случайно сложени, защото някой се е чудил какво да прави с излишната пластмаса търкаляща се из завода.
БМВ не е случайно премиум марка кола, поддържайки я зле обаче смисъла се губи.
Поне така стоят нещата от моя гледна точка.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- racing_team_vidin
- ентусиаст
-
- Кара: E65 black- sport package
в джъмбо, има маркуч за напояване на градина 1:1 с оригиналния- 10м бяха около 5лв
- omegaart
- ентусиаст
-
Ходих да си оправя антифриза и да сменя гумите и с майсторчето измислихме най-добрия вариант, понеже маркучите са ми бяха сдухали на 2 места а не целите решихме да ги сменим основните под капака.
Използвахме маркуч за обратна нафта ( пасна перфектно ) дето са с оплетка външна и няколко свински опашки.
снимка

Използвахме маркуч за обратна нафта ( пасна перфектно ) дето са с оплетка външна и няколко свински опашки.
снимка

- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Kala написа:Колега,
слагаш оригинал и готово. Все едно чета форум за Голф 2 и Жигули....смешна история![]()
Има неща по колата за които си заслужава да се дадат парите за оригинална част точно защото е 540i но маркучите на пръскалките изобщо не са от тях

ПП В разклоненията няма клапи помпичките я вършат тази работа.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D

Иначе много добре сте се сетили за маркучите за обратната нафта

- Stennli
- младши ентусиаст
-
gentata написа:Kala написа:Колега,
слагаш оригинал и готово. Все едно чета форум за Голф 2 и Жигули....смешна история![]()
Има неща по колата за които си заслужава да се дадат парите за оригинална част точно защото е 540i но маркучите на пръскалките изобщо не са от тях![]()
ПП В разклоненията няма клапи помпичките я вършат тази работа.

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Ivo_Borisov написа::OT: Е защо бе, с маркучите за чистачките рискуваме живота сиДано не се сърди колегата, ама не възприемам идеята че чак рискуваме живота си.
Иначе много добре сте се сетили за маркучите за обратната нафта
Няма за какво да се сърдя, пуснах поста си преди да видя идеята за ползването на маркучи за обратна нафта (при които сякаш няма т. нар изплюване на маркуча което пък се избягва със свинските опашки)
Сценария за пресъздаването на опасна ситуация е прост. В студеното време, когато пръските от асфалта попадайки върху челното стъкло замръзват, чистачките минават, но остава тънък филм върху стъклото.
Така видимостта е затруднена и какво се налага, да ползваме системата за измиване на стъклото.
Ако в този момент зимна течност не достигне до челното стъкло, а чистачките работят, новите пръски от колата пред нас пак биват замазани от чистачките и се повтаря сценария с тънкия филм замръзнала вода пречеща на видимостта.
В редки случаи остава "пролука" ужким изчистена от чистачките, макар и без измиване на стъклото ... защо трябва да си усложняваме и без това интересния живот не разбирам е тва е.
Инъче всеки е свободен сам да си троши главата както намери за добре, затова и повечето имат различно мнение по въпроса, което е готиното.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2