Петна по дисплея МК4/ Е53
Модератор: Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- veso2710
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ Х5, E70 LCI
Петна по дисплея МК4/ Е53
Здравейте!
Колеги,по дисплея на навигацията ми,са се появили малки сиви петънца,с различна форма и големина.Две от тях са с формата и големината на бобено зърно (да речем
),и други две-три,по-малки. Сигурно и преди са били там,но или са били по-незабележими или не съм обърнал достатъчно внимание.То,те се сливат малко с бакграунда,но са си там.
Та, мисълта ми е-това изгорели пиксели ли са,някаква слаба връзка,кабел-каква е причината и по-важното-как може да се отстранят.
Благодаря предварително!
Колеги,по дисплея на навигацията ми,са се появили малки сиви петънца,с различна форма и големина.Две от тях са с формата и големината на бобено зърно (да речем

Та, мисълта ми е-това изгорели пиксели ли са,някаква слаба връзка,кабел-каква е причината и по-важното-как може да се отстранят.
Благодаря предварително!

Relax
- LABRISS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: 3.0 CSi
Re: Петна по дисплея МК4/ Е53
Колега аз имах същото зърно долу на екрана и то просто беше по-тъмно.Под него се виждаше цвят и контури (на навигацията примерно или ТВ-то) но то седеше по-тъмно все едно я няма подсветката.Много ме дразнеше и се чудех какво да правя и дали да си взимам нов дисплей и докато се начудя - от самосебе си както се появи така и изчезна и вече година нямам проблем.
The only thing to FEAR is running put of BEER!
- veso2710
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ Х5, E70 LCI
LABRISS написа:Колега аз имах същото зърно долу на екрана и то просто беше по-тъмно.Под него се виждаше цвят и контури (на навигацията примерно или ТВ-то) но то седеше по-тъмно все едно я няма подсветката.Много ме дразнеше и се чудех какво да правя и дали да си взимам нов дисплей и докато се начудя - от самосебе си както се появи така и изчезна и вече година нямам проблем.
Моите са няколко,колега и изглежда се увеличават,щом не ги бях видял до сега-сиви са, и под тях нищо не се вижда

Relax
- vlado6669
- младши ентусиаст
-
- Кара: E53 4.8, X6 2008 и X5 2011 5.0i
- Мечтае да кара: новата М X5 ...
- Детайли за колата: всичките са манияяяяяяяя....
Като станат толкова много, че да започнат да ви дразнят си намирате LCD дисплей на Е 53, 16:9 номера е Шарп LQ065Т9BR51 /като цяло към 130 $ с доставка от Китай/, сменяте го и карате следващите 5-7 години с перфектен дисплей.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- ilchev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: всичко
И аз ги имам тези изгорели пиксели и знам че не могат да се оправят, а трябва да се смени монитора
- tngeorgiev
- младши ентусиаст
-
veso2710 написа:LABRISS написа:Колега аз имах същото зърно долу на екрана и то просто беше по-тъмно.Под него се виждаше цвят и контури (на навигацията примерно или ТВ-то) но то седеше по-тъмно все едно я няма подсветката.Много ме дразнеше и се чудех какво да правя и дали да си взимам нов дисплей и докато се начудя - от самосебе си както се появи така и изчезна и вече година нямам проблем.
Моите са няколко,колега и изглежда се увеличават,щом не ги бях видял до сега-сиви са, и под тях нищо не се вижда
2 вида са дефектите , като основна причина е прегряването на матрицата
-сивите петна не се оправят, това са групи от мъртви пиксели, виждат се и и при изгасена кола
-петната от пиксели, които светят когато и както си искат (и съответно не се виждат при изгасена кола) могат да се оправят, презапоява се тук-там по захранването на платката с електрониката на дисплея
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
6 мнения