Купуване на кола от Германия

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F13 650i
Мечтае да кара: M

Re: Купуване на кола от Германия

Мнение от vaskoniracing » 27 Окт 2012, 15:00

Преди ставаше да не се плаща данък,но от доста време се заплаща и определено има логика в това.Данък не се заплаща за 5 дневните номера т.е. жълтите за тях не е необходим и преглед,но от това лято е забранено преминаването през Унгария с тези номера,така,че остава вариянта с червените номера за,които необходимо автомобилът да притежава валиден технически преглед т.е. TÜV.Ако не притежавате немска банкова сметка можете да заплатите данъка на касата,като ви го изчисляват веднага.Съответния данък е не повече от 20-30€ за месец в зависимост от автомобила.По отношение на 500€ банкнотите няма никакъв проблем при закупуването на автомобил,но на почти всяка бензиностанция на самите колонки са задраскани тези банкноти и с тях плащането е невъзможно.Ако пътувате с повече от 10000€ е необходимо тази сума да бъде декларирана на излизане от България в противен случай ако ви бъде извършена проверка в Германия рискувате да платите ддс на въпросната сума.Обърнете внимание и на това,че може да разполагате с 9999€ и 5лв то тогава тази сума също трябва да се декларира независимо на влизане или излизане от Бг.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 / e46

Мнение от cocosas » 28 Окт 2012, 9:33

интересуваме дали някои още се занимава да вкарва коли по поръчка? Някои ако може да изкаже мнение и да ме насочи към някои колега ?

Потребител
Аватар

Мнение от xcvdgn » 28 Окт 2012, 22:01

Внимавайте много с покупката на кола в Германия.купих си там Х6 2009 3 ЛИТРА ДИЗЕЛ.НЕМЕЦЪТ ОТЧИСЛИ КОЛАТА В ЛАНДРАЗАМТА И АЗ ТАМ Я РЕГИСТРИРАХ С ЧЕРВЕНИТЕ НОМЕРА .СЛЕДВАЩИЯТ ДЕН ПОЕХ ЗА БЪЛГАРИЯ.БЯХ СПРЯН НА АВТОБАНА И МИ ПРОВЕРИХА ДОКУМЕНТИТЕ.СЛЕД 10МИНУТИ ДОЙДОХА ПЕТ КОЛИ ПОЛИЦИЯ.ОКАЗА СЕ ЧЕ КОЛАТА Е КРАДЕНА.ПИТАМ КАК МОЖЕ ДА СЕ РЕГИСТРИРА И ПРЕРЕГИСТРИРА КРАДЕНА КОЛА В ГЕРМАНИЯ.НО УВИ ОКАЗА СЕ ЧЕ МОЖЕ.ТАКА ЧЕ ВНИМАВАЙТЕ С ПОКУПКАТА НА КОЛИ В ГЕРМАНИЯ.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F13 650i
Мечтае да кара: M

Мнение от vaskoniracing » 29 Окт 2012, 4:08

Да колега за съжаление става без никакъв проблем.Главните изпълнители на схемата са хора от северната ни съседка т.е.Румъния.За съжаление не можеш да ги познаеш защото говорят много добре немски и са със сменени немски имена,но са си чисти румънски цигани.Повечето коли идват от Испания,Румъния и са лизингови или рентекар,а от там дават и двата талона,а тук се прави договор за продажба и срещу 100€ си минава преглед без проблем,а тук в Bayern при регистрация,никой не ти гледа колата,а само документите вземаш си номерата слагаш ги и караш.За съжаление след известно време писват колата за крадена и ......... :banghead: :bang:

Потребител
Аватар
Кара: БМВ 318Д (Е90)
Мечтае да кара: БМВ
Детайли за колата: БМВ 318д

Мнение от pepitz » 31 Окт 2012, 19:07

Здравейте! Бих искал да допълня тази тема с актуална информация към октомври 2012г.
Допреди няколко месеца се рових доста из този форум и усетих липсата на пълнота и яснота в изложената информация.
на 01 октомври 2012г. закупих БМВ318 дизел, фейслифт Е90, първа регистрация 2010г. на 108000км от автокъща DAT Autohus намираща се на аутобана от Бремен към Хамбург (Am Autobahn 11, Gyhum/Bockel).
Тук ще изложа и моят опит по ред-а на зададените въпроси:
1. От кого ще купите автомобила е въпрос на личен избор - частник или автокъща. Аз избрах автокъща, защото могат да ви предложат направата на временните номера и застраховката директно на място!
2. Моето наблюдение последните 6месеца преди покупката показа, че най-много оферти за БМВ-та произведени след 2007г. под 130000км дизел 3-ки и 5-ци е района на северозападна Германия /индустриалното сърце/ - Дюселдорф, Дортмунд, Бохум и по-нагоре Бремен и Хамбург.
3. Най-много оферти се публикуват в mobile.de.
4. За достъп до интернет - най-добре е, когато си резервирате хотел (например чрез booking.com) да филтрирате, кои хотели имат WI-FI? Другият вариант е да ползвате интернет през вашият мобилен оператор!
5. Ползвах роуминг.
6. За нощувките. Моят съвет е още на етап планиране да си набележите адресите на автокъщите и/или на собствениците, които искате да посетите и на тази база да си резервирате хотел близо до тях. Аз лично използвах booking.com. Цените на нощувките започват от €50 нагоре за приличен хотел с WI-FI. Резервациите правих ден за ден, ползвайки WI-Fi на хотела.
7. Проверка в сервиз не съм извършвал на колата, но по правило, ако автокъщата няма собствен сервиз, то няма как да изкарате на собствен ход колата извън автокъщата, тъй като колата няма номера. В случай на покупка от частен продавач - добре е да говорите с него и той да ви предложи или вие да си намерите сервиз по интернет предварително.
8. Редът при продажба (в автокъща) е следният: А. Правите пробно каране и оглед Б. Отивате в офиса и казвате, че искате да купите дадената кола В. Процедирате към оформяне на договор за покупко-продажба и избирате форма на плащане /кеш, плащане с банкова карта, банков превод или смесена форма/ Г. Отивате на касата и плащате сумата на автомобила. Издават ви касов бон и фактура. Д. В случай, че си искате на място да ви направят временни номера плюс зелена карта - плащате и тях. Е. Предвижвате се с новата си придобивка до местният офис на КАТ /Kfz-zulassungstelle/, където плащате такса за прехвърляне на колата на ваше име. Ж. Залепят ви кръгъл стикер на временните номера, удостоверяващ, че сте си платили таксата в местното Kfz.
9. Ако купувате като частно лице заплащате стойността на автомобилът с включен ДДС (mit MwSt.). В случай, че купувате колата на името на фирма в България - добре е да се поинтересувате от вашият счетоводител как ще се отрази ДДС и къде ще трябва да го платите?
10. Задължителните документи, които винаги трябва да са налични у вас са: Zulassungbescheinigung Teil I и II (малък и голям талон на колата), договорът за покупко-продажба, фактурата, зелената карта (Internationaler Versicherungskarte) на новата ви кола и вашата шофьорска книжка, разбира се:)
11. На територията на Германия не се плащат никакви пътни такси /нито винетки, нито "toll tax"/.
12. Задължително е да направите застраховка "Зелена карта" на новозакупената кола.
13. Маршрут до България - най-бързият е през Хърватска и Сърбия.
14. В моят случай Kfz-zulassungstelle в град Zeven работеше от понеделник до петък от 7:30 до 13:00ч. Събота, неделя и празнични дни не работи!
В допълнение ще опиша административните разходи по закупуването на колата ми към октомври 2012г. в Германия:
В автокъща DAT Autohus платих €200, за да ми направят временни номера и за издаване на зелена карта.
В Kfz-zulassunstelle гр.Zeven (Nelkenweg 70, 27404 Zeven) пратих €58 за регистрирането на колата на мое име.
Това е от мен:) Надявам се, с тази информация да съм бил полезен!

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 31 Окт 2012, 19:24

Колега много подробно и добре е описана цялата процедура :yes: НО не давай крайни заключения :winky: УТре някой ще купи LKW и ако е хал хабер ще изреве на умрело.

давам пак безплатен жокер "офертите" или изгодните автомобили изобщо не стигат до мобиле.де :winky:
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 02 Ное 2012, 20:47

Ако имаш предвид тези под категорията "хубави и евтини" бих се съгласил. Но пък в Мобиле си има и доста хубави коли, които в повечето случаи са и на високи цени. Зависи кой какво търси. Разбира се в Мобиле и и коли, които не са стока, но пък има и достатъчно кошници с превъртяни километражи, които изобщо не стигат до Мобиле защото си стоят по пазарите и/или автокъщите, а оттам си ги купуват на килограм нашите търговци. Особено едни такива мургави доста се славят като "страхотни търговци там на страхотни коли".
Мда, наистина бая боклук не стига изобщо до Мобиле. :mhihi: После тука хората се чудят защо МАСОВО предлаганите модели коли в България са по-евтини от тези в Мобиле и се чудят как така на търговците им излиза сметката да ходят дотам, да ти ги карат, да си слагат надценка и да ти ги продават. :mhihi: Ако питаш някой търговец и веднага ще ти каже, че ти не знаеш къде да търсиш или как той купува 10 автовоза коли наведнъж и цените за него са съвсем други. Това върши работа в повечето случаи и хората са решили, че от нашето по-хубаво няма. Особено ако тръгнеш по пазарите...мммм...чудо невиждано. Всичките коли светят повече, отколкото когато са били чисто нови. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 02 Ное 2012, 21:19

BMWPOWERRR_ACM написа:...

е де, не толкова крайно, само по четено из форумите ;)
колегата madpetio го е казал възможно най-просто без да влза в изшни полемики...
мобиле.де дава някакво отражение на пазара на коли, но не на 100%, много далеч от тоя процент ;)
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 02 Ное 2012, 23:56

И аз това имах предвид колега. Може би прекалих малко с иронията, ама... :bchug:
Със сигурност мобиле е просто един сайт. Със сигурност има куп начини там да търсиш това, което искаш. Вестници, обяви и т.н.
Но за нас, хората пред компа тук, които са решили да отидат за да си докарат кола...мобиле е опция. :yes:
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 03 Ное 2012, 10:30

аз па като ВИ знам какви сте купувачи на читави автомобили алеее майкооооо :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ЩО един не ми звъна и да ми каже докарай ми Е46 цената няма значение стига да е перфектна? А 99% ми звънят и искам 320д ма за 3000лв да ми стъпи в София ама с 4рите ел.стъкла,ама с борда пък ако има и НАВИ супер,А ВЪТРЕ ПАМЕЛА не искаш ли бонус :lalala:

После му докарвам Е39 530д Фейсово за 4000лв и се мръщите имала забележки,а не бе те ония гламари ти я пазат щото бай Ти Ганя ще я купи кат стане на 10години и тря му я паза

Само вземи прочети малко темата назад да ми видиш постовете с такива мобиле "купувачи" каде после ги прибирам по пътищата на ЕВропа и по разните му паркинги с "читавите" оферти от мобилето...
а има и доста други които премълчават страданията, оп не далаверата си... :mhihi:
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 03 Ное 2012, 18:58

Добре де, според теб в Мобилето няма никакви читави коли, така ли? И не мисли, че съм от хората, които търсят да купят нещо като твоя пример с невероятно 320 за 4000. Всъщност остави това какво ще търся аз. Дай да вземем някоя въображаема кола за пример от Германия с истински сервизни документи и малко километри на приемлива за модела и сервизната история цена. Значи ли това според теб, че тази кола само защото е в Мобилето не става?
Ако е така замислял ли си се за това в подписа ти и колите от Италия и Австрия? Масово от там идват пълни кошници, особено от Италия, а от Австрия няма останал неръждясал метал. Това е масово. В този ред на мисли, прави ли това мисията невъзможна да си намериш добра кола от Италия или Австрия? Според мен е възможно защото сега карам кола от Италия и за 1година навъртях 120 000 километра като се оказа, че състоянието е било доста добро. Но я иди питай някой да купи кола от Италия. Всъщност питай 20 човека да видиш колко ще е процента на тези, които харесват опцията Италия. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от AgeraR » 04 Ное 2012, 1:28

Колеги, ако купя кола от Германия ще трябва ли да платя ДДС? Мисля, че бях чел някъде, че ДДС не се плаща при купуване на автомобил от Еврочленка, и също не се плаща ДДС в България при регистрирането й. Сигурен съм, че не плаща ДДС, но сега вашите коментари, че се плаща малко ме стреснаха.

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 04 Ное 2012, 10:44

AgeraR написа:Колеги, ако купя кола от Германия ще трябва ли да платя ДДС?

Не ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 550xi / E91 330xd

Мнение от tnikolov » 04 Ное 2012, 11:01

AgeraR написа:Колеги, ако купя кола от Германия ще трябва ли да платя ДДС? Мисля, че бях чел някъде, че ДДС не се плаща при купуване на автомобил от Еврочленка, и също не се плаща ДДС в България при регистрирането й. Сигурен съм, че не плаща ДДС, но сега вашите коментари, че се плаща малко ме стреснаха.

Ако купуваш като физическо лице, винаги плащаш ДДС. Ако купуваш на фирма, не го плащаш в Германия и вариянтите са 2)

1. Ако колата е 6+1 места или с Н1 сертификат, не го плащаш изобщо
2. Ако не е, счетоводителите ти ще го начислят тука за плащане в Бг и ще си го платиш като поп :)

Примерно аз на моето F10 си му платих ДДС в германия като поп ;)

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 04 Ное 2012, 18:49

BMWPOWERRR_ACM написа:Добре де, според теб в Мобилето няма никакви читави коли, така ли? И не мисли, че съм от хората, които търсят да купят нещо като твоя пример с невероятно 320 за 4000.

Не казвам че няма никакви... Както мога и да споря с мнението че пък от Австрия колите няма ли метал - поредния мит създаден точно от някои "търговци"... Питаш ли се защо нямат метал? Точно колите намиращи се в БГ... Искаш да кажеш че в Австрия карат коли без метал :mhihi: Да 99% от тях отдолу по окачването всички болтове са доста корозирали - това в Италия го няма особено от Верона надолу... Но пък всеки ден си виждам една кола която я продадох на комшии вече 2 години я карат и ръжда никаде не се вижда... само че въпроса .....Към мен беше колко струва тази кола 5лв и те платиха 5лв! Без никакви други реплики.

А сега друг познат ми търси кола до 2000лв - ХУБАВА! Намирам му кола показвам му я на снимки и той ма то тука има за 1500 такива... Ма аз и за 1000 ще ти я докарам от Австрия ма няма си доволен :mhihi:

Просто казвам и повтарям не ти ,а ВИЕ клиентите искате боклуци евтини и ги ПОЛУЧАВАТЕ! :wave:

процентно са много малко хората плащащи толкова колкото си струва една кола

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум