Check brake lights и удивителен знак на таблото
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
42 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
Re: Check brake lights и удивителен знак на таблото
Stanchev написа:Retrofit написа:Отвори си казанчето и тогава ми говори.... та нали датчика няма досег с антифриза бре, самия датчик е една проста рид ампула, какво ще и затвори веригата на нея?!
Отговори ми на въпроса и ще се съглася, че в казанчето няма поплавък.
колега, свалял съм си казанчето, сменял съм си датчика, промивал съм си го и съм го разглеждал много добре!
отказвам се да споря с теб, честно
Не спорим, просто си говорим, държа да ми отговориш на въпроса... Как разбира датчика че нивото е паднало, като няма контакт с антифриза?
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
Retrofit написа:Stanchev написа:Retrofit написа:Отвори си казанчето и тогава ми говори.... та нали датчика няма досег с антифриза бре, самия датчик е една проста рид ампула, какво ще и затвори веригата на нея?!
Отговори ми на въпроса и ще се съглася, че в казанчето няма поплавък.
колега, свалял съм си казанчето, сменял съм си датчика, промивал съм си го и съм го разглеждал много добре!
отказвам се да споря с теб, честно
Не спорим, просто си говорим, държа да ми отговориш на въпроса... Как разбира датчика че нивото е паднало, като няма контакт с антифриза?
а ти как разбра, че датчика няма контакт с антифриза?

- Retrofit
- младши ентусиаст
-
Май въобще не си виждал къде стои датчика в казанчето... новия датчик няма контакт с антифриза.
Отговори ми на въпроса?
Отговори ми на въпроса?
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
и още нещо освен за антифриз този датчик се ползва и за ниво течност за чистачки... или викаш и в казанчетата за чистачки има поплавък
и да не съм голословен, виж къде датчкика контактува с течсността:

- Retrofit
- младши ентусиаст
-
Stanchev написа:и още нещо освен за антифриз този датчик се ползва и за ниво течност за чистачки... или викаш и в казанчетата за чистачки има поплавък![]()
ПЪЛНА ГЛУПОСТ... Датчика влиза в казанчето в специална изолирана от антифриза тръба, която е и водач на поплавъка вътре... датчика въобще няма допир с антифриз, масло, вода за чистачки и каквото и да било.
Също датчика се ползва и за нивото на течността за чистачките, за нивото на масления резервоар при е60, но при е39 е само за антифриза, във всички случаи където се ползва този датчик, той няма контакт с течността която следи, а казанчетата са с поплавък вътре.
Датчика за водата на чистачките при е39 си е с поплавък и допир с водата.

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
добре, нека колегата с проблем да ти изпрати неговото казанче да му смениш поплавъка, или поне да се опиташ да намериш специалната тръба 

- Retrofit
- младши ентусиаст
-
Stanchev написа:добре, нека колегата с проблем да ти изпрати неговото казанче да му смениш поплавъка, или поне да се опиташ да намериш специалната тръба
Виждам, че не си наясно въобще
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
Retrofit написа:Stanchev написа:добре, нека колегата с проблем да ти изпрати неговото казанче да му смениш поплавъка, или поне да се опиташ да намериш специалната тръба
Виждам, че не си наясно въобще
аз виждам, че си наясно само с научната фантастика

- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
определено колегата станчев е прав тук датчика си контактува с водата точно тя движи поплавъка а при Е60 датчика за нивото на маслото няма нищо общо с този тип датчици (отворено затворено) даже на моделите казанчета без датчик си има технологична отливка за датчик ама е запушена
Барай шишарката Минкеее ....
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
anzak написа:определено колегата станчев е прав тук датчика си контактува с водата точно тя движи поплавъка а при Е60 датчика за нивото на маслото няма нищо общо с този тип датчици (отворено затворено) даже на моделите казанчета без датчик си има технологична отливка за датчик ама е запушена
И ти приказваш глупости, новия датчик няма поплавък и не контактува с никаква течност разберете...
При е60 имах предвид не за нивото на маслото на двигателя, а за казанчето на хидравличното масло, там също се монтира този същия датчик.
Казанчетата са едни и същи, независимо дали колата има датчик или не, казанчето се произвежда с технологичен отвор, и той не е запушен, купуваш си датчика и си го монтираш, точно в този отвор който е една изолирана тръба и по нея се движи магнитен поплавък който отваря веригата на простия датчик, който е реализиран с една рид ампула. Когато падне нивото, поплавъка слиза до точно тази ампула и магнитното поле отваря веригата, от там и сигнализация на таблото за ниско ниво на независимо какво...
- anzak
- старши ентусиаст
-
Retrofit написа:anzak написа:определено колегата станчев е прав тук датчика си контактува с водата точно тя движи поплавъка а при Е60 датчика за нивото на маслото няма нищо общо с този тип датчици (отворено затворено) даже на моделите казанчета без датчик си има технологична отливка за датчик ама е запушена
И ти приказваш глупости, новия датчик няма поплавък и не контактува с никаква течност разберете...
При е60 имах предвид не за нивото на маслото на двигателя, а за казанчето на хидравличното масло, там също се монтира този същия датчик.
Казанчетата са едни и същи, независимо дали колата има датчик или не, казанчето се произвежда с технологичен отвор, и той не е запушен, купуваш си датчика и си го монтираш, точно в този отвор който е една изолирана тръба и по нея се движи магнитен поплавък който отваря веригата на простия датчик, който е реализиран с една рид ампула. Когато падне нивото, поплавъка слиза до точно тази ампула и магнитното поле отваря веригата, от там и сигнализация на таблото за ниско ниво на независимо какво...
викаш само ти си човека всички останали глупости говорят а ?
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
anzak, просто не си заслужава, човек... остави го да си фантазира

- anzak
- старши ентусиаст
-
и тука с тия магнитни полета .... направо в межузвездни войни се пренесе сигурно Силата движи датчика 

- Retrofit
- младши ентусиаст
-
anzak написа:и тука с тия магнитни полета .... направо в межузвездни войни се пренесе сигурно Силата движи датчика
Виждам, че никога няма да разберете някои неща...
- anzak
- старши ентусиаст
-
17132248050 17132246148 чукни тия два номера в реалоема и ще видиш че са 2 модела казанчетата едното е с датчик другото не
42 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3