Check brake lights и удивителен знак на таблото

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M62B46

Re: Check brake lights и удивителен знак на таблото

Мнение от Retrofit » 28 Окт 2012, 15:40

Stanchev написа:
Retrofit написа:Отвори си казанчето и тогава ми говори.... та нали датчика няма досег с антифриза бре, самия датчик е една проста рид ампула, какво ще и затвори веригата на нея?!
Отговори ми на въпроса и ще се съглася, че в казанчето няма поплавък.

колега, свалял съм си казанчето, сменял съм си датчика, промивал съм си го и съм го разглеждал много добре!
отказвам се да споря с теб, честно :)

Не спорим, просто си говорим, държа да ми отговориш на въпроса... Как разбира датчика че нивото е паднало, като няма контакт с антифриза?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 28 Окт 2012, 15:57

Retrofit написа:
Stanchev написа:
Retrofit написа:Отвори си казанчето и тогава ми говори.... та нали датчика няма досег с антифриза бре, самия датчик е една проста рид ампула, какво ще и затвори веригата на нея?!
Отговори ми на въпроса и ще се съглася, че в казанчето няма поплавък.

колега, свалял съм си казанчето, сменял съм си датчика, промивал съм си го и съм го разглеждал много добре!
отказвам се да споря с теб, честно :)

Не спорим, просто си говорим, държа да ми отговориш на въпроса... Как разбира датчика че нивото е паднало, като няма контакт с антифриза?

а ти как разбра, че датчика няма контакт с антифриза?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Retrofit » 28 Окт 2012, 16:03

Май въобще не си виждал къде стои датчика в казанчето... новия датчик няма контакт с антифриза.
Отговори ми на въпроса?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanchev » 28 Окт 2012, 16:04

и още нещо освен за антифриз този датчик се ползва и за ниво течност за чистачки... или викаш и в казанчетата за чистачки има поплавък :lol:
и да не съм голословен, виж къде датчкика контактува с течсността:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Retrofit » 28 Окт 2012, 16:30

Stanchev написа:и още нещо освен за антифриз този датчик се ползва и за ниво течност за чистачки... или викаш и в казанчетата за чистачки има поплавък :lol:
и да не съм голословен, виж къде датчкика контактува с течсността:
Изображение

ПЪЛНА ГЛУПОСТ... Датчика влиза в казанчето в специална изолирана от антифриза тръба, която е и водач на поплавъка вътре... датчика въобще няма допир с антифриз, масло, вода за чистачки и каквото и да било.
Също датчика се ползва и за нивото на течността за чистачките, за нивото на масления резервоар при е60, но при е39 е само за антифриза, във всички случаи където се ползва този датчик, той няма контакт с течността която следи, а казанчетата са с поплавък вътре.
Датчика за водата на чистачките при е39 си е с поплавък и допир с водата.

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanchev » 28 Окт 2012, 16:44

добре, нека колегата с проблем да ти изпрати неговото казанче да му смениш поплавъка, или поне да се опиташ да намериш специалната тръба :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Retrofit » 28 Окт 2012, 16:52

Stanchev написа:добре, нека колегата с проблем да ти изпрати неговото казанче да му смениш поплавъка, или поне да се опиташ да намериш специалната тръба :mhihi:

Виждам, че не си наясно въобще

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanchev » 28 Окт 2012, 16:59

Retrofit написа:
Stanchev написа:добре, нека колегата с проблем да ти изпрати неговото казанче да му смениш поплавъка, или поне да се опиташ да намериш специалната тръба :mhihi:

Виждам, че не си наясно въобще

аз виждам, че си наясно само с научната фантастика
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 28 Окт 2012, 17:03

определено колегата станчев е прав тук датчика си контактува с водата точно тя движи поплавъка а при Е60 датчика за нивото на маслото няма нищо общо с този тип датчици (отворено затворено) даже на моделите казанчета без датчик си има технологична отливка за датчик ама е запушена
Барай шишарката Минкеее ....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Retrofit » 28 Окт 2012, 17:18

anzak написа:определено колегата станчев е прав тук датчика си контактува с водата точно тя движи поплавъка а при Е60 датчика за нивото на маслото няма нищо общо с този тип датчици (отворено затворено) даже на моделите казанчета без датчик си има технологична отливка за датчик ама е запушена

И ти приказваш глупости, новия датчик няма поплавък и не контактува с никаква течност разберете...
При е60 имах предвид не за нивото на маслото на двигателя, а за казанчето на хидравличното масло, там също се монтира този същия датчик.
Казанчетата са едни и същи, независимо дали колата има датчик или не, казанчето се произвежда с технологичен отвор, и той не е запушен, купуваш си датчика и си го монтираш, точно в този отвор който е една изолирана тръба и по нея се движи магнитен поплавък който отваря веригата на простия датчик, който е реализиран с една рид ампула. Когато падне нивото, поплавъка слиза до точно тази ампула и магнитното поле отваря веригата, от там и сигнализация на таблото за ниско ниво на независимо какво...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от anzak » 28 Окт 2012, 17:42

Retrofit написа:
anzak написа:определено колегата станчев е прав тук датчика си контактува с водата точно тя движи поплавъка а при Е60 датчика за нивото на маслото няма нищо общо с този тип датчици (отворено затворено) даже на моделите казанчета без датчик си има технологична отливка за датчик ама е запушена

И ти приказваш глупости, новия датчик няма поплавък и не контактува с никаква течност разберете...
При е60 имах предвид не за нивото на маслото на двигателя, а за казанчето на хидравличното масло, там също се монтира този същия датчик.
Казанчетата са едни и същи, независимо дали колата има датчик или не, казанчето се произвежда с технологичен отвор, и той не е запушен, купуваш си датчика и си го монтираш, точно в този отвор който е една изолирана тръба и по нея се движи магнитен поплавък който отваря веригата на простия датчик, който е реализиран с една рид ампула. Когато падне нивото, поплавъка слиза до точно тази ампула и магнитното поле отваря веригата, от там и сигнализация на таблото за ниско ниво на независимо какво...

викаш само ти си човека всички останали глупости говорят а ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanchev » 28 Окт 2012, 17:43

anzak, просто не си заслужава, човек... остави го да си фантазира
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от anzak » 28 Окт 2012, 17:50

и тука с тия магнитни полета .... направо в межузвездни войни се пренесе сигурно Силата движи датчика :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Retrofit » 28 Окт 2012, 17:52

anzak написа:и тука с тия магнитни полета .... направо в межузвездни войни се пренесе сигурно Силата движи датчика :mhihi:

Виждам, че никога няма да разберете някои неща...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от anzak » 28 Окт 2012, 17:55

17132248050 17132246148 чукни тия два номера в реалоема и ще видиш че са 2 модела казанчетата едното е с датчик другото не

ПредишнаСледваща

Назад към E39