Относно чип тунингът!
Модератор: bum_bum
57 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
Относно чип тунингът!
Както обещах да напиша поуст около 10.08 за които са чели темата малко по-долу
Днес се срещнах с Калио (Калин) калин и брат му както сами се сещате за да смениме чипа на моята Е34 520 М50
Дали чипът е оригинал или копие ниама никакво значение, важен е софтуеара в него, а в неговите чипове е на XS Electronics (Kalio ако бъркам името поправи ме моля те).
Струва 95 Евро и човека идва и го монтира на миасто за околко 20 минути лафче
Относно ефекта от него...ами осхте при тръгването 2-тонното лимо с не много натиск върху педала не спря да върти гуми (това се случваше доста по трудно със старич чип). При високи обороти сущо има осезаема разлика в прилепването към облегалката
, общо взето ако сте си карали колата повече от 30 дни ще ъсетите разликата във вървенето и без измервателни уреди и т.н.
Относно разхода - това ми предстои да проверя, минах само около 20 километра с новия чип.
Общо взето мисля че чиповете са му съвсем истински и човека си е съвсем свестен (това беше за хората с предубеждения)
Ако ви интересуват съвсем точни данни за промените на параметрите вижте в саита на фирмата производител а и аз мисля да мина през Bosch Sеrvice да видя какво точно се е променило по колата.
По принцип при двигател М50 2000сс чипът би трябвало да качи 18 коня мощност също така да изключва подаването на гориво при 7000 оборота/мин. Мисля че и при останалите марки чипове са подобни ако не и същите параметри.
Ами за сега е това. Ако има нещо или съм пропуснал нещо - питайте
P.S. Продавам оригинален чип за 0261200405 - ако на някой му трябва случайно

Днес се срещнах с Калио (Калин) калин и брат му както сами се сещате за да смениме чипа на моята Е34 520 М50
Дали чипът е оригинал или копие ниама никакво значение, важен е софтуеара в него, а в неговите чипове е на XS Electronics (Kalio ако бъркам името поправи ме моля те).
Струва 95 Евро и човека идва и го монтира на миасто за околко 20 минути лафче

Относно ефекта от него...ами осхте при тръгването 2-тонното лимо с не много натиск върху педала не спря да върти гуми (това се случваше доста по трудно със старич чип). При високи обороти сущо има осезаема разлика в прилепването към облегалката

Относно разхода - това ми предстои да проверя, минах само около 20 километра с новия чип.
Общо взето мисля че чиповете са му съвсем истински и човека си е съвсем свестен (това беше за хората с предубеждения)
Ако ви интересуват съвсем точни данни за промените на параметрите вижте в саита на фирмата производител а и аз мисля да мина през Bosch Sеrvice да видя какво точно се е променило по колата.
По принцип при двигател М50 2000сс чипът би трябвало да качи 18 коня мощност също така да изключва подаването на гориво при 7000 оборота/мин. Мисля че и при останалите марки чипове са подобни ако не и същите параметри.
Ами за сега е това. Ако има нещо или съм пропуснал нещо - питайте

P.S. Продавам оригинален чип за 0261200405 - ако на някой му трябва случайно

- kay
- просветлен
-
- Мечтае да кара: по празни пътища
Звучи много съблазнително
Щото custom chip tuning на динамометър е поне едно $500 в най-добрия случай, а сигурно и повече...
Твоя двигател 24 клапанов ли е? M50B20 ли е или M50B20TU? Коя година е произведен?
Между другото, на M50B20TU до колко оборота е ограничен фабрично? Защото аз минах 6500 уикенда на няколко пъти и не усетих органичител?

Твоя двигател 24 клапанов ли е? M50B20 ли е или M50B20TU? Коя година е произведен?
Между другото, на M50B20TU до колко оборота е ограничен фабрично? Защото аз минах 6500 уикенда на няколко пъти и не усетих органичител?
- kay
- просветлен
-
- Мечтае да кара: по празни пътища
Sorry, то си пишело: '93 520i 24V...
Все пак, ако можеш да ми отговориш дали е M50B20 или M50B20TU? (TU-варианта е с 3-степенен ВАНОС, за разлика от М52, който е stepless). И ако имаш някакви конкретни резултати от измервания също

Все пак, ако можеш да ми отговориш дали е M50B20 или M50B20TU? (TU-варианта е с 3-степенен ВАНОС, за разлика от М52, който е stepless). И ако имаш някакви конкретни резултати от измервания също

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
Преди много /12-15/ години баща ми ,любител на големите дини, се връща в къщи , ама едвам оди, с една 15-16 кг. диня
И се радва , ем на сметка я взел, ем голема
Три дена я студи в банята, на третия ни събра цялото фемили на обяд
ша я колим
И като я резна
целата кухня във вода
освен кората всичко беше течно
Иначе на сметка и с голям ефект
едва ли си си спомням за някоя от другите стотици дини , които съм изял 

Иначе на сметка и с голям ефект

- Kalio
-
K&S Elektr.
landikar написа::D![]()
Ми то други останаха ли вече?Чийтъри,химици,всякакви люде бродят вече по улиците.
Zer0,ако наистина си доволен,пращам при пича двама кандидати,че ми надуха главата вече за коне и чипове,ама гледат да е максимално тънка работата а ефектът да е голям
Двамата кандидати вече са с нов чип. Доволни са и резултатите от тестовете са добри.
- Kalio
-
Няма да съжаляваш
Мисля че ще останеш много доволен от чипа Mr. White. Обади ми се когато желаеш.
Калинееееееееееееееееее ще ти искам %%%
базикам са
Радвам се че най после хората превъзмогнаха всякакви предразсъдъци и т.н. за чип от България...както сами видяха вече някой от вас наистина си струва, след като мойта 2-тонна кола с 2000сс мотор тръгна осезаемо значи наистина си струва!
Калине в неделя на ЕКО остава ли?
ааа, я кажи точната марка на производителя че нещо не намирам в net-a info...
...ай кажете и вие мнение за чиповете, интересува ме при 3-ките какъв е ефекта, те все пак са доста по-леки от 2 тона...

Калине в неделя на ЕКО остава ли?

...ай кажете и вие мнение за чиповете, интересува ме при 3-ките какъв е ефекта, те все пак са доста по-леки от 2 тона...
57 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4