Това гадно поскърцване Е53
Модератор: Технически модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- veso2710
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ Х5, E70 LCI
Това гадно поскърцване Е53
Колеги,здравейте!
Това неприятно поскърцване (сигурен съм,че мнозина го имат) направо ме изкарва извън релси. Чува се при движение скрибуцане,като от стара бричка (разбира се,ако стъклата са затворени-нищо не чуваш),но това не решава проблема. Същото нещо, правеше и една друга Х5-ца,която карах в Англия-по сервизите я пръскаха отдолу със сапунен разтвор, по все що гумено видеха. Проблема се решава временно,а и изчезва при дъжд.
В крайна сметка-какъв е проблема и къде да пръскам с този сапунен разтвор,че май само това ми остана.
Има ли някакъв алтернативен вариант,моля ако някой знае, да сподели! Не мисля,че имам някакъв проблем с окачването-проверява се сравнително често.
Също забелязвам,че когато слизам от автомобила,също проскърцва понякога,но звукът е малко по-различен.
Благодаря!
Това неприятно поскърцване (сигурен съм,че мнозина го имат) направо ме изкарва извън релси. Чува се при движение скрибуцане,като от стара бричка (разбира се,ако стъклата са затворени-нищо не чуваш),но това не решава проблема. Същото нещо, правеше и една друга Х5-ца,която карах в Англия-по сервизите я пръскаха отдолу със сапунен разтвор, по все що гумено видеха. Проблема се решава временно,а и изчезва при дъжд.
В крайна сметка-какъв е проблема и къде да пръскам с този сапунен разтвор,че май само това ми остана.
Има ли някакъв алтернативен вариант,моля ако някой знае, да сподели! Не мисля,че имам някакъв проблем с окачването-проверява се сравнително често.
Също забелязвам,че когато слизам от автомобила,също проскърцва понякога,но звукът е малко по-различен.
Благодаря!

Relax
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Re: Това гадно поскърцване Е53
Колега, учудвам се, че въпросното скърцане толкова те дразни. Ако не е е индикация за някакъв проблем по окачването, може би трябва да го приемеш като нещо нормално и да не му обръщаш внимание?
Аз лично бих опитал да реша проблема, като напръскам възлите на окачването с WD-40. Защо:
1. Веществото не е агресивно срещу гумата и може би дори ще я предпази от стареене и напукване;
2. Има добър проникващ ефект - може да се очаква да проникне във всички фуги и луфтове между детайлите;
3. Интересното е, че едно от приложенията му е именно да "спира скърцането" и освобождава ръждясали и заяли механизми.
4. Отстранява водата и би предпазило частите от бъдеща корозия.
Ето част от описанието на продукта (разбира се, описанието е с рекламна цел, но все пак е дадено от Производителя):
Нанесен върху метална повърхност, продуктът бързо прониква през ръжда, остатъци от други наслоявания, мръсотия и се настанява директно върху метала под формата на плътен, немазен филм с дебелина, измервана в микрони.
Почиства и предпазва метала от корозия, прониква и разхлабва заяли механизми и връзки, „гони“ водата и влагата, смазва и спира скърцанията.
Като цяло, мисля че това е един евтин и лесен за приложение метод, ако не даде искания ефект - поне няма да влошиш положението с него. Поздрави и успех!
Аз лично бих опитал да реша проблема, като напръскам възлите на окачването с WD-40. Защо:
1. Веществото не е агресивно срещу гумата и може би дори ще я предпази от стареене и напукване;
2. Има добър проникващ ефект - може да се очаква да проникне във всички фуги и луфтове между детайлите;
3. Интересното е, че едно от приложенията му е именно да "спира скърцането" и освобождава ръждясали и заяли механизми.
Ето част от описанието на продукта (разбира се, описанието е с рекламна цел, но все пак е дадено от Производителя):
Нанесен върху метална повърхност, продуктът бързо прониква през ръжда, остатъци от други наслоявания, мръсотия и се настанява директно върху метала под формата на плътен, немазен филм с дебелина, измервана в микрони.
Почиства и предпазва метала от корозия, прониква и разхлабва заяли механизми и връзки, „гони“ водата и влагата, смазва и спира скърцанията.
Като цяло, мисля че това е един евтин и лесен за приложение метод, ако не даде искания ефект - поне няма да влошиш положението с него. Поздрави и успех!
Excellent! Steven is my name!
- emo_ch
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 725tds
И при мен имаше такова скърцане, което идваше от задното окачване. И също при слизане от колата леко скръцваше. Опитвах да го отстраня, ходих на майстор и той каза, че по окачването всичко е ок и само го напръска, но не помня точно с какво - скърцането си продължи
. В края на краищата постепенно с времето изчезна. Не знам как стана 

- veso2710
- кандидат ентусиаст
-
Borymeckata написа:Колега, учудвам се, че въпросното скърцане толкова те дразни. Ако не е е индикация за някакъв проблем по окачването, може би трябва да го приемеш като нещо нормално и да не му обръщаш внимание?
Ами,как да ти кажа колега...трудно ми е,да го приема като нещо нормално и да не му обръщам внимание,все пак-кола за 25-26 хилки...поне да не скърца като каруца,ако не друго

Колкото до WD-40,супер-ще пробвам в най-скоро време,не ми мина през ума.
Благодаря ти!

Relax
- t_andonov
- ентусиаст
-
- Кара: Е 30
с вд 40 съм пръскал мерцедес 190 отзад си беше цяла симфония
скърцането изчезна за една седмица после пак се появи
но след второ третиране имаше продължителен ефект

но след второ третиране имаше продължителен ефект
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
veso2710 написа:Ами,как да ти кажа колега...трудно ми е,да го приема като нещо нормално и да не му обръщам внимание,все пак-кола за 25-26 хилки...поне да не скърца като каруца,ако не друго. Понякога, някой приятел идва да ме вземе или закара до някъде, с колата...ами доста си е embarrassing, като заскрибуца
.
...
Ще трябва да обърна внимание и на нашата кола, възможно е също да скърца, но да не съм забелязал... Нали знаете, че човек през целия си живот чува необясними и плашещи звуци? Когато е малък, те идват изпод леглото, като порасне - изпод капака на автомобила му, ха-ха-ха... За предпочитане е да имаме такива проблеми, отколкото някакви по-сериозни. И да ги приемаме с усмивка... Хубав ден на всички!
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Към автора на темата - ако леко натиснеш спирачката, изчезва ли скърцането?
I love the sound of V8 in the morning...
- veso2710
- кандидат ентусиаст
-
msi200 написа:Към автора на темата - ако леко натиснеш спирачката, изчезва ли скърцането?
Не,колега...Защо?

Relax
- vlado6669
- младши ентусиаст
-
- Кара: E53 4.8, X6 2008 и X5 2011 5.0i
- Мечтае да кара: новата М X5 ...
- Детайли за колата: всичките са манияяяяяяяя....
Здравейте! Скърцането от задното окачване идва от Wishbone, например left 33326770859
Може да го смените, но е скъп ( 300$) или ако не е разбит пробивате малка дупка отгоре на гуменото уплътнение на шарнира и пълните с масло или грес, при свалена гума и спира късането на нерви. Поздрави!Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
veso2710 написа:msi200 написа:Към автора на темата - ако леко натиснеш спирачката, изчезва ли скърцането?
Не,колега...Защо?
... при мен на е70 симптомите са абсолютно същите и е нещо по спирачните апарати.
I love the sound of V8 in the morning...
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Вчера експериментирах - в гаража хванах с две ръце бараката за релсите на покрива и я разклатих колкото можах, с всичката си сила и тежест (а те не са много...). В резултат - отпред няма нищо, а от задницата се чува едно тънко метално поскърцване. За мен е по-скоро смешно, защото подобен звук можеш да очакваш от ръчна строителна количка, а не от луксозен автомобил. Някой път, когато съм на канала, може да видя откъде скърца и да го напръскам (ако се сетя).
- joropc
- младши ентусиаст
-
- Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
- Мечтае да кара: Волга комби
Това, че трябва да видиш откъде скърца е повече от ясно.Не се заблуждавай обаче, че с пръскане с WD40 или някаква друга гадост ще решиш проблемът.Обикновено скърцането е носача, който показал колегата по-горе, но не те съветвам да правиш манипулации с инжектиране на нещо в маншона.Ако е от там и скърца, това значи, че освен скърцането тази част създава и някои други проблеми, които все може би все още не забелязваш...демек си е пътник и е редно да се замислиш за нова.Иначе след време започват въпросите:"Защо ми е "разтворена" задницата и ми "яде" гумите, и разни такива питанки. 

- BMWm5
-
-
- Кара: M5,X5,328iR,e30 330i,
- Мечтае да кара: м6
аз имах проблем със шарнирните втулки видимо нямат луфт а зад нашоните има се крие една прекрасна ръжда
- veso2710
- кандидат ентусиаст
-
vlado6669 написа:Здравейте! Скърцането от задното окачване идва от Wishbone, например left 33326770859Може да го смените, но е скъп ( 300$) или ако не е разбит пробивате малка дупка отгоре на гуменото уплътнение на шарнира и пълните с масло или грес, при свалена гума и спира късането на нерви. Поздрави!
Колегата излезна напълно прав - браво!
Смених го (преди доста време,извинявам се че по-рано не писах,160 лева ми струваше заедно с труда),скърцането изчезна,всичко е ОК.
За един що-годе механник,не е проблем да ви направи диагнозата,нито пък да ви го смени.

Relax
- petar_majarov
-
-
- Кара: BMW E60 545i
- Мечтае да кара: E23 745i Turbo, E24 M6, E26 M1, E28 M5, E31 850 CSI, E34 M5
BMW X5 E70 3.0d 2008 г. купено чисто ново в България. До 2010г. с навъртяни 80 000 km цялата кола пука и скърца при каране по неравен път, най-осезателно по павета. Причина: неравни асвалтови настилки, дупки и ненаредени добре павета. Колата често се караше по бул. Цар Борис 3 в София.
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2