Много голям ПРОБЛЕМ с ЧИСТАЧКИ!!!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Много голям ПРОБЛЕМ с ЧИСТАЧКИ!!!

Мнение от s-sport » 27 Окт 2012, 1:41

здравейте колеги!имам бмв 525 тдс 96 година и имам следният проблем свързън с чистачките -когато купих колата те си работиха добре и след време започнаха да си се включват когато си пойскат и не спираха до когато те не си пойскаха или единственият начин е да махна бушона,но от един месец насам вече при подаване на контакт на колата те започват да се движат и не спират,вече а постоянно работят освен ако не махна бушона,смених лостчето за чистачките но никакъв ефект,смених моторчето отново никакъв ефект,и същу така смених под десният филтър за климатика при бушоните двете релета за чистачките но отново никакъв резултат!сензор за дъжд нямам! някои може ли да ми каже има ли някъде на друго място реле или някакъв модул които ги управлява! БЛАГОДАРЯ !

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е61 525d, F11 525d xDrive
Мечтае да кара: само BMW-та

Re: Много голям ПРОБЛЕМ с ЧИСТАЧКИ!!!

Мнение от jivakula » 27 Окт 2012, 17:07

Здравей! Дай малко инфо дали си правил нещо преди това да се получи на колата - свързванене на модули или каквото и да е, кодиране, премахване на модули. Чистачките се управляват от "General module" -А1 на снимката, който се намира зад жабката. Провери кабелите и буксите които отиват в него.
GM.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 320i; Е36 318i

Мнение от ognyan 74 » 27 Окт 2012, 22:13

Здравей колега. Като смени моторчето с червяка ли го смени? На червяка трябва да има писта от метал, която да захранва моторчето, до прибирането на чистачките до долу. Тя е прекъсната в положението на прибрани чистачки. Т.е. това прекъсване ако е зацапано със стружки от пистата и грес не прекъсва захранването и те продължават да работят. Ако е разглобяемо го разглоби, изчисти и смажи наново, или смени. Та това е твърде възможно, ако проблема не е в електрониката.
???!!!

Потребител
Аватар

Мнение от s-sport » 27 Окт 2012, 22:38

ми не,не съм правил нищо защото незнаех,че това е модула които търсех!според тебе колега какво да направя първо? мерси за помощта!

да колега с червяка го смених и преди да го сменя,за всеки случеи го почистих и смазах както ти казваш но нямаше никакъв ефект!!! мерси за отзива ти! ако имаш друго предложение даваи!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е61 525d, F11 525d xDrive
Мечтае да кара: само BMW-та

Мнение от jivakula » 30 Окт 2012, 20:47

Здравей, колега!
Това, което си мисля е проблем в GM модула. Тъй като той управлява релетата за чистачки, а и това, че си сменил всички останали неща, ме навежда на мисълта за развален(частично изгорели компоненти) модул. Предлагам ти да провериш това, като направиш следното:
1. На модула имаш три букси - черна голяма с дебели кабели(най-лява), черна малка посредата(с по-тънки кабели) и бяла най-дясно(с тънки кабели). Ако това е така при теб, в средната букса - черна малка посредата(с по-тънки кабели) се намират два кабела, които управляват релетата. Единия вариант е да прекъснеш(извадиш или др.) тези кабели и след това да провериш дали проблема е отстранен. Ако е ДА, то проблема със сигурност е в модула.

Това са кабелите и пиновете:
PIN 15 WI1 - Wiper Control I - Wiper Relay 0.35 BR/BL (кафяв/син)
PIN 16 WI2 - Wiper Control II - Wiper Relay 0.35 BR/WS (кафяв/бял)

Внимавай как ще прекъснеш кабелите, т.е. да можеш да ги възстановиш отново после!

За помощ можеш да разгледаш този сайт:
http://www.bmwgm5.com/GM3_E39_Removal.htm
http://www.bmwgm5.com/GM3_Connections.htm
Изображение

Назад към E39