Звукът на радиото,телевизията и навигацията изчезва
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- joffri
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw 530d 2002g
- Мечтае да кара: E39 M5
Звукът на радиото,телевизията и навигацията изчезва
Здравейте колеги,
Както писах по рано от скоро съм във форума и се нуждая от малко помощ по определени въпроси.Имам е39 2002-ра с комп МК3(ако евентуално това има значение) 530д.
Когато колата влезе в по голяма дупка (понякога и малка дупка върши работата) ми изчезва звукът на радиото.В началото мислех че е само радиото но забелязах че звукът изчезва при режим ЦД,навигация,телевизия и т.н.
Откачих цд чейнджъра и свалих радио модула с нагласата да си го поправя сам.Открих че проблема е в един черен дебел кабел който отива от цд чейнджъра до радио модула или по точно в буксата в която този кабел влиза в радио модула.Когато съвсем леко се мръдне този кабел звукът прекъсва.Откачих и буксата напръсках с контактен спрей, но ефект няма.Оплътнявах около буксата с разни картончета но нищо.Моля ако някой се е сблъсквал с този проблем да помогне.Също така евентуално ако си купя втора ръка модул от форума, трябва ли да се препрограмира нещо или няма нужда.
Благодаря предварително!
Както писах по рано от скоро съм във форума и се нуждая от малко помощ по определени въпроси.Имам е39 2002-ра с комп МК3(ако евентуално това има значение) 530д.
Когато колата влезе в по голяма дупка (понякога и малка дупка върши работата) ми изчезва звукът на радиото.В началото мислех че е само радиото но забелязах че звукът изчезва при режим ЦД,навигация,телевизия и т.н.
Откачих цд чейнджъра и свалих радио модула с нагласата да си го поправя сам.Открих че проблема е в един черен дебел кабел който отива от цд чейнджъра до радио модула или по точно в буксата в която този кабел влиза в радио модула.Когато съвсем леко се мръдне този кабел звукът прекъсва.Откачих и буксата напръсках с контактен спрей, но ефект няма.Оплътнявах около буксата с разни картончета но нищо.Моля ако някой се е сблъсквал с този проблем да помогне.Също така евентуално ако си купя втора ръка модул от форума, трябва ли да се препрограмира нещо или няма нужда.
Благодаря предварително!
- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
Re: Звукът на радиото,телевизията и навигацията изчезва
Имам същия проблем с Е46 със средната навигация, ще следя темата с интерес.
сваляш си радио модула,ремонтираш счупеното пинче и по обратния ред след това
Ти си открил проблема,действай по отстраняването му! Всеки се е сблъсквал съs проблемен радио модул...било то най-често в буксата на BM24

- joffri
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря за отговора колега но аз търся решение на проблема.Опитвах да се справя сам но нищо не се получава.Искам да знам ако има други с такива проблеми как са ги решили и какво им е струвало.Ходих в сервиз и ми беше казано че ще стоя без кола 2-3 дни а майстора даже не погледна за какво става въпрос.
- tngeorgiev
- младши ентусиаст
-
joffri написа:Благодаря за отговора колега но аз търся решение на проблема.Опитвах да се справя сам но нищо не се получава.Искам да знам ако има други с такива проблеми как са ги решили и какво им е струвало.Ходих в сервиз и ми беше казано че ще стоя без кола 2-3 дни а майстора даже не погледна за какво става въпрос.
трябва да се разглоби радиото и да се презапоят крачетата на буксата, губи се масата някъде..и с евтин поялник става ))
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
- bawarec 73
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: купе
Свали си радиото и както казва колегата над мен трябва да се презапои. Имах същият проблем занесах го в един радио-телевизионен сервиз и го презапоиха. 

- joffri
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря на всички за отговорите.Проблема е решен.Дадох го в един радио сервиз.Човека каза че целия го е минал с поялника.Конкретно къде е била причината не се знае но вече си имам звук което е важното.
За услугата човека взе 15 лв.

За услугата човека взе 15 лв.

7 мнения
• Страница 1 от 1