проблем със светлините

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

проблем със светлините

Мнение от stafata » 25 Окт 2012, 11:39

Здравейте колеги,скоро си взех едно бмв е39 ,520i 98г и чак след като го купих установих ,че имам проблем със светлините.Проблемът е следния ,когато дам ключа за светлините в крайно положение т.е на фарове , спират да ми светят габаритите на колата, цялото осветление в купето и таблото .Доколкото прочетох от форумите този проблем може да се дължи на LCM-а, открих го това чудо и на него пише LCM -4b / 6 961 141 .Въпросът ми е това ли е оригиналния модул за модела ми, трябва ли да го настройвам за да работят светлините и въобще какво да правя ? Благодаря ви предварително .

старши ентусиаст
Аватар

Re: проблем със светлините

Мнение от PeReZ » 26 Окт 2012, 10:59

stafata написа:Здравейте колеги,скоро си взех едно бмв е39 ,520i 98г и чак след като го купих установих ,че имам проблем със светлините.Проблемът е следния ,когато дам ключа за светлините в крайно положение т.е на фарове , спират да ми светят габаритите на колата, цялото осветление в купето и таблото .Доколкото прочетох от форумите този проблем може да се дължи на LCM-а, открих го това чудо и на него пише LCM -4b / 6 961 141 .Въпросът ми е това ли е оригиналния модул за модела ми, трябва ли да го настройвам за да работят светлините и въобще какво да правя ? Благодаря ви предварително .

Винаги ли си имал този проблем или се е появил скоро?

61356961141
Това е пълния номер на модула ти.
Според мен е много вероятно проблема ти да е точно в LCM модула.
Той може да бъде заменен с всяка друга версия на модула, но разбира се най-добрия вариант е да бъде заменен или със същия или с по-нова версия (ако има такава). Новите версии на този модул предоставят възможността да се отключат някои дреболии като дневни светлини, follow-me-home и разни други неща.
Много е възможно когато сложиш новия модул да не ти работят мигачите и дългите - това не бива да те притеснява, оправя се с препрограмиране на модула.

Какъвто и ЛЦМ модул да сложиш, трябва да бъде кодиран (програмиран) за твоята кола.
Това може да го извършат в по-добрите сервизи, но може и някой по-запознат колега от форума.
Не си писал откъде си, иначе бихме те насочили.
Ако беше около Пловдив, мога да ти кажа кои колеги могат да ти свършат тази услуга.
Последна промяна PeReZ на 26 Окт 2012, 11:13, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M62B46

Re: проблем със светлините

Мнение от Retrofit » 26 Окт 2012, 11:08

То по-нов лайт модул от този няма и според мен не е кодиран за колата.

Назад към E39