Bmw e34 525 бензин проблем
Модератор: Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Bmw e34 525 бензин проблем
Имам проблем с автоматичната скоростна кутия тя е 4 степенна.Проблема е следния карам колата и като дам до доло газ пуска се киг дауна изрежда скоростите и изведнъж спира да върви и само се ворсира пускам на други скорости и неиска да тръгне чакам 1 мин и се оправя мислех че от маслото защото е старо и прегрява смених гарнитури и всичко и пак същата работа 

- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Re: Bmw e34 525 бензин проблем
А старото масло колко време не беше сменяно ?
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

Немога да ти кажа колега защото вчера зех колата но като източих маслото беше много зле
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
M20 е мотора, М50 е с петстепенен автомат.
Това ми звучи на изпържени дискове в кутията, което означава смяна на всичките, или поне на умрелите.
Това ми звучи на изпържени дискове в кутията, което означава смяна на всичките, или поне на умрелите.

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
slave написа:Извинявам се кутиятаа е 5 степенна
Това няма да ти помогне.

Колега това го прави само на кигдаун и после се чуди на коя скорост е изведнъж пуска няква скорост и само на нея карам иначе като не и давам до доло газта си реди скоростите нормално
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Кикдауна е бутон, който подава информация на ЕКУ на кутията, че е натиснат и то командва да се свали предавката.Кутията се поставя в някаква екстремна ситуаци, в която се проявяват най-напред някои износвания. Доколкото разбирам си сменил маслото, нивото би трябвало да е нагласено както трябва, тогава остава износване на пакетите.
.
.
.
.
.
.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
zvetiko написа:Кикдауна е бутон, който подава информация на ЕКУ на кутията, че е натиснат и то командва да се свали предавката.Кутията се поставя в някаква екстремна ситуаци, в която се проявяват най-напред някои износвания. Доколкото разбирам си сменил маслото, нивото би трябвало да е нагласено както трябва, тогава остава износване на пакетите.
Всъщност ниското ниво на масло също не е изключен вариант.
Така че, моята препоръка, преди да се рови каквото и да било е да се провери нивото на маслото.

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Така е затова и аз го питам, въпреки, че казва, че е пипал маслото дали е наред като ниво.
иначе ниско ниво, недостатъчно налягане и от там дисковете в пакетите приплъзват.
иначе ниско ниво, недостатъчно налягане и от там дисковете в пакетите приплъзват.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
zvetiko написа:Така е затова и аз го питам, въпреки, че казва, че е пипал маслото дали е наред като ниво.
Да поясня - налива се масло докато може, изреждат се предавките, дали с каране, дали на подемнита и се долива ако има необходимост.
За най-сигурно процедурата може да се повтори, след 1-2 дни каране.

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Колеги маслото е добре гледахме ме му няколко пъти нивото сега я закачихме на компютъра и изписа че има грешка в копчето за спорт режим
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
slave написа:Колеги маслото е добре гледахме ме му няколко пъти нивото сега я закачихме на компютъра и изписа че има грешка в копчето за спорт режим
Тази диагностика с ИМПА ли беше направена.
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2