Проблем с е46 след смяна на двигателя

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с е46 след смяна на двигателя

Мнение от danyroad » 20 Окт 2012, 15:36

Здравейте, колеги!

От доста време нещо тегне над душата ми... Та, след като ми смениха двигателя, колата спря да върви по същият начин. Знам, ще кажете, че всеки двигател работи по различен начин. Това е ясно и не го успорвам. Всъщност, смятам, че новият двигател работи дори по-добре от старият, но нещо го спира. Обяснявам: когато натисна газта и съм под 2000 оборота, колата малко и остава да изгасне. Поради тази причина в градски условия доста често ми се налага да използвам съединителя и междинна газ. Тук трябва да отбележа, че когато съм на свободна си поддържам оборотите без абсолютно никакъв проблем. Когато пък съм над 2000 оборота и съм настиснал газта, колата ускорява по-бавно дори от е46 без чип тунинг. В купето се създава усещането, че колата ще избухне от мощност и наистина е така, само че за мен тази мощност си остава под капака, а не се предава към колелата и съответно получавам много бръмчене и малко тяга. Та, мисълта ми е, че колата определено се мъчи, кара се трудно и не е никакво удоволствие... Дори мои познати, които са я карали преди и сега, правят разлика и ми споделят, че не е същото. Не знам какво да правя! В сервизите ми казват, че всичко е ток. Просто така си вървяла! Помагайте, колеги! Трябва да го оправя това бебче! :banghead:

Потребител
Аватар

Re: Проблем с е46 след смяна на двигателя

Мнение от Nafarforii_89 » 21 Окт 2012, 17:47

С какъв двигател е колата в момента и преди с какъв е била(предполагам същият).

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 21 Окт 2012, 18:10

Докато не направиш една качествена доагностика всичко е в зоната на здрача.
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2008 X5 30d
Мечтае да кара: M-power

Мнение от doncheff » 21 Окт 2012, 19:26

Брат ми има едно Ауди А4 1.9ТДИ, като го взехме беше абсолютно същата помия. Много бавно вдигане на обороти и не върви изобщо. Изчистихме му турбото и направо коренна разлика! Та моят съвет е да си провериш турбото за нагар.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 21 Окт 2012, 22:30

doncheff написа:Брат ми има едно Ауди А4 1.9ТДИ, като го взехме беше абсолютно същата помия. Много бавно вдигане на обороти и не върви изобщо. Изчистихме му турбото и направо коренна разлика! Та моят съвет е да си провериш турбото за нагар.

Колега ти откъде знаеш, че автора на темата има турбо на двигателя като въобще не споменал за какъв двигател става въпрос бензинов, дизелов не четем какво пишем и чакаме помощ. :D

Потребител
Аватар

Мнение от danyroad » 21 Окт 2012, 23:11

Колата е 2000 кубика дизел. Като я купих си беше толкова и сега пак е толкова. Искаше ми се да сложа по-мощен двигател, но това предполага смяна на доста неща, а не само на двигателя. Това е друга тема... Всъщност, сменял съм турбина и определено след смяната на старата с новата, която е неоригинална, колата не вървеше. Естествено, регулираха ми турбината и малко по-биват нещата, но пак клецам едвам-едвам. Има и нещо друго, когато карам на ниски обороти почти без газ, понякога колата една такава сякаш се "задавя". След това "задавяне" като натисна газта, дори до доло, колата не реагира, стои си все 1 не съм натиснал газта въобще, камоли пък до доло... Задържам си крака на газта и примерно след 5/6 секудни се оправя. Забелязах, че след "задавянето", ако и подам по-малко газ, то тя се оправя по-бързо, а ако и подам до-доло, то оправянето става по-бавно. Странно явление, което според мен се дължи на турбината, но и преди, и след регулажа, този номер колата си го правеше. Дори като турбото беше чистак ново, пак го правеше... Не знам дали това има връзка с невървенето на колата, но реших да споделя...
Последна промяна danyroad на 22 Окт 2012, 13:55, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 22 Окт 2012, 1:36

oci написа:
doncheff написа:Брат ми има едно Ауди А4 1.9ТДИ, като го взехме беше абсолютно същата помия. Много бавно вдигане на обороти и не върви изобщо. Изчистихме му турбото и направо коренна разлика! Та моят съвет е да си провериш турбото за нагар.

Колега ти откъде знаеш, че автора на темата има турбо на двигателя като въобще не споменал за какъв двигател става въпрос бензинов, дизелов не четем какво пишем и чакаме помощ. :D

Аз ще ти кажа :mhihi: . Хвърлих един боб и ми излезе т'ва -

danyroad написа:Когато пък съм над 2000 оборота и съм настиснал газта, колата ускорява по-бавно дори от е46 без чип тунинг.

Едва ли има предвид чип тунинг на атмосферна бензинка :yes:
Real.Eyes.Realize.Real.Lies

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 22 Окт 2012, 10:14

danyroad написа:Колата е 2000 кубика дизел. Като я купих си беше толкова и сега пак е толкова. Искаше ми се да сложа по-мощен двигател, но това предполага смяна на доста неща, а не само на двигателя. Това е друга тема... Всъщност, сменял съм турбина и определено след смяната на старата с новата, която е неоригинална, колата не вървеше. Естествено, регулираха ми турбината и малко по-биват нещата, но пак клецам едвам-едвам. Има и нещо друго, когато карам на ниски обороти почти без газ, понякога колата една такава сякаш се "задавя". След това "задавяне" като натисна газта, дори до доло, колата не реагира, стои си все 1 не съм натиснал газта въобще, камоли пък до доло... Задържам си крака на газта и примерно след 5/6 секудни се оправя. Забелязах, че след "задавянето", ако и подам по-малко газ, то тя се оправя, по-бързо, а ако и подам до-доло, то оправянето става по-бавно. Странно явление, което според мен се дължи на турбината, но и преди, и след регулажа, този номер колата си го правеше. Дори като турбото беше чистак ново, пак го правеше... Не знам дали това има връзка с невървенето на колата, но реших да споделя...

uCnaHeTcA написа:
oci написа:

Аз ще ти кажа :mhihi: . Хвърлих един боб и ми излезе т'ва -

danyroad написа:Когато пък съм над 2000 оборота и съм настиснал газта, колата ускорява по-бавно дори от е46 без чип тунинг.

Едва ли има предвид чип тунинг на атмосферна бензинка :yes:

А сега пак хвърли един боб и кажи дали е 136 кс или 150 :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от danyroad » 22 Окт 2012, 13:47

Тоя път, май с боб няма да стане... 2001 година, преди фейса :mrgreen:

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 22 Окт 2012, 15:38

Ще си позволя да се самоцитирам:

Zagy написа:Докато не направиш една качествена доагностика всичко е в зоната на здрача.
Si non confectus, non reficiat.

Потребител
Аватар

Мнение от danyroad » 22 Окт 2012, 16:46

Еми, не че не съм правил, но както и да е... Дано в "Бова Кар", Бургас да правят качествени диагностики. Скоро ще споделя резултатите. Благодаря на отзовалите се. :yes:

Потребител
Аватар
Кара: E46 , E64
Детайли за колата: 318 i , 635 d

Мнение от zl000 » 22 Окт 2012, 18:56

Ако сменяш фар , крушка , или нещо решиш да разглобиш ще ти се даде съвет 200%.
Но от сорта колата неиска да върви .... 50 причини ще ти се напишат и пак докато не направиш една диагностика няма да се знае .
БАТЕ СА - BMW SWAG .mp3

Потребител
Аватар

Мнение от Nafarforii_89 » 23 Окт 2012, 9:05

Може да е от скапан дебитомер,пробвай да му откачиш буксата,ако има подобрение значи е от него,но като цяло трябва да се направи диагностика.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 23 Окт 2012, 9:39

чакаме диагностиката защото както казаха всички има опции като
турбина;
дебитомер;
датчици;
ниско налягане в помпата;
дюзи;
незакачени или прекъснати кабели при смяната на мотора;
и други се приятни и "евтини" части за ремонт

Потребител
Аватар

Мнение от danyroad » 22 Май 2013, 16:06

След рециклиране на турбината, и смяна на съединителя, колата фръка. Просто не ми се искаше дори да си помислям, че отново трябва да се сменям тези "консумативи"... В момента всичко на диагностиката е 6+ :yes:

Назад към E46