е 46 320д буст метър

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330D
Мечтае да кара: щраус

Re: е 46 320д буст метър

Мнение от gazibarev » 18 Окт 2012, 0:53

Аз съм против всякакви допълнителни интервенции по колата освен ако не си пипал нещо сериозно по мотора...то ако е така дай да сложим и датчик за налягането на маслото за да видим да не би да изпусне, или волтметър за да следим да не би да се скапе реле-регулатора... Ще го гледаш седмица две и няма да ти прави впечатление после :D :D

Потребител
Аватар

Мнение от niki_e30 » 18 Окт 2012, 13:11

Да така е но при най-малкия проблем с турбото ще разбереш а оттам ще си спестиш доста други неприятности . Това е мое мнение всеки може да прави каквото си иска . На който не му харесва да не си слага не е задължително .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 18 Окт 2012, 13:46

niki_e30 написа:Да така е но при най-малкия проблем с турбото ще разбереш а оттам ще си спестиш доста други неприятности . Това е мое мнение всеки може да прави каквото си иска . На който не му харесва да не си слага не е задължително.

ааа... задължително е!

поне за някои хора, които си ценят колите :yes:

п.с. искам лс - откъде купи буустметъра и колко $ (може и тук да постнеш, ако искаш) :driving: :smoke:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Потребител
Аватар

Мнение от niki_e30 » 18 Окт 2012, 15:13

Моя ми го подариха и не знам откъде е ,но този от линка е почти същия и ще ти свърши перфектна работа :http://tuning-parts.bg/52mm-vdo-type/1326/

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 19 Окт 2012, 20:22

Колеги, аз също си мислих отдвана да си сложа бустметър, като единствено ме възпираше това къде да разпробия и да взема вакума.
Виждам, че колегата е взел вакума от мястото където е монтиран по принцип ЕГР-а.
Въпросът ми е следния: Аз съм с 320д 150 к.с., където по принцип ЕГР-а не може да се изолира. Ако разпробия корпуса на ЕГР-а и там монтирам щутера на маркучето, дали ще работи правилно и дали след време няма да се запуши от замърсяванията, които се трупат по вътрешните стени на ЕГР-а. Иначе като техническо изпълнение там ми се трува най-лесно.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 19 Окт 2012, 20:40

gromovich написа:Ако разпробия корпуса на ЕГР-а и там монтирам щутера на маркучето, дали ще работи правилно и дали след време няма да се запуши от замърсяванията, които се трупат по вътрешните стени на ЕГР-а. Иначе като техническо изпълнение там ми се трува най-лесно.

за това тоя ЕГР се чисти редовно, а и замърсяванията нали знаеш от какво се получават -

1. Кофти нафта
2. Недаване на газ :mrgreen:

така че аз също мисля, че там е подходящо място

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gromovich » 19 Окт 2012, 20:47

vicho написа:
gromovich написа:Ако разпробия корпуса на ЕГР-а и там монтирам щутера на маркучето, дали ще работи правилно и дали след време няма да се запуши от замърсяванията, които се трупат по вътрешните стени на ЕГР-а. Иначе като техническо изпълнение там ми се трува най-лесно.

за това тоя ЕГР се чисти редовно, а и замърсяванията нали знаеш от какво се получават -

1. Кофти нафта
2. Недаване на газ :mrgreen:

така че аз също мисля, че там е подходящо място

Малко не съм съгласен. Моята освен скъпата нафта на ОМВ за три години нищо друго е пила. Освен това не мисля, че карам като пенсионер и често карам извънградско. Наскоро чистих ЕГР-а, като преди това го бях чистил преди 15 000 км и пак си имаше нагар и мазнотии по него.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 19 Окт 2012, 21:53

Как така 1.5бар и отива до края ? Това изобщо не е нормално.Няма такова нещо като "пиково" налягане. Ако уреда е верен с нужния дроселиращ 0.5мм отвор в маркуча по добре си направи диагностика на турбото и прилежащите елементи от системата.Такъв буст и поведение говори за неизправност .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 19 Окт 2012, 21:58

gromovich написа:Малко не съм съгласен. Моята освен скъпата нафта на ОМВ за три години нищо друго е пила. Освен това не мисля, че карам като пенсионер и често карам извънградско. Наскоро чистих ЕГР-а, като преди това го бях чистил преди 15 000 км и пак си имаше нагар и мазнотии по него.

не си виждал задръстен ЕГР явно

нагара и мазнотиите са напълно нормални, тях не можеш да избегнеш... па и тая скъпа нафта е една "чиста" и хубава (баш като евтината)... говорех за незнайни камионджии и т.н.

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gromovich » 03 Дек 2012, 22:10

Колеги, да се похваля, че днес се сдобих с този "турбометър" на VDO. Излезе ми около 60 $ от amazon.com.
Искам да попитам, някой виждал ли е някъде да продават конзоли за монтирането на уреда на предната колонка. Изключвам тези дето ги продават по интернет, понеже ми се иска да пробвам на място как ще пасне конзолата.
По-нататък като реализирам проекта ще пиша.
P1000725.JPG

Потребител
Аватар

Мнение от niki_e30 » 03 Дек 2012, 22:50

gromovich написа:Колеги, да се похваля, че днес се сдобих с този "турбометър" на VDO. Излезе ми около 60 $ от amazon.com.
Искам да попитам, някой виждал ли е някъде да продават конзоли за монтирането на уреда на предната колонка. Изключвам тези дето ги продават по интернет, понеже ми се иска да пробвам на място как ще пасне конзолата.
По-нататък като реализирам проекта ще пиша.
P1000725.JPG

Мога да ти дам сайт но иначе не мога да помогна ,а също има вариант като моя който продават готов .Това сайта разгледай ги и си прецени:
http://tuning-parts.bg/aksesoari-uredi/

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gromovich » 03 Яну 2013, 15:50

Колеги, днес най-накрая си монтирах буустметъра. Значи накратко за целта прокарах маркуча в купето през кутията с релетата, която стои отпред вляво на моторния отсек. След това го изкарах над таблото през страничната част на духалката.
Иначе другия край на маркуча го свързах към ЕГР-а, като за тази цел от долната му страна пробих малка дупка и ми завариха малка тръбичка, на която надянах маркуча.
За маркуч използвах същия като за вакум пътищата.
Впечатления след няколко кръгчета: При ускорение бууст метъра стига пиково до 20 PSI (1,38 Бара). Иначе при поддържане на скоростта почти пада на 0 PSI.
Извинявам се за снимките, но ги правих в гаража и телефона.
2013-01-02-0005.jpg

2013-01-03-0008.jpg

2013-01-03-0006.jpg

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 03 Яну 2013, 22:13

Колега прибора е добър.Ама толко ли нямаше някой маркуче по колектора да сложиш един тройник ами баш на ЕГРа да тъпче мизерия в прибора.И така е буст -има само под товар.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gromovich » 03 Яну 2013, 22:20

Jordana написа:Колега прибора е добър.Ама толко ли нямаше някой маркуче по колектора да сложиш един тройник ами баш на ЕГРа да тъпче мизерия в прибора.И така е буст -има само под товар.

Аз съм отворен за предложения и идеии. Иначе не се сещам къде другаде може да се върже и да показва точно. Алтернативата беше да дупча самия колектор.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 03 Яну 2013, 22:29

На всеки един щуцер или маркуч който влиза в колектора може да се сложи тройник и ще работи .Не си забравил да сложиш диафрагмата от приборчето че много трепери стрелката без нея .Какъв е максималния буст при тоя мотор ?

ПредишнаСледваща

Назад към E46