Нужда от съвет за турбо на е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Re: Нужда от съвет за турбо на е46

Мнение от Zagy » 18 Окт 2012, 20:22

Anh1 написа:Колеги турбината я погледна майстор от Бургас, който ги рециклира. На първата минута като я огледа каза, че почти нищо и няма и ще стане лесно. Има луфт в оста. Иска 500 лева за целия ремонт, заслужава ли си? Също така колата е изсмукала почти всичкото масло от картера и го е вкарала в гърнетата. Също филтъра на турбото е силно омаслен. Има ли начин да бъде просто почистен или трябва да се сменя и той ?

Ако майстора има репутация че работи качествено - цената не е лоша (ако е с монтаж и баланс си е добра). Не си играй с чистене на филтъра на картерните газове - слагай нов.
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 18 Окт 2012, 20:29

Anh1 написа:Колеги турбината я погледна майстор от Бургас, който ги рециклира. На първата минута като я огледа каза, че почти нищо и няма и ще стане лесно. Има луфт в оста. Иска 500 лева за целия ремонт, заслужава ли си? Също така колата е изсмукала почти всичкото масло от картера и го е вкарала в гърнетата. Също филтъра на турбото е силно омаслен. Има ли начин да бъде просто почистен или трябва да се сменя и той ?

Редно е да се коментира разбивка на предлаганата услуга "рециклиране на турбокомпресор"
Брой и вид резервни части които ще се вложат както труд и вид ремонтни работи и гаранция върху извършения ремонт.
Едва тогава някой може да ти каже 500лв много ли е малко ли е.
Дотогава "повелителя на турбините" който диагностицира с два пръста луфта в оста и за 5 мин. издава диагнозата 500лв ще продължава да си прибира кешовицата безгрижно.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320d Touring 2002г.
Мечтае да кара: нещо M-ково

Мнение от Anh1 » 18 Окт 2012, 22:07

А за реал турбо какво ще кажете, че за този майстор казват, че имал добра техника, но не можел да работи добре с нея...
ЛЮБОВТА Е ДО ВРЕМЕ, БМВ-то ДО ГРОБ! :P

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на вода!
Мечтае да кара: Airbus A380! :)

Мнение от JOTTO_DEL » 19 Окт 2012, 2:50

Каква е точната цена на турбо Гарет в БГ! В Германия струва около 500евро чисто ново с гаранция! :mrgreen: Бях се интересувал за 330д и ми казаха в магазина оригинално Гарет с 1год. гаранция за 475евро. :mhihi: Доставката до БГ ще е макс. 40евро и излиза за 1000лв. може да се вземе чисто ново Гарет с гаранция! :D
Изображение
Sheer driving pleasure BMW

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 19 Окт 2012, 7:50

JOTTO_DEL написа:Каква е точната цена на турбо Гарет в БГ! В Германия струва около 500евро чисто ново с гаранция! :mrgreen: Бях се интересувал за 330д и ми казаха в магазина оригинално Гарет с 1год. гаранция за 475евро. :mhihi: Доставката до БГ ще е макс. 40евро и излиза за 1000лв. може да се вземе чисто ново Гарет с гаранция! :D

Добави цената на труда за сваляне на старото и монтажа на новото турбо и пак си на собствен риск понеже тоя дето го сменя едва ли ще поеме гаранция на самата турбина.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 19 Окт 2012, 10:16

Друг е въпроса, че ако не светиш на майстора през цялото време - като нищо ще ти набута друго (рециклирано) турбо и ще си вземе новичкото. Чувал съм такива истории...
Si non confectus, non reficiat.

Слави
Аватар

Мнение от © » 19 Окт 2012, 10:54

Нека някой покаже цена на ново турбо за 320 или 330 под 700 евро. Говорим за ново, за което от Гарет знаят за неговото производство, а не за рециклирани

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на вода!
Мечтае да кара: Airbus A380! :)

Мнение от JOTTO_DEL » 19 Окт 2012, 11:58

© написа:Нека някой покаже цена на ново турбо за 320 или 330 под 700 евро. Говорим за ново, за което от Гарет знаят за неговото производство, а не за рециклирани

Колега прав си, ново струва към 900евро. Преди малко минах през магазина и ми обясниха, че рециклирана е около 400евро Гарет с 1год.гаранция, но чисто ново Гарет е 900евро! Извинявам се за предишния ми пост, но първия път явно не съм разбрал добре, че 475евро е рециклирана турбина! :mhihi: Другото което е, че тук ако им върнеш старата турбина ти дават за нея 100-150евро и директно ти дават рециклирана за 400евро! :)
Изображение
Sheer driving pleasure BMW

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivailovv » 19 Окт 2012, 13:06

Аз рециклирах моето турбо за 850 лв преди 15 дена. Дадоха ми гаранция 6 месеца. Според мен по добре от втора ръка.

Слави
Аватар

Мнение от © » 19 Окт 2012, 16:47

другият вариант е да си купиш едно такова и да замениш твоето http://www.ebay.co.uk/itm/GT1749V-Turbo ... 4ab81852e4
Обаче това пак не е оригинално, китайско е, продавача не го крие

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330i седан .03
Мечтае да кара: Това което има
Детайли за колата: Черна.

Мнение от Dream_BMW » 05 Ное 2012, 11:16

Не съм се сблъсквал с рециклиране или други манипулации по турбото ми,но дочух констатация от майстор с доста опит при дизелите,че статистиката показва ниска издръжливост на рециклираните турбини поради факта,че баланса не бил достатъчно качествен.Правели го предимно на по-ниски обороти от максималните които турбината достига и за това рециклираните ни турбинки не издържали повече от 10-20 хил км.
Говорим за статистика опомената от него за турбини рециклирани в България.
Моите впечатления са по-скромни,но не познавам нито един ,който да е рециклирал турбината и тя да е издържала упоменатите по-горе километри пробег.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bgpavlp » 05 Ное 2012, 17:46

Не съм съгласен с теб Dream_BMW,
преди 3 години ми се счупи турбината на магистралата преди Бургас,колата беше VW.За нова турбина ми искаха 3000лв.Рециклираха я,незнам кои,защото аз я закарах в сервиз,и там ми казах че ще я изпратят за рециклиране,мисля във Варна беше,не помня.Но вече над 60 000км,никакъв проблем.
Изображение

Ако нема у глава, има у Google.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d E46 2002г.
Мечтае да кара: 2010 e92 335i

Мнение от makaveli316 » 05 Ное 2012, 19:36

JOTTO_DEL написа:Каква е точната цена на турбо Гарет в БГ! В Германия струва около 500евро чисто ново с гаранция! :mrgreen: Бях се интересувал за 330д и ми казаха в магазина оригинално Гарет с 1год. гаранция за 475евро. :mhihi: Доставката до БГ ще е макс. 40евро и излиза за 1000лв. може да се вземе чисто ново Гарет с гаранция! :D

http://www.eps-turbo.de/shop/

е тука в тоя немски сайт има за 350 евро нова турбина на Гарет с 1 година гаранция, но при положение, че им пратиш твойта дето е заминала.
Според мен си е далавера, особено ако живее човек тука.
Кви 3000 лева, кво е тва нещо. 3000 е в БМВ...
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330i седан .03
Мечтае да кара: Това което има
Детайли за колата: Черна.

Мнение от Dream_BMW » 05 Ное 2012, 22:29

bgpavlp написа:Не съм съгласен с теб Dream_BMW,
преди 3 години ми се счупи турбината на магистралата преди Бургас,колата беше VW.За нова турбина ми искаха 3000лв.Рециклираха я,незнам кои,защото аз я закарах в сервиз,и там ми казах че ще я изпратят за рециклиране,мисля във Варна беше,не помня.Но вече над 60 000км,никакъв проблем.

Ще се радвам информацията ми да е грешна,особено ако наистина се появят повече такива примери за издръжливост след рециклаж.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kxy » 05 Ное 2012, 23:16

Тъй като темата е за турбинките , да попитам има ли някъв вариант да се удължи живота на турбото , тоест дали може да се прави няква профилактика или нещо от сорта ? някой който знае нещо такова и го е опитвал или просто е подочул от някъде , ако може да сподели и също да попитам нещо друго казаха ми че турбината може да се зацапва и колата да не върви поради тази причина - има ли го тва нещо някой да го е чувал ?

ПредишнаСледваща

Назад към E46