Нужда от съвет за турбо на е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: Нужда от съвет за турбо на е46
Anh1 написа:Колеги турбината я погледна майстор от Бургас, който ги рециклира. На първата минута като я огледа каза, че почти нищо и няма и ще стане лесно. Има луфт в оста. Иска 500 лева за целия ремонт, заслужава ли си? Също така колата е изсмукала почти всичкото масло от картера и го е вкарала в гърнетата. Също филтъра на турбото е силно омаслен. Има ли начин да бъде просто почистен или трябва да се сменя и той ?
Ако майстора има репутация че работи качествено - цената не е лоша (ако е с монтаж и баланс си е добра). Не си играй с чистене на филтъра на картерните газове - слагай нов.
Si non confectus, non reficiat.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Anh1 написа:Колеги турбината я погледна майстор от Бургас, който ги рециклира. На първата минута като я огледа каза, че почти нищо и няма и ще стане лесно. Има луфт в оста. Иска 500 лева за целия ремонт, заслужава ли си? Също така колата е изсмукала почти всичкото масло от картера и го е вкарала в гърнетата. Също филтъра на турбото е силно омаслен. Има ли начин да бъде просто почистен или трябва да се сменя и той ?
Редно е да се коментира разбивка на предлаганата услуга "рециклиране на турбокомпресор"
Брой и вид резервни части които ще се вложат както труд и вид ремонтни работи и гаранция върху извършения ремонт.
Едва тогава някой може да ти каже 500лв много ли е малко ли е.
Дотогава "повелителя на турбините" който диагностицира с два пръста луфта в оста и за 5 мин. издава диагнозата 500лв ще продължава да си прибира кешовицата безгрижно.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Anh1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320d Touring 2002г.
- Мечтае да кара: нещо M-ково
А за реал турбо какво ще кажете, че за този майстор казват, че имал добра техника, но не можел да работи добре с нея...
ЛЮБОВТА Е ДО ВРЕМЕ, БМВ-то ДО ГРОБ! 

- JOTTO_DEL
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на вода!
- Мечтае да кара: Airbus A380! :)
Каква е точната цена на турбо Гарет в БГ! В Германия струва около 500евро чисто ново с гаранция!
Бях се интересувал за 330д и ми казаха в магазина оригинално Гарет с 1год. гаранция за 475евро.
Доставката до БГ ще е макс. 40евро и излиза за 1000лв. може да се вземе чисто ново Гарет с гаранция! 

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
JOTTO_DEL написа:Каква е точната цена на турбо Гарет в БГ! В Германия струва около 500евро чисто ново с гаранция!Бях се интересувал за 330д и ми казаха в магазина оригинално Гарет с 1год. гаранция за 475евро.
Доставката до БГ ще е макс. 40евро и излиза за 1000лв. може да се вземе чисто ново Гарет с гаранция!
Добави цената на труда за сваляне на старото и монтажа на новото турбо и пак си на собствен риск понеже тоя дето го сменя едва ли ще поеме гаранция на самата турбина.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Друг е въпроса, че ако не светиш на майстора през цялото време - като нищо ще ти набута друго (рециклирано) турбо и ще си вземе новичкото. Чувал съм такива истории...
Si non confectus, non reficiat.
Нека някой покаже цена на ново турбо за 320 или 330 под 700 евро. Говорим за ново, за което от Гарет знаят за неговото производство, а не за рециклирани
- JOTTO_DEL
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на вода!
- Мечтае да кара: Airbus A380! :)
© написа:Нека някой покаже цена на ново турбо за 320 или 330 под 700 евро. Говорим за ново, за което от Гарет знаят за неговото производство, а не за рециклирани
Колега прав си, ново струва към 900евро. Преди малко минах през магазина и ми обясниха, че рециклирана е около 400евро Гарет с 1год.гаранция, но чисто ново Гарет е 900евро! Извинявам се за предишния ми пост, но първия път явно не съм разбрал добре, че 475евро е рециклирана турбина!

Аз рециклирах моето турбо за 850 лв преди 15 дена. Дадоха ми гаранция 6 месеца. Според мен по добре от втора ръка.
другият вариант е да си купиш едно такова и да замениш твоето http://www.ebay.co.uk/itm/GT1749V-Turbo ... 4ab81852e4
Обаче това пак не е оригинално, китайско е, продавача не го крие
Обаче това пак не е оригинално, китайско е, продавача не го крие
- Dream_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330i седан .03
- Мечтае да кара: Това което има
- Детайли за колата: Черна.
Не съм се сблъсквал с рециклиране или други манипулации по турбото ми,но дочух констатация от майстор с доста опит при дизелите,че статистиката показва ниска издръжливост на рециклираните турбини поради факта,че баланса не бил достатъчно качествен.Правели го предимно на по-ниски обороти от максималните които турбината достига и за това рециклираните ни турбинки не издържали повече от 10-20 хил км.
Говорим за статистика опомената от него за турбини рециклирани в България.
Моите впечатления са по-скромни,но не познавам нито един ,който да е рециклирал турбината и тя да е издържала упоменатите по-горе километри пробег.
Говорим за статистика опомената от него за турбини рециклирани в България.
Моите впечатления са по-скромни,но не познавам нито един ,който да е рециклирал турбината и тя да е издържала упоменатите по-горе километри пробег.
- bgpavlp
- младши ентусиаст
-
Не съм съгласен с теб Dream_BMW,
преди 3 години ми се счупи турбината на магистралата преди Бургас,колата беше VW.За нова турбина ми искаха 3000лв.Рециклираха я,незнам кои,защото аз я закарах в сервиз,и там ми казах че ще я изпратят за рециклиране,мисля във Варна беше,не помня.Но вече над 60 000км,никакъв проблем.
преди 3 години ми се счупи турбината на магистралата преди Бургас,колата беше VW.За нова турбина ми искаха 3000лв.Рециклираха я,незнам кои,защото аз я закарах в сервиз,и там ми казах че ще я изпратят за рециклиране,мисля във Варна беше,не помня.Но вече над 60 000км,никакъв проблем.

Ако нема у глава, има у Google.
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
JOTTO_DEL написа:Каква е точната цена на турбо Гарет в БГ! В Германия струва около 500евро чисто ново с гаранция!Бях се интересувал за 330д и ми казаха в магазина оригинално Гарет с 1год. гаранция за 475евро.
http://www.eps-turbo.de/shop/
е тука в тоя немски сайт има за 350 евро нова турбина на Гарет с 1 година гаранция, но при положение, че им пратиш твойта дето е заминала.
Според мен си е далавера, особено ако живее човек тука.
Кви 3000 лева, кво е тва нещо. 3000 е в БМВ...

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- Dream_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330i седан .03
- Мечтае да кара: Това което има
- Детайли за колата: Черна.
bgpavlp написа:Не съм съгласен с теб Dream_BMW,
Ще се радвам информацията ми да е грешна,особено ако наистина се появят повече такива примери за издръжливост след рециклаж.
Тъй като темата е за турбинките , да попитам има ли някъв вариант да се удължи живота на турбото , тоест дали може да се прави няква профилактика или нещо от сорта ? някой който знае нещо такова и го е опитвал или просто е подочул от някъде , ако може да сподели и също да попитам нещо друго казаха ми че турбината може да се зацапва и колата да не върви поради тази причина - има ли го тва нещо някой да го е чувал ?