Блутуут и нави 16:9
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
68 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Блутуут и нави 16:9
От доста време искам да монтирам блутуут на колата ми,поради факта ,че имам само една SIM карта и няма как да позлвам телефона на колата! Отказах се от оригинален БМВ блутуут,поради причината,че трябва да слагам БМ54 (май има начин и с 24-ката,но поне не го знам аз
)
Колата е с 16:9 навигация ,радио модул БМ24 и безжичен телефон Siemens BIT II
Разгледах тази тема и тук всичко изглежда прекалено лесно,само се щракат куплунгите,това което много ми хареса е че се командва от монитора,тоест отговор на телефон чрез блутуута става през монитора ,а не през копчето на самия блутуут (който е скрит в жабката)
http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... ?t=1539886
http://forum.e46fanatics.com/showthread ... highlight=
Та идеята ми е,дали всичко ще стане copy/paste или ще се вкарваме пак във филма
При входящо повикване,дали наистина ще се изписва на монитора,както е по принцип на OEM телефонa?

Разгледах тази тема и тук всичко изглежда прекалено лесно,само се щракат куплунгите,това което много ми хареса е че се командва от монитора,тоест отговор на телефон чрез блутуута става през монитора ,а не през копчето на самия блутуут (който е скрит в жабката)
Та идеята ми е,дали всичко ще стане copy/paste или ще се вкарваме пак във филма

При входящо повикване,дали наистина ще се изписва на монитора,както е по принцип на OEM телефонa?
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
Re: Блутуут и нави 16:9
meha написа:От доста време искам да монтирам блутуут на колата ми,поради факта ,че имам само една SIM карта и няма как да позлвам телефона на колата! Отказах се от оригинален БМВ блутуут,поради причината,че трябва да слагам БМ54 (май има начин и с 24-ката,но поне не го знам аз)
Та идеята ми е,дали всичко ще стане copy/paste или ще се вкарваме пак във филма![]()
Еми отиваш при ГСМ оператора и ти изкарва дубликат ( Extra Sim при мтел ) и с/у 4.90 допълнително на месец ще имаш 1 телефон с 2 карти , като едната ще ти е в колата.
Благодаря за предложението,но според оператора ми-не може,а и все пак искам блутуута и заради др неща 

- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
С Parrot става, но ти трябва допълнително контролер за да работят бутоните от волана. Също на дисплея няма да ти изписва кой те търси, а просто TELEPHONE или PHONE и два бутона за приемане или отказ.
Също няма да виждаш указателя на навигацията, няма да можеш да преглеждаш номерата през големия борд, няма да имаш гласови команди за нави-то.
Ако вземеш Parrot MKi 9200 ще можеш да слушаш мп3-ки по блутут, с кабел и iPhone/iPod, с USB и SD Card, но не знам за този модел дали се предлагаше контролер за мултиволан за е39.
Моя съвет е да си монтираш оригинален ULF, става и на BM24 с допълнителен предусилватет за 5-10лв.
Също няма да виждаш указателя на навигацията, няма да можеш да преглеждаш номерата през големия борд, няма да имаш гласови команди за нави-то.
Ако вземеш Parrot MKi 9200 ще можеш да слушаш мп3-ки по блутут, с кабел и iPhone/iPod, с USB и SD Card, но не знам за този модел дали се предлагаше контролер за мултиволан за е39.
Моя съвет е да си монтираш оригинален ULF, става и на BM24 с допълнителен предусилватет за 5-10лв.
Retrofit написа:Моя съвет е да си монтираш оригинален ULF, става и на BM24 с допълнителен предусилватет за 5-10лв.
Aко дадеш малко повече инфо,ще съм ти благодарен! И този предусилвател,откъде да го намеря/купя/сглобя......че с тези предусилватели колко и да се мъчих преди време с едно аудио/видео и накрая нищо

Иначе и аз съм само "ЗА" оригиналните неща
А за този парот който питах,казваш че няма да работят бутоните от волана,имаш предвид копчето за вдигане на телефона ли? Или по принцип ако не сложа контролер няма да работят вече бутоните за радио,автопилот и т.н

- Retrofit
- младши ентусиаст
-
Ако си купиш само Parrot и го монтираш, той ще работи, но няма да можеш да го управляваш от волана, ще трябва да си купиш допълнително една кутийка за да можеш да ползваш бутоните за телефона.
А за ULF си купуваш ето ТОВА, вкарваш във входа му изходния аудио сигнал от блутута, а от изхода на усилвателя направо във втората намотка на предните два говорителя, прескачаш BM24 понеже няма аудио усилване за телефон.
А за ULF си купуваш ето ТОВА, вкарваш във входа му изходния аудио сигнал от блутута, а от изхода на усилвателя направо във втората намотка на предните два говорителя, прескачаш BM24 понеже няма аудио усилване за телефон.
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
Здравейте колеги , интересува ме темата и ще следя с интерес , понеже и аз съм със същото оборудване като на Мехата и аз искам да си инсталирам блутут ! Това ULF предполагам е блутут модула , а някой знае ли при комбито къде се намира , колко струва на старо ориентировъчно и има ли специално окабляване към него ? мерси !
Ето тук има доста писано,дори и видео-ама като му не разбирам
http://www.bimmernav.com/bmw_e39_blueto ... rofit.html
http://www.bimmernav.com/BMW_E39_Blueto ... tions.html
Иначе е супер яко с гласовото набиране на борда и т.н......ама дали ще успея да го подкарам
Как се прави връзката на ULF модула със телефонната централа на Siemens BIT II ?
ULF е модул за гласово набиране?
А самия блутуут ?

Иначе е супер яко с гласовото набиране на борда и т.н......ама дали ще успея да го подкарам

Как се прави връзката на ULF модула със телефонната централа на Siemens BIT II ?
А самия блутуут ?

- nightdriver
- ентусиаст
-
meha написа:Ето тук има доста писано,дори и видео-ама като му не разбирам![]()
Иначе е супер яко с гласовото набиране на борда и т.н......ама дали ще успея да го подкарам![]()
А самия блутуут ?
Полека започва да ми се изпарява ентусиазма

- Retrofit
- младши ентусиаст
-
meha написа:Ето тук има доста писано,дори и видео-ама като му не разбирам![]()
Иначе е супер яко с гласовото набиране на борда и т.н......ама дали ще успея да го подкарам![]()
А самия блутуут ?
ULF-то ти е блутут модула с вградени гласови команди, не се прави връзка с централата на Сименс, тя се изхвърля, пренареждат се кабелите в 54-пиновата букса, ползва се блутут антената с преходник, за да може да се включи в ULF.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
nightdriver написа:Здравейте колеги , интересува ме темата и ще следя с интерес , понеже и аз съм със същото оборудване като на Мехата и аз искам да си инсталирам блутут ! Това ULF предполагам е блутут модула , а някой знае ли при комбито къде се намира , колко струва на старо ориентировъчно и има ли специално окабляване към него ? мерси !
При комбито - край TV тунера, срещу него. Струва от 150 до 200 BGN. А може и по-малко, казвам ориентировъчно.
Лично аз имам инсталация за телефон, слушалката е Motorola V50 мисля, щото я нямам. Телефонния модул стои над левия заден подкалник. Там обаче ULF-то не се събира, по-висока му е кутията. Ако трябва да го сложа край TV тунера, трябва да поразплета инсталацията и да докарам кабелите до това място. Имам кабел преходник с голямата букса, имам и антената. Тя май се слага в подлакътника. Инсталацията някак ще я наглася, трябва ми само ULF модула. Бях се засилил по едно време и спрях. Казвам ти това, щото да имаш някаква представа кое, къде и как. Ако нямаш инсталация за телефон, там вече май става сложно.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
Добре,а микрофона който седи на тавана,нужно ли е да се сменя? Имам спомени че имаше заменка на каталожния номер,защото имало много пръщене......или си остава същия,пък ако има проблем вече
Някой може ли даде номер на преходника който се използва от 54 пиновата букса към ULF
Tук има малко инфо

Някой може ли даде номер на преходника който се използва от 54 пиновата букса към ULF
Tук има малко инфо
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна meha на 19 Окт 2012, 12:07, променена общо 1 път
- nightdriver
- ентусиаст
-
Elesar74 написа:nightdriver написа:Здравейте колеги , интересува ме темата и ще следя с интерес , понеже и аз съм със същото оборудване като на Мехата и аз искам да си инсталирам блутут ! Това ULF предполагам е блутут модула , а някой знае ли при комбито къде се намира , колко струва на старо ориентировъчно и има ли специално окабляване към него ? мерси !
При комбито - край TV тунера, срещу него. Струва от 150 до 200 BGN. А може и по-малко, казвам ориентировъчно.
Лично аз имам инсталация за телефон, слушалката е Motorola V50 мисля, щото я нямам. Телефонния модул стои над левия заден подкалник. Там обаче ULF-то не се събира, по-висока му е кутията. Ако трябва да го сложа край TV тунера, трябва да поразплета инсталацията и да докарам кабелите до това място. Имам кабел преходник с голямата букса, имам и антената. Тя май се слага в подлакътника. Инсталацията някак ще я наглася, трябва ми само ULF модула. Бях се засилил по едно време и спрях. Казвам ти това, щото да имаш някаква представа кое, къде и как. Ако нямаш инсталация за телефон, там вече май става сложно.
да , цената е приемлива и още повече че имам телинсталацията с директорския телефон с кабела , но доколкото разбрах при инсталиране на блутут , той ще комуникира с личния ми жсм , така че стария тел. ще остане да пълни дупката...
Мерси Елезаре !
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
meha написа:Добре,а микрофона който седи на тавана,нужно ли е да се сменя? Имам спомени че имаше заменка на каталожния номер,защото имало много пръщене......или си остава същия,пък ако има проблем вече
Retrofit,до колкото виждам на ULF модула,буксата е 26 пинова,останалите 28 пина от 54-пиновата букса на централата къде ще им се търси място
Сигурен ли си че,централата на телефона изчезва,след като се монтира ULF
Tук има малко инфо
Е ако искаш да имаш два телефона, остави си и централата на Сименса

Казах ти каква е процедурата, ти още се чудиш, буксата на ULF не е 26 пин-а, а е 54 пинова, същата като на Сименса, ползват се общо 15 кабела които се пренареждат, останалите се изолират...четеш WDS-а и действаш.
С новия микрофон комуникацията е по добра, но и стария(зеления) върши работа.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
nightdriver написа:Elesar74 написа:nightdriver написа:Здравейте колеги , интересува ме темата и ще следя с интерес , понеже и аз съм със същото оборудване като на Мехата и аз искам да си инсталирам блутут ! Това ULF предполагам е блутут модула , а някой знае ли при комбито къде се намира , колко струва на старо ориентировъчно и има ли специално окабляване към него ? мерси !
да , цената е приемлива и още повече че имам телинсталацията с директорския телефон с кабела , но доколкото разбрах при инсталиране на блутут , той ще комуникира с личния ми жсм , така че стария тел. ще остане да пълни дупката...
Мерси Елезаре !
За нищо

P.S.То затуй и тази пластмаса в подлакътника я махат и слагат другата, един леген прост, че да пълниш него

Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
68 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5