Проблем перка с дифузьор.

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: e46 320d
Мечтае да кара: Служебно м3

Мнение от phnkk » 16 Окт 2012, 7:15

Здравейте,

Колеги проблема ми е доста ироничен. Купувам си колата, отивам при моя човек за обслужване и разбирам, че нямам перка :lol:
Потърсих такава перка из форума - съответно намерих човек, който ще ми продаде такава. Въпроса ми е следния. Механика каза, че перката с дифузьора от фейс няма да стане на моята кола, докато човека, който ми продава перката е абсолютно сигурен, че фейсната такава ще стане. Колата е 320д 136к.с. 2000г. Някой сменял ли е перка да сподели дали да сложа такава от фейс или да си търся за преди фейса.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

Мнение от frizzante » 16 Окт 2012, 8:53

Самата перка и управлението и са еднакви, даже фейсовата е за предпочитане, че по-малко проблеми дава. Но дифузерите за различни, трябва ти такъв от преди фейса и на него може да си сложиш каквато и да е от двете перки. Пак казвам препоръчително е фейсова!
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Re: Проблем перка с дифузьор.

Мнение от Dimitroff » 16 Окт 2012, 9:15

Вземай фейсовата перка и я слагай на твоя дифузьор :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от phnkk » 16 Окт 2012, 10:17

Мх само където и дифузьора ми липсва. Ще опитам да направя така - перка от фейс с дифузьор за моя модел, жалко само, че не се намират хора продаващи само дифузьори. Продават ги комплект. За да направя така ще трябва да купя два комплекта, с които да сглобя един. Ще струват колкото една нова. Ще имам ли проблем със загряването ако продължа да е карам така докато намеря частите? Досега 5-и ден е карам и температурата на колата е в границите на нормалното.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 16 Окт 2012, 11:16

докато е хладно навън и не се набиеш в задръстване да седиш 4ас на място може и да нямаш проблем

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от frizzante » 16 Окт 2012, 11:44

Следи температурата и карай с едно на ум. Много по-лесно е да намериш дифузьор от фейска, защото масово се монтират фейсови перки и управления на предфейсови коли и така си остава същия предфейсов дифузьор на колата. Както и аз направих. Пусни си в купува една обява и почакай, разгледай по моргите също. В крайна сметка може и перка от преди фейса комплект да вземеш но задължително тествана дали върти на всичките си скорости. Оптималното е както сам си разбрал предфейс дифузьор с фейс перка и управление. А кой продава кола без перка е интересно и как не си го видял преди да я вземеш?

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 16 Окт 2012, 12:14

Аз карах месец и половина без перка по-миналата есен - нямах никакви проблеми с температурата. Времето вече захладня, така че за малко можеш да караш без перка. Но си намери такава възможно най-бързо.
Si non confectus, non reficiat.

Потребител
Аватар

Мнение от phnkk » 16 Окт 2012, 15:47

Ти забрави, че е продава без перка ми и с антифриз на -5 градуса. Как да забележа, че е без перка... откаде да ми дойде на ум въобще да пробвам. Изпробвах климатика и веднага задуха студено, но явно ще го прави само докато колата е още студена. Минах през Bosch за комп. диагностика и ходова част и там не забелязаха, че няма перка. На всичкото отгоре колата беше с оригиналния филтър за картерни газове :shock: Не забелязах, че и дисковете на спирачките са с ръб. Бе въобще никъв късмет при покупка на коли. Историята обаче не свършва до тук. Днес отивам да сменям номера на големия талон няма номер на двигател. Айде ся пак ходи по нотариуси да правя декларации, че и тоя от който е копувам трябва да направи от бургас такава и да ми е прати.... направо :kuku: И предишната ми кола излезе ебати бракмата. На кой какво толкова съм направил, че живота ме наказва така?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 16 Окт 2012, 17:32

phnkk написа:Ти забрави, че е продава без перка ми и с антифриз на -5 градуса. Как да забележа, че е без перка... откаде да ми дойде на ум въобще да пробвам. Изпробвах климатика и веднага задуха студено, но явно ще го прави само докато колата е още студена. Минах през Bosch за комп. диагностика и ходова част и там не забелязаха, че няма перка. На всичкото отгоре колата беше с оригиналния филтър за картерни газове :shock: Не забелязах, че и дисковете на спирачките са с ръб. Бе въобще никъв късмет при покупка на коли. Историята обаче не свършва до тук. Днес отивам да сменям номера на големия талон няма номер на двигател. Айде ся пак ходи по нотариуси да правя декларации, че и тоя от който е копувам трябва да направи от бургас такава и да ми е прати.... направо :kuku: И предишната ми кола излезе ебати бракмата. На кой какво толкова съм направил, че живота ме наказва така?

Колега не ти трябва дифузьор ти снощи ми звънна и аз ти казах, че ще ти я дам комплект с дифузьора за твоята кола, така, че нищо недей да търсиш.
Перките на 320д преди и след фейса са абсолютно еднакви дифузьори и всичко друго разликата е в управлението и затова всички предпочитат да си слагат от фейс перка.
Пиши ми на ЛС или ми звънни телефона ми го имаш и ще ти свърша работа.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от frizzante » 16 Окт 2012, 19:13

Колега Oci с цялото ми уважение към теб, но нещо не схващам...Как са еднакви дифузьорите на предфейс и фейс? Когато моята предфейсова перка се предаде, ти ми прати фейсова с дифузьора и трябваше да преместя перката и управлението на моят дифузьор защото е различен...Даже ми обясни търпеливо по телефона какво точно да правя. Би ли пояснил?

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 16 Окт 2012, 21:59

phnkk написа:Ти забрави, че е продава без перка ми и с антифриз на -5 градуса. Как да забележа, че е без перка... откаде да ми дойде на ум въобще да пробвам. Изпробвах климатика и веднага задуха студено, но явно ще го прави само докато колата е още студена. Минах през Bosch за комп. диагностика и ходова част и там не забелязаха, че няма перка. На всичкото отгоре колата беше с оригиналния филтър за картерни газове :shock: Не забелязах, че и дисковете на спирачките са с ръб. Бе въобще никъв късмет при покупка на коли. Историята обаче не свършва до тук. Днес отивам да сменям номера на големия талон няма номер на двигател. Айде ся пак ходи по нотариуси да правя декларации, че и тоя от който е копувам трябва да направи от бургас такава и да ми е прати.... направо :kuku: И предишната ми кола излезе ебати бракмата. На кой какво толкова съм направил, че живота ме наказва така?

Ходи им викай на тея в Бош - ако не са хванали перката - изобщо не са закачали колата явно!

За другите неща...колега - без да ми се сърдиш, но първо се прави щателен оглед в сервиз, в който са наясно с автомобилите от марката и тогава се договаря цена/плаща...подходил си "на сляпо"... не знам какво си очаквал...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 17 Окт 2012, 1:46

frizzante написа:Колега Oci с цялото ми уважение към теб, но нещо не схващам...Как са еднакви дифузьорите на предфейс и фейс? Когато моята предфейсова перка се предаде, ти ми прати фейсова с дифузьора и трябваше да преместя перката и управлението на моят дифузьор защото е различен...Даже ми обясни търпеливо по телефона какво точно да правя. Би ли пояснил?

Така е, но аз писах на колега защото той ми се обажда по телефона и проблема при него е, че липсва цялата перка и аз му обясних надълго и нашироко както на теб какво трябва да направи и че модула и перката се закрепват на дифузьора и аз го имам и него, а той си мисли, че му трябва друг дифузьор.
Явно от толкова много обяснения стана като счупен телефон, както и да е нали сега ти работи перката и всичко е ОК и най-важното е фейсова в това има ли две мнения :?:
Ако искаш вкарай номера на модула по бош в риолема и ще видиш, че тази която съм ти пратил е от 320д-150кс., т.е от фейс.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от frizzante » 17 Окт 2012, 9:06

Орлине изобщо не подлагам на съмнение какво си ми пратил...не си ме разбрал! Нито искам нещо да проверявам...много даже съм доволен че ми помогна и от перката! Както казваш развален телефон...Не ми стана ясно просто, как така са еднакви дифузьорите...и все пак много добре, че сте се разбрали с момчето и да си кара колата спокойно!

Потребител
Аватар

Мнение от phnkk » 17 Окт 2012, 14:21

Ами ще му се доверя на човека пък дано стане. Само едно въпросче - преди фейса са само с една перка за климатик и охлаждане на двигателя, нали така?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 17 Окт 2012, 15:08

frizzante написа:Орлине изобщо не подлагам на съмнение какво си ми пратил...не си ме разбрал! Нито искам нещо да проверявам...много даже съм доволен че ми помогна и от перката! Както казваш развален телефон...Не ми стана ясно просто, как така са еднакви дифузьорите...и все пак много добре, че сте се разбрали с момчето и да си кара колата спокойно!

:yes:

Следваща

Назад към E46