Странни вибрации и тресене при спиране.
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- ND1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: The black devil-335i e92
Странни вибрации и тресене при спиране.
Колеги имам следния проблем : При спиране понякога на по-неравен път съм забелязал от 100 км надолу волана вибрира и се усещат някакви трусове в купето и така до около 50 км в час .. В началото много се бях притеснил, но и забелязах след това, че на равен път тези неща не се получават.Прочетох теми на колеги с подобни проблеми и разбрах, че може да е от накладки,кормилна рейка(някакъв гребен и хидравлично масло) тампони по предницата и т.н.. Чудя се какво да правя тъй като миналата седмица бях в оторизиран сервиз на бмв за смяна на тампоните отзад и те огледаха колата и окачването цялостно и ми казаха, че всичко е ок .. Съвети .. ?

п.п. Като карам така известно време до отстраняване на проблема, има ли опасност да стане беля ? Като например,колата да ми занесе спи спиране от голяма скорост или да повредя нещо по окачването и ? Или проблема се явява само в комфорта на возене .. ?

п.п. Като карам така известно време до отстраняване на проблема, има ли опасност да стане беля ? Като например,колата да ми занесе спи спиране от голяма скорост или да повредя нещо по окачването и ? Или проблема се явява само в комфорта на возене .. ?
- Kalin Kulev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E92
- Мечтае да кара: WSBK
Re: Странни вибрации и тресене при спиране.
Опитай се да опишишеш по-подробно вибрацията.
Само на волана ли се усеща? Клати ли го наляво надясно или ... ?
Само на волана ли се усеща? Клати ли го наляво надясно или ... ?
- ND1
- кандидат ентусиаст
-
Да,на определени пътища като натисна по-силно спирачката с около 80-100 км и повече,волана клати наляво надясно и особено ако пътя е наравен се усещат вибрации и нещо като трусове в купето на шофъорското място (ако скоростта е по-висока на неравен път). При ниски скорости в града няма ги тия трусове или вибрации просто волана се клати наляво надясно мърдайки неспокойно при спиране.Мислех си,че това е от по-директното управление на бмв-тата което прави и доброто усещане за шофиране,но ме притесни след като видях 2-3 теми на колеги които се оплакват с подобни неща да не би и при мен да има някакъв проблем...
Когато карам на по-гладък път и дори с по-висока скорост като натисна силно спирачката ги няма тези трусове и вибрации,а само волана се клати неспокойно. Това нормално ли е ? На мен не ми пречи особено,все пак всички сме наясно, че по нашите ''хубави'' пътища са кофти нещата,но ме притеснява дали е нормално това и да не се задълбочи в последствие ако има проблем като не му обръщам особено внимание ..
п.п. неска в града правих проби с 50/60 рязко на спирачка и няма трусове или вибрации.Като карам по някои по-лош път обаче и съм се засилил с висока скорост и спирам интензивно,колата спира добре(проблеми с това нямам), но като че ли имам усещането,че предницата става много неспокойна при спиране.. Трудно е да го обясня по форума точно,надявам се ясно да се изразих, щон и от бмв ми казаха,че всичко е ок по окачването се надавам да е така

п.п. неска в града правих проби с 50/60 рязко на спирачка и няма трусове или вибрации.Като карам по някои по-лош път обаче и съм се засилил с висока скорост и спирам интензивно,колата спира добре(проблеми с това нямам), но като че ли имам усещането,че предницата става много неспокойна при спиране.. Трудно е да го обясня по форума точно,надявам се ясно да се изразих, щон и от бмв ми казаха,че всичко е ок по окачването се надавам да е така

- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Сигурно са ти криви дисковете
- sa6opetkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е90 320d
kronos написа:Сигурно са ти криви дисковете
да или гумите
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Ако си със сравнително широки гуми - при спиране те много влекат насам-натам и може от това да ти клати така волана. Не е изключено и в гумите да е проблема.
Si non confectus, non reficiat.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Не знам как е положението при Е90, но може и да е от тампони на носачите... При мен тресе точно от това...
Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- simke78
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E63 650
- Мечтае да кара: BMW М6
Колега виж тампоните на предните носачи,ако са за смяна точно така вибрира и се клати волана!Успех.
- ND1
- кандидат ентусиаст
-
simke78 написа:Колега виж тампоните на предните носачи,ако са за смяна точно така вибрира и се клати волана!Успех.
Мерси за съвета

Поздрави

- Kalin Kulev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E92
- Мечтае да кара: WSBK
Май не можем да познаем от обясненията, но по-добре да му обърнеш по-сериозно внимание, щом става "трудна за овладяване". Иди на сервиз преди да си направил беля!
- ND1
- кандидат ентусиаст
-
Сложих,чисто нови зимни гуми,балансираха ми джантите (нямаше проблем с тях),и проблема си остана,така че не е от тях.Оказа се,че е от дисковете и сега ще ги сменя и всичко трябва да е ток и жица
Поздрави
Поздрави

12 мнения
• Страница 1 от 1