Забит фар

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Забит фар

Мнение от vemca » 16 Окт 2012, 18:44

Здравейте,

наскоро лайтмодула спря да управлява реглажа на фаровете от таблото. Лошото в случая, че е забил десния фар надолу и при ръчен реглаж не може да се вдигне повече от това положение фара нагоре а може безкрайно много надолу. Щипките са здрави, въпроса ми е дали някои знае как може да се регулира десния фар?? :help:

Предварително ви блаогдаря :driving: :driving:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu

Re: Забит фар

Мнение от E30_DK » 16 Окт 2012, 20:42

На самия фар отзад има две врътки - тази по средата на фара мисля, че беше за нагоре/надоло, а другата в края на фара за ляво/дясно. Щом обаче е забил едва ли се оправиш с тези врътки - те фактически са директно свързани с водачите. Как установи, че водачите са здрави или пък ябълките им са в леглата си? Другия вариант е моторчето, което движи фара, по някаква причина да е извън строя.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vemca » 17 Окт 2012, 0:33

Преди около 2 месеца смених водачите и след смяната работи всичко нормално да не кажа перфектно. След месец LCM даде грешка, когато в сервиза я коригираха казаха че няма да мога да ги управлявам или да си търся нов. И наскоро забелязах че фаровете светят доста по наблизко, пробвах но когато стигна нещо като ограничител, спрях дори не съм опитвал да напъна, че тези пластмаси :oops: :oops:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu

Мнение от E30_DK » 17 Окт 2012, 8:46

...прав си за пластмасата!!! :confused:
Щом си убеден в изправността на механиката, опитай да изтриеш евентуално натрупани грешки в модула... ако проблема не се отстрани, търси друг LCM (та дори и само за проба).

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vemca » 17 Окт 2012, 23:30

Не съм наясно, как работят механизмите, които управляват фаровете, но предполагам че се подава ел. импулс за вдига и за сваляне. Но въпросите са много: как да стане това? колко да е силен и още много не ясни неща за мен. :dunno:

Назад към E39