проблем с ламбда-сонда

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: проблем с ламбда-сонда

Мнение от igla40 » 17 Апр 2010, 16:25

Отидох при човека, но каза че се занимава само със старгаз. Някой знае ли добър сервиз за екогаз? :confused:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318i 98

Мнение от meraklia_pz » 15 Окт 2012, 23:22

Да не отварям нова тема, че тази е идеална :)
Симптомите са ми същите. На диагностиката се появява като грешка ламбда сондата. Като се изтрие не се показва веднага, но явно е тръгнала да си "оди" към боклука. След като покарах колата само на бензин, нещата се оправиха както каза Oci. И днеска направо при газаджиите. С Lovato съм, та теми казаха, че няма как газовото да повлиява на бензина. Те ми казаха, че най-вероятно са дюзите. Оправяля се, защото се отпушват и като започна да карам на газ изсъхвали и се запушвали-възможно ли е подобно нещо, та нали винаги пали на бензин. Така и му казах, но той си твърди, че е от дюзите. не му казах за грешката от ламбдата. Та странно ми е как така се настройва компа на газовото към този на бензина. Той като е настроен един път, как може да се "побърка" от само себе си. Ще сменя ламбдата и да видим. Някакви коментари.
Изображение
Как искам да създам това, което сътворява сърцето ми !!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 16 Окт 2012, 10:13

На кой стандарт си, евро 2 или евро 3?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318i 98

Мнение от meraklia_pz » 16 Окт 2012, 13:15

Здрасти :) ами не знам, но си мисля, `е съм на 2, ащото нищо не съм човъркал. Има ли значение това ???
Изображение
Как искам да създам това, което сътворява сърцето ми !!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 16 Окт 2012, 14:16

mistyrain написа:На колегата отговора горе е доста вероятен но само фа кажа че при мен имаше запушена дюза. Газаджиите хванаха коя е като изключваха един по един цилиндрите докато работи ту на газ ту на бензин и така. Да не би някаде да е останала някаква такава настройка. Понеже нали като направ градусите не се обръща веднага на газ ами първо единия цилидър после другия и тн. Да не би тук някъде да има някакъв фал? знам ли. но газаджийте треа да си чекнат с компа и да видят.

От тук. :yes: viewtopic.php?f=34&t=211138&p=3455167#p3455167

Потребител
Аватар

Мнение от teambmw » 24 Юни 2016, 10:22

Здравейте! Имам BMW 318IS E36 1995г. играят оборотите на празен ход 900-600-800 и т.н. колата ми не ускорява добре и на баирите не тегли добре ходих на диагностика казаха ми,че трябва да сменя дебитомер и ламбда сонда смених дебитомера преди изгасваше сега не изгасва но оборотите пак играят и пак не дърпа както трябва и не ускорява ако сменя ламбда сондата дали ще се оправят нещата ако някой се е срещнал с подобен проблем да ми пише благодаря предварително...:)

Предишна

Назад към E46