dsp свиро отвратително
Модератор: Icco
7 мнения
• Страница 1 от 1
- BMWm5
-
-
- Кара: M5,X5,328iR,e30 330i,
- Мечтае да кара: м6
dsp свиро отвратително
Здр колеги
Значи проблема е следния , сложих си dsp на е39-ката взех от донора абсолютно всичко говорители и след около 3 дена прекарване и свързване всичко свирна.Появи се следния проблем , ако музиката е намалена баса е супер обаче няма среди и пищяли а ако я усиля да кажем на около 60 70% се оправя и свирва доста добре а ако го осиля на макс точно преди да искриви баса изчезва. + и - съм ги гледал по няколко пъти на всяка една колона и няма на4ин това да е проблем.Настроиките ги базикакх по всякакви на4ини и няма оправия
въпрова ми е да си играя ли да слагам някакви други не оригинални пи6тялки или да слагам друг радио модул, моя е с кръглите пинове а имам и такъв плоските . Какво да права 
Значи проблема е следния , сложих си dsp на е39-ката взех от донора абсолютно всичко говорители и след около 3 дена прекарване и свързване всичко свирна.Появи се следния проблем , ако музиката е намалена баса е супер обаче няма среди и пищяли а ако я усиля да кажем на около 60 70% се оправя и свирва доста добре а ако го осиля на макс точно преди да искриви баса изчезва. + и - съм ги гледал по няколко пъти на всяка една колона и няма на4ин това да е проблем.Настроиките ги базикакх по всякакви на4ини и няма оправия

- Icco
- Музикално деформиран
-
- Кара: 330ci
Re: dsp свиро отвратително
Има явно включена някоя екстра като Loudnes или нещо такова, идеята е да уплътни звука при тихо свирене а когато усилиш ефекта му спира, ако беше обърнал + - нямаше да има бас при никаква степен на усилване.
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Ефектите които има DSP усилвателя са: Room/Echo-може да се променя разликата на фазата (по-голяма или по-малка стая) от задните говорители и силата на ехото, Графичен еквалайзер за честотите 80Hz 200Hz 500Hz 1kHz 2kHz 5kHz 12kHz. Усилвателя няма възможност за ръчно вкл./изкл. на Loudness (повишено ниво на ниските и високите честоти и понижено на средните). Tази функция си е постоянно включена и като се усили над 80% се изключва като се нулират (0dB) и изравняват ниските, средните и високите честоти.
Със смяна на високоговорители определено ще има промяна но в каква посока много зависи от избраните високоговорители. А ако има и телефон тогава става малко по-сложно за предните говорители, които са с две намотки.
От къде взимаш сигнал за входа на усилвателя?

Със смяна на високоговорители определено ще има промяна но в каква посока много зависи от избраните високоговорители. А ако има и телефон тогава става малко по-сложно за предните говорители, които са с две намотки.
От къде взимаш сигнал за входа на усилвателя?

- tngeorgiev
- младши ентусиаст
-
BMWm5 написа:Здр колеги
Значи проблема е следния , сложих си dsp на е39-ката взех от донора абсолютно всичко говорители и след около 3 дена прекарване и свързване всичко свирна.Появи се следния проблем , ако музиката е намалена баса е супер обаче няма среди и пищяли а ако я усиля да кажем на около 60 70% се оправя и свирва доста добре а ако го осиля на макс точно преди да искриви баса изчезва. + и - съм ги гледал по няколко пъти на всяка една колона и няма на4ин това да е проблем.Настроиките ги базикакх по всякакви на4ини и няма оправиявъпрова ми е да си играя ли да слагам някакви други не оригинални пи6тялки или да слагам друг радио модул, моя е с кръглите пинове а имам и такъв плоските . Какво да права
аз мисля че дсп има проблем, почти сигурен съм че усилвателят е прецакан непоправимо, подобен дефект съм срещал 2-3 пъти ((
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
- ILIANan1
- Потребител
-
- Кара: Х5
- Мечтае да кара: Самолет
- Детайли за колата: 3.0 д
Здравейте. Искам да се извиня,ако въпроса ми не е към тази тема но не намерих друга. Значи искам да сложа туба нокиа от комби е39 на моя седан е39 96г. с мид и сд е който съм сложил преди това беше с касетофон. Та мисълта ми е какво ще е необходимо да се сложи тази туба или просто се прекарва кабел до сд-то и това е?
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
А що не сложиш кората с говорителите, след като си седан? Иначе мисля, че тубата комуникира с усилвателя.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- ILIANan1
- Потребител
-
- Кара: Х5
- Мечтае да кара: Самолет
- Детайли за колата: 3.0 д
За момента съм намерил туба, но ми казаха че има вероятност от всички тонколони да се взима сигнал за да се захрани тубата и за това изчаквам още някое мнение,ако е така изобщо няма да се занимавам,но ако става от изхода на сд-то с кабел до тубата съм съгласен 

7 мнения
• Страница 1 от 1