Нужда от съвет за турбо на е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Anh1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320d Touring 2002г.
- Мечтае да кара: нещо M-ково
Нужда от съвет за турбо на е46
На приятел му замина турбината на е46, 320d,150hp (фейса). Понеже няма регистрация и възможност да се рови във форума се наложи аз да го направя. Искам съвет от вас колеги, кой би бил най - добрия вариант за ремонт - рециклиране или замяна с някое турбо втора употреба от форума? Ако някой е патил, има идеи, а дори и турбо за продаване нека да сподели 
Поздрави!

Поздрави!
ЛЮБОВТА Е ДО ВРЕМЕ, БМВ-то ДО ГРОБ! 

- XaH-kpyM
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 1982 Corvette
- Детайли за колата: WBS...
Re: Нужда от съвет за турбо на е46
2-ра ръчка, здраво е по удачния варянт според мен.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Най-добрия и най-евтиния вариант за твоя приятел е да си рециклира турбината.
Si non confectus, non reficiat.
- oTECa
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320д, 320и, 328и
А някой може ли да каже каде могат да ми регулират вилката на турбината, че тук един "майстор" ми я въртя, и сега при продължително голямо натоварване на магистрала (180 за около 5 мин) влиза в сервизен режим? Ако някой знае ще съм благодарен да каже и цена.
- Anh1
- кандидат ентусиаст
-
А някой може ли да ми каже от къде се сваля турбото? На канал или отгоре?

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Zagy написа:Най-добрия и най-евтиния вариант за твоя приятел е да си рециклира турбината.

Anh1 написа:А някой може ли да ми каже от къде се сваля турбото? На канал или отгоре?
Отдолу.
- Anh1
- кандидат ентусиаст
-
Dimitroff написа:Zagy написа:Най-добрия и най-евтиния вариант за твоя приятел е да си рециклира турбината.
Anh1 написа:А някой може ли да ми каже от къде се сваля турбото? На канал или отгоре?
Отдолу.
Мерси колега, а надеждно ли е рециклирането и ще има ли разлика от оригинала - в звука, в ускорението, издръжливостта ?

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Зависи кой, как и с какви ремонтни комплекти го прави.
Ако горните 3 са на ниво - никаква разлика в сравнение с ново.
Ако горните 3 са на ниво - никаква разлика в сравнение с ново.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Зависи от състоянието на турбината.Понякога е нецелесъобразно да се рециклира особено при стари на много километри турбини.Това обаче клиента няма как да прецени а майстора за да не изтърве клиента предлага рециклиране вместо изцяло подмяна на картриджа или напълно нов агрегат.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Сигурно колата ти трябва, но не бързай да ремонтираш. Един приятел наскоро изгоря с турбина и успя да си намеря почти нова за 450лв. Не е БМВ колата, но е от същия клас.
Здравеите.Моето мненине че трябва да се закупи ново.По принцип аз на моята (кукла)сменям филтара на турбото всеки 3000 км.
Излиза ми много малко кинти.Разглобявм филтара махам кичетата.Купил сьм филтри за аспиратора в кухнята.Налагам 2 оборота и след това един оборот сас парче от киче с което сапругите ви или гаджетата ви баршат загорелите тигани.
Когато го отворя за смяна след това отново Легенчето вьтре е сухо има масло само по филтара.Преди 1 година БМВ смениха Филтара с нова разработка.Нов само че работи на друг принцип.Вьтре са само каналчета които овеждат маслото в легенчето на дьното.Успех момчета.
Излиза ми много малко кинти.Разглобявм филтара махам кичетата.Купил сьм филтри за аспиратора в кухнята.Налагам 2 оборота и след това един оборот сас парче от киче с което сапругите ви или гаджетата ви баршат загорелите тигани.
Когато го отворя за смяна след това отново Легенчето вьтре е сухо има масло само по филтара.Преди 1 година БМВ смениха Филтара с нова разработка.Нов само че работи на друг принцип.Вьтре са само каналчета които овеждат маслото в легенчето на дьното.Успех момчета.

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Равносметката е проста: ново турбо струва около 2000 лева. Едно хубаво рециклиране с подмяна на всичко вътре е под 1000 лева (по спомен около 700-800 лева), а турбото става като ново и ще изкара толкова, колкото би изкарало и ново такова. Сами си правете сметката. Аз примерно ако съм изправен пред дилемата ново или рециклирано турбо - хич няма да му мисля. Няма да е дилема 

Si non confectus, non reficiat.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Оста и леглата на лагерите в картриджа като се износят ако щеш през месец я рециклирай все тая.Първо я свалете турбината да се замери какво и къде е износено после мислете нова ли ще е само втулки и сегменти ли ще е или цял картридж с турбинното колело.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- Anh1
- кандидат ентусиаст
-
Колеги турбината я погледна майстор от Бургас, който ги рециклира. На първата минута като я огледа каза, че почти нищо и няма и ще стане лесно. Има луфт в оста. Иска 500 лева за целия ремонт, заслужава ли си? Също така колата е изсмукала почти всичкото масло от картера и го е вкарала в гърнетата. Също филтъра на турбото е силно омаслен. Има ли начин да бъде просто почистен или трябва да се сменя и той ?

- minimalcoholic
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: e46 330i