След смяна на ГНП колата не пали ???

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525 TDS ; 32?
Детайли за колата: Е39 97г M-pack ; Е36 32?

След смяна на ГНП колата не пали ???

Мнение от TeodorKz » 07 Окт 2012, 20:11

колеги днес си смених ГНП-то колата е е39 525ТДС 97г номера на ГНП-то е 515 (и старото и новото) ... сложих аз новото ГНП колата си запали ... побутнах лекичко главата на помпата да се стабилизират оборотите и готово всичко беше ОК колата палеше сравнително добре ... викам си айде утре ще ида да я закачат на диагностика и да центроват помпата както трябва че днес нямаше къде ... на път към вкъщи спрях да пия кафенце и когато станах от кафето колата върти на убиване но не пали ... въртях 1 час няма палене ... колата е закарана пред сервиза вече на въже ... но някой има ли няква представа кво може да е ???

старши ентусиаст
Аватар

Re: След смяна на ГНП колата не пали ???

Мнение от vladobate » 07 Окт 2012, 21:47

Центровка на ГНП. Като е била студена пуска повече гориво и повечко предварение. След това е била сгряла та и е дошло малко порцията гориво (стартовата).

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от TeodorKz » 07 Окт 2012, 22:19

не е това братле ... аз като ложих ГНП-то 100 пъти я палих и гасих и 100 пъти загрява и изтива ... нещо друго ще да е ... а и като не искаше да запали ... бутнах ГНП-то щото и аз така си помислих като тебе ... ама пак не запали ... върти ша са скъса и не припуква да еб* нейната мама ...
:ranting: :banghead: :censored:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 07 Окт 2012, 22:25

Клапана на ГНП-то може да е дал фира. Пусни му (+) директен и слушай дали ще щрака ама ако е с кабелчето на него да знаеш че ще щрака и релето да не се заблудиш.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 07 Окт 2012, 22:54

сори че се намесвам тук колега но имам един сходен проблем с тдс. като загрее не пали лесно? дали е отново този клапан?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 07 Окт 2012, 23:55

Топъл тдс пали трудно поради две причини . Заминаваща си долна част на гнп , демек не прави необходимото минимално накягане за да отворят дщзите , решение друга долница. Втора причина е ангрренаж за смяна , износени (разтегнати ) вериги и хедобре функциониращ хидравличен обтегач , решение смяна ангренаж (вериги, хидр. обтегач , банани това е минимума). Втората възможна причина се проверява с бутане мъничко на предварението и ако почне да пали по-лесно ясно е ангренажа ако не долница на помпата. Това за клапана в случай че вече неще да пали хич не трудно. Успех.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от TeodorKz » 14 Окт 2012, 21:21

не знам вече кво може да е ... за 1 седмица смених всичко и проверих всичко останало ... помапата в резервоара , пътищата на нафтата , клпана с държача на горивния филтър , ГНП както писах смених ... че днес за капак смених и главата на новото ГНП щото вече не знам даже кво да правя ... клапана на ГНП-то , датчика на коляновия вал ... кво ли не ... и днес ми направи същия номер ... спрях и няма палене ... интересеното е че ако я дръпна на въже и на 1вия метър пали ... гася и пак не иска да запали на стартер ... прави го когато си поиска ... не знам вече кво да правя ... на диагностиката не показва никви грешки ... затова и не знам кво вече може да е ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 14 Окт 2012, 22:20

Таз кола помирисвала ли е диагностика или го нагласяш гнп-то на слух. Махни маркуча след филтъра и го бочни в един буркан с нафта и върти ама ако може и клапана на гнп-то да му махнеш котвата да не запушва да е сигурно че гориво до нагнетателната секция достига та да си покаже тогава рогцата . Иначе другото е малко трудно за диагностициране например таз помпа в резервоара кво и гледа и проверява тя пак може да не бачка или прави достатъчно налягане . Абе Е39 нямаше ли и още една помпа под шофьорската седалка , я провери нея че май много си страдаха и от това.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от TeodorKz » 14 Окт 2012, 22:55

нали ти казвам бе колега ... никви грешки няма на диагностика ... има нафта нафта след филтъра нали ти казвам че и него съм сменил ... всичко смених и няма и няма откриване

Назад към E39