Колко горе долу ще струва дрифт кола
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
46 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
Колко горе долу ще струва дрифт кола
Здравейте искам да попитам колко горе долу ще струва със баща ми да си направим 30 ска за дрифт общо например със всички консумативи който е запознат и дали може да се мине по тънката линия ? 

Re: Колко горе долу ще струва дрифт кола
от 2000лв до 20 000 30 000 зависи с какви пари разполагаш и каква кола искаш за тънко няма как да мине човек 

само най-добрите умират млади
biko написа:от 2000лв до 20 000 30 000 зависи с какви пари разполагаш и каква кола искаш за тънко няма как да мине човек
Ами да речем че разполагам със 2900 - 3000 лв ?
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
biko написа:от 2000лв до 20 000 30 000 зависи с какви пари разполагаш и каква кола искаш за тънко няма как да мине човек

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
bmw-maximilian написа:biko написа:от 2000лв до 20 000 30 000 зависи с какви пари разполагаш и каква кола искаш за тънко няма как да мине човек
??? Какво искаш да кажеш със това? моля само който разбира и е в час да пише а не само емотиконки
- kokala
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2 - BMW E30 touring
- Мечтае да кара: BMW E30 катафалка
- Детайли за колата: Детайлите са перфектни.
bmw-maximilian написа:biko написа:от 2000лв до 20 000 30 000 зависи с какви пари разполагаш и каква кола искаш за тънко няма как да мине човек
Защо? Може и с по-малко да се направи, зависи под какво разбира човека "дрифт кола".

- djbibo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 325 convertible
- Детайли за колата: e36 320
e36 325 convertible
Имаш ли вече 30-ска или тепърва ще купувате ? Ако да с какъв двигател и в какво състояние е ?
добавяне на фенове към фейбсук страница
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
За посочената сума никакъв шанс. Аз преди година бях намислил да правя е36 бюджетна дрифтачка. Замисъла ми включваше:
-окачване на първо място - Кони спорт, някой Билщайн, някой друг койловър като XYZ, Gaz - под 1000лв. никакъв шанс
-полиуретан навсякъде - българския не е скъп и е добър според мен
-седалка, колани, волан - тия неща ги имах. Седалка можеш да си намериш хубава за към 250-300лв., волан към 60-70, колани към 40лв. реплики
-шпер - имах. В добро състояние към 300-400лв.
-спирачки не включвам, щото не караме по писти, но поне едни хубави дискове и накладки си трябват
Това са в общи линии основните неща. При е30 сумите са подобни. Добра кола за фън за под 4500-5000лв. според мен няма да се получи, защото ще се правят компромиси с най-важните неща, като окачването например. Вече ако смяташ да е с ФК, Джом, и със заварен диф... става. Ама със сигурност няма да е дрифт кола.
-окачване на първо място - Кони спорт, някой Билщайн, някой друг койловър като XYZ, Gaz - под 1000лв. никакъв шанс
-полиуретан навсякъде - българския не е скъп и е добър според мен
-седалка, колани, волан - тия неща ги имах. Седалка можеш да си намериш хубава за към 250-300лв., волан към 60-70, колани към 40лв. реплики
-шпер - имах. В добро състояние към 300-400лв.
-спирачки не включвам, щото не караме по писти, но поне едни хубави дискове и накладки си трябват
Това са в общи линии основните неща. При е30 сумите са подобни. Добра кола за фън за под 4500-5000лв. според мен няма да се получи, защото ще се правят компромиси с най-важните неща, като окачването например. Вече ако смяташ да е с ФК, Джом, и със заварен диф... става. Ама със сигурност няма да е дрифт кола.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
От дрифт кола до дрифт кола разлики много.
Но вероятно няма да влизате в "професионалния" спорт, а само за съботно неделен "аматьорски" фън...
Като за начало...
Според мен Е36 е по-добре.
1. колата Е36-ци има от 1 000лв до 10 000лв. и нагоре, да кажем намирате що годе читаво Е36 320
2. окачване - ако искаш койловър бюджетно решение - FK в форума нови са 480лв. / може и по-евтино с втора ръка окачване, което може и да не е койловър - до 300лв. да паднете за комплект пружини и амортисьори.
* шайби на рейката за да завива повече, ще трябва и реглаж после слагаме ги 50лв. разходи (ето ти тема за шайбите - http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 1%82%D0%B0 )
*диференциал - заварка, шперовете са скъпи
, няма разход.
* тампони - БГ полиуретан - в форума комплект всички тампони за Е36 е 400лв., ако си ги смениш ти/
2. интериор
*седалка има нови FK тип корито - 170лв.
*колан - 50лв. ментаци
* волан дрифтърски - 70 - 90 лева. (менте)
- всичко друго от интериора си го изхвърлил да не тежи.
3. двигател - в началото М50Б20 с заварен диф става, после ще почне да ти е слаб - смяна с по-голям М50Б25 - поне 1000лв., има и вариант със строук до 2500цц - пак ще се доближиш до 700 - 800лв. поне.
Около 4 000лв. до тук, което същност е до никъде.
Но вероятно няма да влизате в "професионалния" спорт, а само за съботно неделен "аматьорски" фън...
Като за начало...
1. колата Е36-ци има от 1 000лв до 10 000лв. и нагоре, да кажем намирате що годе читаво Е36 320
2. окачване - ако искаш койловър бюджетно решение - FK в форума нови са 480лв. / може и по-евтино с втора ръка окачване, което може и да не е койловър - до 300лв. да паднете за комплект пружини и амортисьори.
* шайби на рейката за да завива повече, ще трябва и реглаж после слагаме ги 50лв. разходи (ето ти тема за шайбите - http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 1%82%D0%B0 )
*диференциал - заварка, шперовете са скъпи

* тампони - БГ полиуретан - в форума комплект всички тампони за Е36 е 400лв., ако си ги смениш ти/
2. интериор
*колан - 50лв. ментаци
3. двигател - в началото М50Б20 с заварен диф става, после ще почне да ти е слаб - смяна с по-голям М50Б25 - поне 1000лв., има и вариант със строук до 2500цц - пак ще се доближиш до 700 - 800лв. поне.

Bavarcho написа:От дрифт кола до дрифт кола разлики много.
Като за начало...
*диференциал - заварка, шперовете са скъпи, няма разход.
2. интериор
*колан - 50лв. ментаци
Гледах една е30 във карса за 600 лв и да си я изкърпиме с баща ми ? окачване ок кони и става ли да се нареже още един два зъба на рейката
- Maverik
- младши ентусиаст
-
- Кара: нахилен
- Мечтае да кара: Е30 кабрио
Ако говориш за купето от елин пелин със чукащия мотор,продадена е
Maverik написа:Ако говориш за купето от елин пелин със чукащия мотор,продадена е
Ами ще потърся още не съм се спрял на определена кола
- GEORGIEV
- Е30 Fanatic
-
- Кара: от онея старите....
- Мечтае да кара: магазинска е30-ка
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
axel.folu написа:bmw-maximilian написа:biko написа:от 2000лв до 20 000 30 000 зависи с какви пари разполагаш и каква кола искаш за тънко няма как да мине човек
??? Какво искаш да кажеш със това? моля само който разбира и е в час да пише а не само емотиконки
Ти понеже си много в час с нещата затова пускаш тема..направи си една елементарна сметка,погледни нагоре колегите са ти дали примерни цени на някои елементи,много е относително ..от дрифт до дрифт кола има голяма разлика..дрифт кола според мен не е да си купиш Е30-ка за 1000 лева да изфърлиш от вътре седалките корите и тавана,да си сложиш спортен филтър и да ходиш да и сцепваш гъза..ако беше толкова лесно...

GEORGIEV написа:тънко няма,отказвай се докато е време
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
Явор написа:![]()
46 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4