Проблем охладителна система (водата ври)
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- didite_bg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 520 I 1998г
- Мечтае да кара: ///M5 2003 г
Проблем охладителна система (водата ври)
Случи ми се изведнъж проблем който не очаквах: Вчера видях, че има теч на антифриз и закарах колата да я погледнат- оказа се, че има разхлабен някакъв тройник газта, затегнаха го и ми казаха да си допълня антифриз. Аз обаче долях вода към 0.5л (чакам да ми пристигне антифриз за цялостна подмяна). Днес минах към 15км и като спрях видях, че излиза една малка сруя под налягане антифриз от фланеца на термостата. Тръгнах да се прибирам с мисълта утре да я закарам пак на доктор колата. Минах пак 15 км и като спрях отворих капака и видях, че от фланеца сега няма проблем, но под казанчето за антифриза направо "кълба" от врял антифриз, също така антифриза в казанчето и вътре в радиатора ВРИ и беше се разхлабила капачката и я затегнах(преди това си я бях затегнал). Започна да се мести стрелката към червено и спрях. Извиках да ме дърпат и дори само на свободна докато ме дърпаха при положение, че е хладно навън пак си местеше стрелката към червеното. Утре ще я карам на майсторите, но може ли да ми дадете насока какво да гледат, защото тук няма майстори на БМВ и вчера като сменях жилото на капака отпред никой освен форума не можа да ми помогне !! Поздрави!
п.с 520и 1998г
п.с 520и 1998г
- Teogop
- младши ентусиаст
-
- Кара: бързо
Re: Проблем охладителна система (водата ври)
Колега, останал си без антифриз, системата ти вече не е обезвъздушена и не е херметична. Оправи си всички проблеми (тройници, фланци...), налей наново антифриз, обезвъздуши и си готов.
- МИТАКА1654
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
- Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi
Виж дали всички маркучи са горещи и дали имаш парно.Аз залагам на водна помпа!
- didite_bg
- кандидат ентусиаст
-
- venci_krumov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530i
didite_bg написа:Водната помпа и термостата са на 10000км
И аз подкрепям колегата по-горе.
Вероятно си останал без достатъчно количество вода (антифриз).
С охладителната система трябва много да се внимава.
Когато аз имам най-малкото съмнение за проблем (пък и дори в много горещо време) пускам скритото меню и вадя температурата на водата в блока. В никакъв случай не трябва да позволяваш водата да стига температура над 108 - 110 градуса.
А започне ли стрелката да се вдига над средата значи си минал над 120 и положението е много лошо.
- M5
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 520i - продадена
- Мечтае да кара: M5
Стрелката стои вертикално между 75 и 110 градуса. Проверено многократно в тайните менюта. Делението между средата и червеното е около 113-115 градуса. 120 със сигурност ще е в червеното.
- didite_bg
- кандидат ентусиаст
-
Ами целия филм(надявам се ) се оказа наистина в недостига на вода, но е имало и въздушен джоб, защото казанчето беше до средата и като отвих пробките и започнах да обезвъздушавам колата взе 3л
. Като цяло я обезвъздуших по начина на колегата meha от други теми и сега колата е пушка. Сега съм и свалил корите отдолу и ще гледам дали тече отнякъде за известно време. Случи ми се и обаче нещо много странно- отначало като я запалих от "гнездото" на масления филтър взе да излиза масло, но само за кратко- проверих го беше добре затегнат. Мисля, че няма никаква връзка с моя проблем, но и то се оправи и цял ден каране и нямаше проблем. Може ли да е свързано по някакъв начин? Иначе БЛАГОДАРЯ за съвета - въобще не стигнах до сервиза да ме отръскат 20 лв за тази манипулация 

- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
Колега, не е нормално да ти избива масло откъдето и да е!
Мен ми мирише на издухана гарнитура, следствие на прегрял мотор, но ти си знаеш!?
Наблюдавай маслото и антифриза да не вземе да ги меша, или да намалява нивото им безпричинно!
Мен ми мирише на издухана гарнитура, следствие на прегрял мотор, но ти си знаеш!?
Наблюдавай маслото и антифриза да не вземе да ги меша, или да намалява нивото им безпричинно!
- didite_bg
- кандидат ентусиаст
-
Мисля си да направя онзи тест с колбата в антифриза за глава! Добре ли е ?
- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
Задължително направи един тест за газове в охладителната система!
- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Направи и един тест да ти е мирна главата колега! Миналото лято като ми думна водната помпа и загря мойта машина и правих тест за газове и слава богу всичко е ок, въпреки че докато я огася и изби водата и си загря стабилно в червено. Този мотор не се прегрява толкова лесно, ако не си я държал в червеното по-продължително време не би трябвало да имаш ядове.
11 мнения
• Страница 1 от 1