BMW 730D или VW TOUAREG

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 27 Юли 2006, 15:00

Azrail написа:Бе в общи линии колата страшно много ще допадне на някой с манталитет на пернишки голфаджия (скоч тунинг за победата), ако има парите да си я вземе и би могъл да пръска по нея безумни цифри за неща, които по принцип не би трябвало да се скапват толкова бързо. А да - харчи почти колкото Г500 :mhihi: :mhihi:

Тука можеш да засегнеш някой не е много правилно ;) Има хра, които харесват тези Аудита и не е хубаво да ги свързваме с "пернишки голфаджия" :)
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 27 Юли 2006, 15:25

Azrail написа:Бе в общи линии колата страшно много ще допадне на някой с манталитет на пернишки голфаджия (скоч тунинг за победата), ако има парите да си я вземе и би могъл да пръска по нея безумни цифри за неща, които по принцип не би трябвало да се скапват толкова бързо. А да - харчи почти колкото Г500 :mhihi: :mhihi:

Както се изрази един колега, който по принуда си купи БМВ, понеже голфа се счупил:
"Факт е, че след като имаш БМВ, е трудно да си купиш друга кола".
Touring & windsurf club

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от deliveryman » 27 Юли 2006, 16:50

Брат,това вашето е нещо бъгаво вервай ми....Жабката за пръв път чувам че скърца,амортесьорите,възглавниците по-точно се сдухват през 40-50К едната и то ако през повечето време стои на нормално ниво-струва точно 772лв.Колкото до оффроада с 18 незнам,но със 17 и зимни гуми един джипаджия не повярва къде го качих....в смисъл повярва защото беше в колата, но каза че не било възможно :mhihi:
Със Н95 върви като пушка с 270.....Колкото до клапана и че не иска да върви - докарай ми го,поне ще ти кажа какво му е...За това колко харчи - май Г класата по-икономична :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от deliveryman » 27 Юли 2006, 16:57

Иво написа:

Тука можеш да засегнеш някой не е много правилно ;) Има хра, които харесват тези Аудита и не е хубаво да ги свързваме с "пернишки голфаджия" :)

Е това си е лично мнение на колегата,моето е на противоположната страна по-простата причина,че на мен аллороада ми е любимата кола,просто няма такова мунтифункционало животно,и някой ден мисля да се кача не един такъв за стария говоря,този новия гроб изобщо не го коментирам.

UFO Pilot
Аватар

Мнение от Azrail » 27 Юли 2006, 20:57

Може и да го качваш, аз лично не съм го пробвал - просто казвам, че според мен е невизможно. Но пък ако е така, както казваш - значи е невероятен плюс.
Но относно жабката - мен такива детайли особено ме дразнят, само ми казваш кога и ти я показвам. Защото всеки може да направи кола да върви - то ебати дори руснаците правят "коли", но не всеки влага такова внимание в детайлите, както го прави БМВ... Никой, всъщност, така като се замисля... Та затова се хващам за глупавия ограничител на жабката ;)
MORE BEER!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 27 Юли 2006, 21:00

Azrail написа:Може и да го качваш, аз лично не съм го пробвал - просто казвам, че според мен е невизможно. Но пък ако е така, както казваш - значи е невероятен плюс.
Но относно жабката - мен такива детайли особено ме дразнят, само ми казваш кога и ти я показвам. Защото всеки може да направи кола да върви - то ебати дори руснаците правят "коли", но не всеки влага такова внимание в детайлите, както го прави БМВ... Никой, всъщност, така като се замисля... Та затова се хващам за глупавия ограничител на жабката ;)

Да не би някой да е пръскал жапката или това нещо гуменото което държи жабката с някакъв спрей или нещо от сорта? Защото аз си напръсках гумичките на вратите със спрей и почнаха да скърцат.Но след измиване с вода се оправи всичко.
Изображение

UFO Pilot
Аватар

Мнение от Azrail » 27 Юли 2006, 22:11

Пръскахме ги СЛЕД като заскърца. Ефект - никакъв.
Ще пробвам и с вода - барем проработи ;)
Айде стига толкоз сме се отклонявали от темата...
Пич, зимай си бавареца и се кефи, тва е от мене 8)
MORE BEER!

Потребител
Аватар

Мнение от shekito » 27 Юли 2006, 23:21

По темата:
Туарег:На баща ми колегата си взе така наречения КингКонг...Признавам-вечер като влезеш в него..е няма по-красиво нещо.Кожата му кожа,всичко е супер голямо и удобно,возията му е перфектна (е някой да те преспи докато тръгне,че му е трудно на тоя двигател с 170 к.с,ама ако те събудят 5 минути по-късно си казваш-Е няма такъв кеф).Дотук мисля че ФВ могат ми дадат 5 лева за рекламата,НО (винаги има но)..като му дадеш газ на автоматика иска 5 секунди да реагира,пуши като кумина на ТЕЦ-СЕВЕР,и гори масло колко моято 1-ца нафта за 1 ден,поради което смятам,че поддръжката никой не може да ти каже дали ще е повече от на 7-ца.Съвет:Ако ще купуваш лека кола и да не е бмв не взимай ФВ,7-ца и ауди А8 можеш да сравниш,аз нямам мнение (не съм карал,нито съм се возил и в 2-те),но колегите ще си кажат тяхното.Та ако искаш джип,тогава търси сравнение м/у 2 джипа,защото ше ти е много по-лесно.То много ясно,че туарега ще е по-муден от 7-ца,НО е джип с неговите си плюсови качества,7-цата е много по динамична (който и да е двигател),малко по-неудобна за градско,защото е по-ниска,но няма опасност да объркаш с преценката..даваш й газ и се измъкваш от всичко..все пак сме в България.Ако имахме магистрала нямаше ми трябва бърза кола,но нямаме,така че помисли си и за това защото е много важно по тия пътища да не караш спънат кон,нали?Мисля,че тук всички сме на 1 мнение-бързата кола си е бърза кола,дори някой малоумник да ти изкочи на пътя ще се справиш,докато с туарега това няма да стане толкова лесно,ако се налага да го настъпеш на някое изпреварване например.Та според мен ако ще взимаш туарег,нека не е 170 коня-карал съм го,т.е возих му се,то не може да го караш,ти го молиш да "откини"

Потребител
Аватар

Мнение от tutin » 29 Юли 2006, 15:24

sieg написа:Абе не че нещо, ама като гледам между какво и какво се колебае, ще си позволя да попитам - Audi Allroad?

Да, беше ми споменато вече няколко пъти - не ме влече хич аудито. Ако ще е ауди, то трябва да е поне А6 с голям двигател, но ако е така, то по-добре да е БМВ..

Услушвам се насам натам и за туареците се чуват доста противоречиви мнения. Доста хора казват че са супер, доста хора казват че са много зле.. От всички мнения обаче всички казват, че 2.5 ТДИ-то и идва малко слабичък. Не знам дали хората имат грешни представи и като си взимат 2.5 турбодизел си мислят че са за Божурище или наистина двигателя е слаб. Наистина, и в Софавто и в Капитолия и в ММ като ги питам за Туарег 2.5 - НАВСЯКЪДЕ ми казват - да екстра е обаче не се надявай да го пържиш - не е състезателен този мотор ! Което на мен ми звучи съвсем резонно.. Но пък 175 коня на 2 тона дизел, това е 400 въртящ момент и ако автоматика е направен добре - би трябвало да върви много приятно. Не състезание разбира се, но много добре.

Брат ми има Ауди А4 (С пакет) с 2.5 ТДИ - 165 коня автоматик - върви убийствено добре. Но си мисля че там автоматика е измислен много добре, няма нищо общо с автоматика на жена ми на нейния опел тигра.

На тиграта с автоматика като дадеш газ и си набира оборотите кажи речи все едно си с ръчни скорости, само дето не въртя аз лоста. На аудито като му дадеш газ - не покачава оборотите пропорционално със скоростта (говорим за повечко газ или до дъно, не леко каране) а вдига оборотите директно в най-мощния момент за двигателя - около 4000 оборота.. става малко като мръсна газ и колата се изстрелва много брутално.

Ако е така и с Туарега - подозирам че ще върви много добре. Имам един познат с Туарег и все се каня да му го покарам малко, но все не мога да го засека..

Някой да знае каква е ситуацията с автоматиците на туарезите ?

3.0 тди-то 240 коня вървяло много, обаче мнооого скъпо деа. Вчера пък гледах един ТДИ В10 5.0 в Капитолия - 313 коня. Много приятно, обаче цената беше извън границите на нормалното. 135 000 лв ! Е деа за тая цена имаше още два Кайена до туарега, а кейените с по поне 50 коня отгоре и все пак порше, не фолксваген. Както и да е - просто ми се стори безумие.

Потребител
Аватар

Мнение от tutin » 29 Юли 2006, 15:25

THUNDER написа:
Azrail написа:
sieg написа:Абе не че нещо, ама като гледам между какво и какво се колебае, ще си позволя да попитам - Audi Allroad?

Аууу, недей, че ако си го вземе ще трябва да те бие после :mhihi:

Вервай му tutin :mhihi: :mhihi:

Вервам му :lol:

шПерко
Аватар

Мнение от Иво » 29 Юли 2006, 21:09

на брат ми на леля ми на сестра й гаджето, ама тва предпоследното карал седмица и каза, че е гадна, а пък на гошо от самоков дето се запознахме в онази кръчма на морето първия му братовчед карал туарег и да ти кажа много слаба машина, пък съседката й направило впечатление, че като си затварял вратите му скърцали стелките... половината хора си пишат каквото им дойде. всеки си има лични впечатления. първо реши какво искаш, защото сравняваш две тотално различни коли като идея... Хвани си някой. който не само е гледал въпросните коли, не който ги е карал 1-2 пъти, а някой, който ги е ползвал няколко години. Някои плюсове или минуси излизат чак след време. Тая кола е супер ама ми харесва цвета на седалките и е скапана :mhihi: ПЕРФЕКТНИЯ АВТОМОБИЛ ГО НЯМА :) Винаги има елемент на компромис и за да е той минимален първо трябва да си наясно какво искаш. Какво да си взема колело или хеликоптер?
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gyrate » 30 Юли 2006, 8:24

сопред мен тези малки градски джипове са подигравка. нито стават за нивата, нито стават за града, нито возят като истинска кола.

за парите които им искат, маркета им е този на жени и сноби.

па и са малки. от вън, ит от вътре.
имах бмв, но си купих мерцедес преди доста време... предадох ви!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 30 Юли 2006, 8:45

gyrate написа:сопред мен тези малки градски джипове са подигравка. нито стават за нивата, нито стават за града, нито возят като истинска кола.

Хмм, щом Touareg е малак,кое е голям джип за теб ? :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 30 Юли 2006, 12:24

tutin написа:... На аудито като му дадеш газ - не покачава оборотите пропорционално със скоростта (говорим за повечко газ или до дъно, не леко каране) а вдига оборотите директно в най-мощния момент за двигателя - около 4000 оборота.. става малко като мръсна газ и колата се изстрелва много брутално

да не би аудито да е с мултитроник, не типтроник?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

шПерко
Аватар

Мнение от Иво » 30 Юли 2006, 13:09

MaXimal написа:
gyrate написа:сопред мен тези малки градски джипове са подигравка. нито стават за нивата, нито стават за града, нито возят като истинска кола.

Хмм, щом Touareg е малак,кое е голям джип за теб ? :)

:mhihi: :mhihi: :mhihi: Опитах се да наекна за тотално некомпетентните мнения, но това разби всичко :lol:
Изображение
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум