Съеденителя вибрира?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: M3 и Volvo XC70

Съеденителя вибрира?

Мнение от Tod » 21 Юли 2006, 11:22

Здравейте приятели!
Появиха се вибрации в съеденителя, на скъпата ми тдс-ка! :evil:
След едно юнашко настъпване(200+км/ч) онзи ден, слизаики от магистралата, усетих якао вибриране в педала на съеденителя,
предполагам че е заминал аксиалния лагер?
Покарах така ден, на следващия нещата постепенно отихнаха,(предполагам временно)!

Някой, нещо по проблема? :confused:
Хайде със здраве! :bchug:
Good Luck

Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 21 Юли 2006, 18:22

Тоше,покарай я колата и виж какво ще се случи занапред със спокойно шофиране.Като работи на празен ход леко и убирай луфта на съединителя,като натискаш педала и виж дали ще шум ,който изчезва като го натискаш левия педал :idea:

Георги Пенчев
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Tod » 24 Юли 2006, 8:58

Покарах я доста, няма шум от съеденителя или не хващам промяна
на празен ход при обиране на луфта!
Но вибрацията се появява и изчезва когато си иска :evil: по-често след интензивна работа показва проблема, но и сутрин при първоначално потегляне, ми се е случвало да вибрира! :twisted:
Good Luck

Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 24 Юли 2006, 10:41

На старато 520 така ми правеше особенно след много зор.Накрая започна да буксува съединителя но само при загрял двг. и след доста юркане иначе при нормално каране нямаше проблеми и точно по същия начин тресеше съединителя от време на време.Като поразпитах ми казаха че е възможно освен феродовия диск да си отивал и претискателния или нещо такова не помня абе смяна се всичко комплект.Но така карах около 30000 км. и видимо влошаване на нещата нямаше и така си я продадох колата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 27 Юли 2006, 11:22

Моя съединител прави същите номера но аз си знам че е за смяна.Като загрее тоест наложи ти се да караш на полусъединител малко повече време и го почва да вибрира....Иначе не го прави но на мене си ми отлепя доста горе и си го знам.Твоя къде отделя ...Ако е отгоре отиваш в Камор и смяна...Иначе не става ....
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Tod » 27 Юли 2006, 12:41

Вчера смених съеденителя ,за щастие маховика излезе читав, проблема изчезна но отделя малко високо да ли има начин да се регулира височината на зацепване?
Good Luck

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 27 Юли 2006, 17:56

Какво разбираш под "малко високо"? Ако е около средата на хода, това е нормалното. По-ниско положение означава проблем с помпата, по-високо проблем със съединителя. Но тъй като си сменил феродовия диск и е нов значи просто се шашкаш. Отделно изчакай да си поолегне новия диск(200-300 км.) и тогава, ако е високо педала ще търсим проблема. :)
Изображение

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 28 Юли 2006, 10:41

До колкото знам тия съединители са саморегулиращи и би трябвало всичко да си дойде на място :roll:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Tod » 28 Юли 2006, 12:13

Голям е хода от увличане до пълно зацепване, не е проблем, но ме дразни, може би нещата ще се напаснат като покарам известно време!
Благодаря на всички и спецялно на г-н Босев! :D :bchug:
Може да заключвате!
Good Luck

Полковника
Аватар

Мнение от TheBoss » 28 Юли 2006, 13:28

Няма да минеш само с едно :bchug: . Поне с половин каса+BBQ на къщата :mhihi:
Изображение

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 28 Юли 2006, 20:04

Тоше, моя адаш Жоро Чегеварата ,като смени наскоро тук в БГ съединителя на неговия туринг,се оплакваше ,че малко му затриса при потегляне колата и каза,че накрая му писнало и покарал малко на полусъединител (около 200м) с пълна газ,малко се е поопушил :mhihi: и на финала аз сам се убедих,като се повозихме колко плавно взе да му потегля колата :shock:

Явно тези съединители,които се продават тук са :censored: :evil:
каква марка е комплекта ти ?

Георги Пенчев
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от His Shadow » 29 Юли 2006, 17:24

при моя пък капе малсло от капачката на коляновия вал и кат има масло тресе.......

ентусиаст
Аватар

Мнение от Tod » 31 Юли 2006, 9:11

TheBoss написа:Няма да минеш само с едно :bchug: . Поне с половин каса+BBQ на къщата :mhihi:

Ако е само за половин каса въобще не идвай :mhihi: като тръгвате за морето ви чакам,-пък да тръгнете два- три дни преди резервацията та хем да се видим па да пийнем да хапнем..... па може и някоя работа да свършим :mhihi:
Това за работата беше шега, ма не, че няма работа по къщата! ;)
Иначе сложих комплект Лук(такъв свалихме и от колата) масло леко беше просълзило от скоростите и от големия семеринг на двигателя, смених ги и двата!
Следващите 250к дано нямам грижи! ;)
Good Luck

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528iA

Мнение от IAV » 31 Юли 2006, 19:04

Пич това че си се разминал само с феродов и притискател е добре!Защото като всеки TDS и твоя има една гумена втулка на маховика!Та принципно не е много препоръчително да го тормозиш съединитела!
А по въпроса с отделянето :
1во. не забравяйте ,че съединитела е хидравличен!
2ро. вземи му пусни профилактично въздух на помпата-цицката е на самата помпа на скоростите!

А за да разберете къде сте в играта с притискателите -спрете си музиката,отворете си вратата натиснете съединитела и угасете двигателя!Като се заслушвате колко пърти ще изтрака около секунда след угасването на мотора-ако е повече от 1 или 2 пъти -мислете за маховик!!!!

Поздрави!

п.п:Ако си обичате колите не ходете в КАМОР!!!
BMW Service Team

Полковника
Аватар

Мнение от TheBoss » 31 Юли 2006, 19:56

Tod написа:
TheBoss написа:Няма да минеш само с едно :bchug: . Поне с половин каса+BBQ на къщата :mhihi:

Ако е само за половин каса въобще не идвай :mhihi: като тръгвате за морето ви чакам,-пък да тръгнете два- три дни преди резервацията та хем да се видим па да пийнем да хапнем..... па може и някоя работа да свършим :mhihi:
...

Направо ме убеди, ама хайде да е навръщане, таман преди това ще минем през Бургас, че нали знаеш: който има далдъза->бара два ... :mhihi: :twisted: :mhihi: :twisted: :mhihi: :twisted:
Изображение

Следваща

Назад към E34