BMW 730D или VW TOUAREG
Модератор: Общи модератори
- THUNDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: vRS
Azrail написа:sieg написа:Абе не че нещо, ама като гледам между какво и какво се колебае, ще си позволя да попитам - Audi Allroad?
Аууу, недей, че ако си го вземе ще трябва да те бие после
Вервай му tutin

Live and let Die!
- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
За Allroad-а вече потвърждавам и аз от личен опит
Съвсем малко по-високото Ауди А6 комбе
Някаква никаква кола, а и не се наложи. И не обиждайте Туарегчето, съвършената кола не се е родила все още 

- deliveryman
- младши ентусиаст
-
Сори за оффа,ма не се сдържах.
Сега пък алроуда бил дърво....аз доста вземане-даване съм имал и
съм на обратното мнение...Само да уточня че за мен дизелов алроуд не съществува.До колегата който твърди че е почти като А6 комби-явно не си влизал с такова в гората
съм на обратното мнение...Само да уточня че за мен дизелов алроуд не съществува.До колегата който твърди че е почти като А6 комби-явно не си влизал с такова в гората

deliveryman написа:Сори за оффа,ма не се сдържах.
сега пък дизеловия ли е гаден?

Иво написа:За Allroad-а вече потвърждавам и аз от личен опитСъвсем малко по-високото Ауди А6 комбе
Някаква никаква кола, а и не се наложи. И не обиждайте Туарегчето, съвършената кола не се е родила все още
Точно преди два дена имах удоволствието да се кача на новото Аudi Allroad и мога да кажа че просто това е едно невероятно автомобилче.. нещо средно между А6 и Q7 ... за наще пътища е невероятен автомобил имах често да го карам към 15тина километра и останах с много добри впечетления от автомобила... както като дизаин така и като удобство возия и тн... и точно отговаря на автора на темата един балансиран модел между тези двата който ще му свърши голяма работа ... не случайно Ауди правят такъв автомобил и то не за първи път ами вече втори път... защото има хора както казахте който няма да изкачват черни връх но им се налага например да ходят на вилата им или на планина(по често) или пътя през който минават е такъв че се налага нещо по високо ... обаче не е за баш голям джип както X5 Toureg Q7 Cayenne и тн... хем харчи по малко от тези джипове хем подръжката му е по евтина и други такива работи(така поне предполагам за подръжката) но пък е доста над цената на тези автомобили който си дал в поста си... защото тукощо излезе на пазара и то не на всякъде май в българия и други държави май все още не ... на сторото Allroad не съм се качвал и немога да кажа но предполагам че сигурно и то ще е малко или много добро ... А може да се ориентираш и към X3 например мисля че е колкото 7-ма серия и Toureg ако не греша(втора ръка)... 5-та серия също не е лоша има много добра возия а и дизайна ми харесва лично на мен харчи и по малко и подръжката е по евтина ... А8 имам от няколко месеца и съм много доволен за момента както и един съсед който има А8мицата от година и нещо близо две и съм говорил с него и той е много доволен от колата до сега е нямал проблеми ... сигурно има и още много вариянти които може да предпочетеш ... трябва да си прецениш ти от какво се нуждаеш и да го съобразиш съответно с парите който ще дадеш за колата ...също си направи сметката колко изминаваш на година като км и колко горе долу бензин ще ти излезе като пари застраховка за колата също и тн... трябва да знаеш по добре от мен и да си се насочил по правилно и да си си направил сметката но за всеки случай да кажа

- Иво
- шПерко
-
И аз не знаех и не бях виждал до сега ...
но като иде на море човек... че чак съседи бяхме и се оказа пич и с малкото говорим немски който имам успяхме да се разберем и даже да ми даде да я покарам малко ... За старата не съм са возил както споменах горе но сигурно е хубава и тя поне така предполагам защото до колкото знам има добра продаваемост и то като за първи модел... sieg ти сигурно си карал кажи си наблюденията да чуем от Allroad-a? 

MaYeRs написа:И аз не знаех и не бях виждал до сега ...но като иде на море човек... че чак съседи бяхме и се оказа пич и с малкото говорим немски който имам успяхме да се разберем и даже да ми даде да я покарам малко ... За старата не съм са возил както споменах горе но сигурно е хубава и тя поне така предполагам защото до колкото знам има добра продаваемост и то като за първи модел... sieg ти сигурно си карал кажи си наблюденията да чуем от Allroad-a?
Не съм карал, така че ще си замълча да изказвам оценка. Аз го предложих поради "теоритични" причини. Друго ми е интересно. Как така нов Allroad като от VAG казаха че няма да има наследник на Allroad-а?!!
- Azrail
- UFO Pilot
-
Едната от служебните коли е А6 олроуд 2.7 битурбо...
Ебати пишлегарската история.
Да не говорим, че мойта става повече за оффроуд, отколкото тая.
Общо-взето кола за хора, които искат да покажат, че имат пари, но не знаят какво да си купят, съответно си купуват купчина боклучави ламарини за един чувал пари... Те това не мога да го разбера...
Абе покарал съм я доста и толкова съм и набрал на тази кола, че не ми се говори просто.
Ако държите да знаете, мога да понапиша туй-онуй.
Общо-взето кола за хора, които искат да покажат, че имат пари, но не знаят какво да си купят, съответно си купуват купчина боклучави ламарини за един чувал пари... Те това не мога да го разбера...
Абе покарал съм я доста и толкова съм и набрал на тази кола, че не ми се говори просто.
MORE BEER!
Azrail написа:Едната от служебните коли е А6 олроуд 2.7 битурбо...
Ще ми е интересно, защото тази кола ми харесва по принцип и няма да е зле да се оттървя от това заблуждение, ако е заблуждение.
- deliveryman
- младши ентусиаст
-
Azrail написа:Едната от служебните коли е А6 олроуд 2.7 битурбо...
Ми давай,и на мен ще ми е интересно.....
sieg написа:Не съм карал, така че ще си замълча да изказвам оценка. Аз го предложих поради "теоритични" причини. Друго ми е интересно. Как така нов Allroad като от VAG казаха че няма да има наследник на Allroad-а?!!
Ами незнам... Доколкото знам и съм чувал добри бройки са продали на старото Allroad съответно нормално да извадят нов модел сега като търсенето е още по голямо от преди... Пък и то нормално да кажат така да залъжат конкуренцията поне така мисля...

- Иво
- шПерко
-
Не знам за продаваемостта, но нашия го откраднаха преди 6 години и оттогава не мога да кажа, че виждам кой знае колко по улиците. Честно казано туареготата и седмиците ми се струват повече
Между другото си е и въпрос на лично мнение. Ако си сериозен клиент и имаш и връзко със сигурност можеш да си уредиш test drive.

- Azrail
- UFO Pilot
-
Нека започна от най-маловажното...
Жабката скърца
Тва е щото самото въженце, което я придържа, е от нещо между гума и пластмаса и се търка в пластмасата, през коят минаваи която служи за нещо като водач... Вари го, печи го - какво ли не сме го правили, скърца та направо в мозъка ти бърка.
Така, преди 1 месец трябваше да и сменяваме амортесьорите (и 4-те : много бързо се скапват и струват по 1к единия), съответно трябваше да се сваля целия мост, защото всички видове болтове и т.н. бяха клеясали и леко поизгнили... Това говорим за кола на 5 години и 75к км.
Ужасно претенциозна относно бензина - само с ОМВ 100 има горе-долу нормално поведение.
Клапанът, който управлява турбините се скапа, сменихме го с нов - пак не ще да върви, та предполагаме, че и турботата трябва да отваряме скоро...
Чувството е като в лагерна количка (освен и че вози като такава) - много къс скоростен лост, педалите изобщо не ги усещаш... Като си отпуснеш крака в/у педала на газта и той стига до ламарината, т.е. много мъчно можеш да поддържаш определена скорост на магистралата. То може би заа това хората са измислили автопилота, но мене лично това много ме дразни.
Бутончетата по средната конзола са малки и трябва да си завършил информатика, за да се оправиш с интерфейса, който на всичкото отгоре е и адски тъпо и нелогично измислен.
А тези издути калници отстрани колко съм ги псувал... Това да маневрираш с тия чудеса (дето за такава невероятна гъзария са ги сложили, че направо да ти умре коня от заушка) в града е направо безумие... Как съм ги псувал един ден... А и с тия широки нископрофилни гуми и 18-ки джанти тая кола ако тръгне оффроуд някъде и се представи добре - аз мойта петица директно я правя на трамвай номер 5
Има още доста неща, ама айде сега и малко плюсове да не я оставя съвсем капо, горката количка
Салонът вътре много ми харесва - рекаро, двуцветна кожа, адски удобен.
Звукът отзад е малко като на тунингована астра (фен съм на безшумните ауспуси), но пък си личи, че не е купуван от Илиенци. В смисъл - готин звук вади.
Луксозна е що-годе, има голям багажник и почти може да се каже, че е просторна...
Друго не се сещам
Бе в общи линии колата страшно много ще допадне на някой с манталитет на пернишки голфаджия (скоч тунинг за победата), ако има парите да си я вземе и би могъл да пръска по нея безумни цифри за неща, които по принцип не би трябвало да се скапват толкова бързо. А да - харчи почти колкото Г500

Жабката скърца

Тва е щото самото въженце, което я придържа, е от нещо между гума и пластмаса и се търка в пластмасата, през коят минаваи която служи за нещо като водач... Вари го, печи го - какво ли не сме го правили, скърца та направо в мозъка ти бърка.
Така, преди 1 месец трябваше да и сменяваме амортесьорите (и 4-те : много бързо се скапват и струват по 1к единия), съответно трябваше да се сваля целия мост, защото всички видове болтове и т.н. бяха клеясали и леко поизгнили... Това говорим за кола на 5 години и 75к км.
Ужасно претенциозна относно бензина - само с ОМВ 100 има горе-долу нормално поведение.
Клапанът, който управлява турбините се скапа, сменихме го с нов - пак не ще да върви, та предполагаме, че и турботата трябва да отваряме скоро...
Чувството е като в лагерна количка (освен и че вози като такава) - много къс скоростен лост, педалите изобщо не ги усещаш... Като си отпуснеш крака в/у педала на газта и той стига до ламарината, т.е. много мъчно можеш да поддържаш определена скорост на магистралата. То може би заа това хората са измислили автопилота, но мене лично това много ме дразни.
Бутончетата по средната конзола са малки и трябва да си завършил информатика, за да се оправиш с интерфейса, който на всичкото отгоре е и адски тъпо и нелогично измислен.
А тези издути калници отстрани колко съм ги псувал... Това да маневрираш с тия чудеса (дето за такава невероятна гъзария са ги сложили, че направо да ти умре коня от заушка) в града е направо безумие... Как съм ги псувал един ден... А и с тия широки нископрофилни гуми и 18-ки джанти тая кола ако тръгне оффроуд някъде и се представи добре - аз мойта петица директно я правя на трамвай номер 5

Има още доста неща, ама айде сега и малко плюсове да не я оставя съвсем капо, горката количка

Салонът вътре много ми харесва - рекаро, двуцветна кожа, адски удобен.
Звукът отзад е малко като на тунингована астра (фен съм на безшумните ауспуси), но пък си личи, че не е купуван от Илиенци. В смисъл - готин звук вади.
Луксозна е що-годе, има голям багажник и почти може да се каже, че е просторна...
Друго не се сещам

Бе в общи линии колата страшно много ще допадне на някой с манталитет на пернишки голфаджия (скоч тунинг за победата), ако има парите да си я вземе и би могъл да пръска по нея безумни цифри за неща, които по принцип не би трябвало да се скапват толкова бързо. А да - харчи почти колкото Г500

MORE BEER!