Колата стана доста тромава? (525d)

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46

Колата стана доста тромава? (525d)

Мнение от Empty_Head » 11 Окт 2012, 7:56

Реших вчера да понастъпя малко, и на моменти ми се стори че колата беше станала много тромава, реших че си въобразявам и не обърнах внимание. След още малко време вече бях почти сигурен, колата набира, турбото свисти но не така както си беше. Усещам я все едно воза още 5 човека и багаж. Тя ускорява но липсва залепянето за седалката и я засякох от место от 0 до 100км за 15 секунди (колата е автоматик) като от зад пушеше доста нещо нехарактерно за нея . По каталог я дават за 8.3 да речем че с времето ги прави за 10сек дори 11сек да бъде, но 15 е адски много време + това забелязах че при ръчка ми харчи извънредно много, карах разхода ми беше 9/100 след само 3 км ръчка и то не на пълна газ средния разход беше станал 12.3 (което ако го смята средно аритметично за тия 3км на ръчка колата трябва да е харчила адски много). При спокойно каране, не се усеща проблема и колата си харчи малко. При кикдаун, ускорява само след момента като е върнал скорост после почва само да си бучи и едвам едвам да вдига скороста и оборотите :dunno:
Последна промяна Empty_Head на 11 Окт 2012, 8:01, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Re: Колата стана доста тромава? (525d)

Мнение от stony1 » 11 Окт 2012, 7:59

Провери всички тръби връзки на турбината и кулъра.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E70 4.0d и F15 M50d
Мечтае да кара: BMW

Мнение от M_krika » 11 Окт 2012, 8:32

И обърни най-голямо внимание на маркуча от турбото към кулера ,дори трябва да е омаслено някъде ако е сцепен.
Rise Of The Machines-Only The Strong Will Survive

Потребител
Аватар

Мнение от Terrak » 11 Окт 2012, 8:49

M_krika написа:И обърни най-голямо внимание на маркуча от турбото към кулера ,дори трябва да е омаслено някъде ако е сцепен.

Днес или утре ще отида при моя монтьор да разгледаме маркучетата мерси за полезната информация. Забравих да спомена че колата я качвахме на комп и турбото надува до макс 1900 бара, като попринцип трябва да надува до 2500 бара след което клапана отваря и турбото се разтоварва. Грешки няма.

e30s live forever
Аватар

Мнение от sachs » 11 Окт 2012, 8:50

Empty_Head написа:Реших вчера да понастъпя малко, и на моменти ми се стори че колата беше станала много тромава, реших че си въобразявам и не обърнах внимание. След още малко време вече бях почти сигурен, колата набира, турбото свисти но не така както си беше. Усещам я все едно воза още 5 човека и багаж. Тя ускорява но липсва залепянето за седалката и я засякох от место от 0 до 100км за 15 секунди (колата е автоматик) като от зад пушеше доста нещо нехарактерно за нея . По каталог я дават за 8.3 да речем че с времето ги прави за 10сек дори 11сек да бъде, но 15 е адски много време + това забелязах че при ръчка ми харчи извънредно много, карах разхода ми беше 9/100 след само 3 км ръчка и то не на пълна газ средния разход беше станал 12.3 (което ако го смята средно аритметично за тия 3км на ръчка колата трябва да е харчила адски много). При спокойно каране, не се усеща проблема и колата си харчи малко. При кикдаун, ускорява само след момента като е върнал скорост после почва само да си бучи и едвам едвам да вдига скороста и оборотите :dunno:

Скъсан ти е маркуча,който върви от вакуум помпата до соленоида за управление на турбината.Смени го и колата пак ще лети ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 325 тдс
Мечтае да кара: настрани
Детайли за колата: Само шпер.

Мнение от mitio ochite » 11 Окт 2012, 9:41

Най-вероятно проблема е от скъсан вакуум,не е лошо да погледнеш и тези които вървят към ЕГР-а и управлението му ,или пък да го погледнеш дали не е замърсен ЕГР-а и да не може да се затвори.Виж дали турбото надува маркучите при подаване на газ(стисни единия с ръка и дайте газ).Ако надува значи че проблема не е в турбото,вакумите ,управлението на турбото,ЕГр,управление на ЕГР .Може да се окаже дебитомера(много вероятно),също така мап сензора(така му викам) който седи на всмукателния колектор и т.н.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Мнение от iceblast » 11 Окт 2012, 10:04

Много силно свистене ли чуваш? Ако да, най-вероятно изпуска налягане някъде по турбо пътищата. Аз бях цепил маркуча точно преди EGR-а, провери го него, той е на хубаво място, ако не чуваш силно свистене, най-вероятно е някой от вакуумите или Н75 клапана, който ги управлява.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 11 Окт 2012, 10:56

При моята се оказа дебитор при същите симптоми. Отиди на читава диагностика.
Touring & windsurf club

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 12 Окт 2012, 12:07

И аз като я купих моята имах подобен проблем. Оказа се маркуча за вакуума към турбото. Щом като има свистене, или маркуч или турбина, не са много вариантите.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 13 Окт 2012, 7:28

Аз нещо не разбирам ........ @Empty_Head и @ Terrak каква е връзката между вас ?
IP-адресите ви съвпадат,а както знаем мултиакаунтинга се наказва ;)
Очаквам на Л.С. да ми обясните какво става !

Дакела
Аватар
Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
Мечтае да кара: F-22 Raptor
Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.

Мнение от DAEL » 13 Окт 2012, 15:05

Илко, постъпи както повеляват правилата на форума.

Назад към E39