e46 325ci помощ !!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

e46 325ci помощ !!

Мнение от bmwb » 09 Окт 2012, 22:38

ако ми помогнете много ще сам ви благодарен сутринта колата като я запаля много тресе падат оборотите и ако не и подам газ загасва и като я карам ми предърпва отидох в един сервиз те ми го прочетоха колата и викат датчик на разпределителен вал но и те не са сигурни защото не записва всеки път грешката моля помогнете ми :?:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Re: e46 325ci помощ !!

Мнение от unikalen88 » 10 Окт 2012, 9:07

доколкото съм чел от датчик играят оборотите,даже като здаде багажа на цяло колата неиска да пали или пали и веднага гасне,но нека колегите с бензин кажат дали е така :oops:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Х6 g06
Мечтае да кара: isetta
Детайли за колата: 4,0i

Мнение от dentamed » 10 Окт 2012, 12:17

аз го имам същия проблем.
само ,че съм с друг двигател...........н42б20 на е46
Като стана студено малко и започна сутрин само при първо палене да го прави това.Паля без проблем и след това почва да тресе оборотите са ниски и играят............може и да загасне може и да не загасне ...........понякога като подам газ малко и се оправя........друг път пък не реагира на подаване на газ.Все едно,че не натискам газта.............и това само за няколко секунди.......примерно 20 сек.......
след това всичко се оправя........леко вдига оборотите и след още една две секунди се нормализират...............после все едно нищо не е било...........
През целия ден си пали на четвърт и няма и помен от проблема...................и то никога...............на другата сутрин пак така...........
Може и някоя сутрин да няма проблем............не винаги го прави..........
На диагностика излиза датчик на разпределителния вал...........ама още не съм го сменял.............и чека ми свети...............
Незнам дали е само от него,ама щом излиза като грешка трябва от него да почна.
На тебе може не винаги да ти излиза като грешка защото от време на време го прави това......

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 323Ci

Мнение от sh1n3 » 10 Окт 2012, 13:18

Аз също имам този проблем при е46 М52В23ТУ, Има също така и леко придърпване от 1500 до 2000 оборота на 3-та и 4-та скорост но при мен не записва грешка на датчика.
Незнам от каде е но смятам че и разхода ми се вдигна от този проблем и то драстично с около 2 литра на 100. Ако някой е запознат моля да пише.

Благодаря предварително !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 535ix, 2012

Мнение от landolin » 10 Окт 2012, 14:22

Датчици, паразитен въздух и т.н. Първото си се хваща много ясно на диагностиката - ако има заминал датчик ще се види. Добре е да се ходи на диагностика при доказани хора разбиращи какво правят (поне тук във форума има доста такива) за да няма после "майстора изчисти грешките и каза карай всичко е наред", ама що пак не работи :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i
Мечтае да кара: Безаварийно

Мнение от idrive » 10 Окт 2012, 15:25

Когато ми замина датчика на разпределителния вал беше много мудна, по някой път трудно палеше.Оборотите и при мен играеха.А за ускорение и дума да не ставаше....не можеше да мръдне

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dentamed » 10 Окт 2012, 17:11

всичко добре ама при мене го прави само сутрин............и то за няколко секунди при първото палене.
ако е заминал датчик няма ли постоянно да го прави през деня.за паразитния въздух пак се отнася същото........
и аз с вървене и работа на мотора нямам проблеми.Гори си добре. върви добре обаче това ме дразни много.

Потребител
Аватар
Кара: E46 318i '02
Мечтае да кара: по хубави пътища!

Мнение от jgf » 11 Окт 2012, 10:11

Колега , виж тази тема поснал съм и клипче - това е при мене, няма грешки в компа, датчик разпределителен вал /всмукателен/ ми е нов.
Официален сервиз на БМВ /М-кар/ не знаят от какво е.

Проблема си го имам още и аз търся решение.

EDIT:

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=303604&p=3354732#p3354732

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dentamed » 11 Окт 2012, 17:20

дали пък не е в дросела...........да има нагар и да трябва време да отвори.........знам ли
значи гледах клипа..........едно към едно го прави и моята............аз пък я държа само на открито.........гараж не е виждала........
като я взех го правеше това няколко пъти...........после спря и месеци не се беше появило............2 години я карам и много рядко се появяваше...............от скоро пак почна и то всеки ден.........само сутрин де ,при първото палене.......
Аз обаче го свързвам и с кабелите...........протече ми хидравличната помпа и сменях един семеринг...........трябваше да откача кабелите от буксите защото пречеха...........после като събрах всичко и на следващия ден се появи............мисля ,че някъде нещо не контактува
ама къде???????????

Назад към E46