Проблем с оборотите!!!!!!!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11

Проблем с оборотите!!!!!!!

Мнение от valeto » 24 Юли 2006, 19:04

Здравейте колеги!Имам проблем,наскоро на мойта 318-ска започнаха да и играят оборотите,ходих при един приятел който уж разбира:) и той я закачи на компютър и изчисти две грешки,но принципно всичо си работи в нормални стойности,и ламбда и стъпков мотор и т.н.Той ми каза че се съмнява в Компютъра на колата!Въпроса ми е случвало ли му се е на някой точно това и познава ли някой човек който може да ми помогне!Не съм ходил в Камор защото чета противоречиви мнения но и до там ще стигна ако трябва!Просто искам някъде да ми кажат точно какво и е,а не да ме карат да сменявам 100 неща и накрая да се окаже че е 101-вотоМ/у другото държа да кажа че колата ми е обслужена доста добре,сменил съм доста неща и някой като ми каже ми то може да е от свещите направо полудявам:))!!!
Моля ви за съвет към кой да се обърна.
А някой би ли се съгласил да закачим неговия компютър на мойта за да видя дали е от него проблема?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 24 Юли 2006, 22:44

Е точно ЕКУ-то е 101-то нещо дет ще се развали,освен ако не се е наводнявало многократно ;)
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330Ci convertible

Мнение от vitamincpp » 24 Юли 2006, 22:53

Аз забелязвам на моята че когато са пуснати фаровете и климатика и да речем преди светофар като изключа от скорост и оборотите първо отиват доста надолу към 600 може би за момент и след това се възстановяват към 750 или там колкото са си нормално. Друг път когато съм без допълнителни натоварвания и изключа от скорост и се движа по инерция оборотите си стоят някъде по нагоре(малко под 1000) и когато спра си падат до нормалните. Не знам кое е нормално и кое не и дали има нещо общо с твоите симптоми но ако някой е компетентен да напише как трябва да бъде да преценя дали нещо не ми е наред и да ходя да я гледат:)

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Проблем с оборотите!!!!!!!

Мнение от bate borko » 25 Юли 2006, 1:47

valeto написа:Здравейте колеги!Имам проблем,наскоро на мойта 318-ска започнаха да и играят оборотите,ходих при един приятел който уж разбира:) и той я закачи на компютър и изчисти две грешки,но принципно всичо си работи в нормални стойности,и ламбда и стъпков мотор и т.н.Той ми каза че се съмнява в Компютъра на колата!Въпроса ми е случвало ли му се е на някой точно това и познава ли някой човек който може да ми помогне!Не съм ходил в Камор защото чета противоречиви мнения но и до там ще стигна ако трябва!Просто искам някъде да ми кажат точно какво и е,а не да ме карат да сменявам 100 неща и накрая да се окаже че е 101-вотоМ/у другото държа да кажа че колата ми е обслужена доста добре,сменил съм доста неща и някой като ми каже ми то може да е от свещите направо полудявам:))!!!
Моля ви за съвет към кой да се обърна.
А някой би ли се съгласил да закачим неговия компютър на мойта за да видя дали е от него проблема?

ела и мисля 4е ще ти помогна
ако имаш интерес пиши на ЛС

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 25 Юли 2006, 10:53

И на мен преди така ми правеше,но сменях виско и радиатор и от тогава се оправи :roll: Не ми се вярва да има нещо общо,но все пак еших да споделя.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Blato » 25 Юли 2006, 18:58

Пич точно над колекторните тръби, където влиза жилото за газта има един пластмасов капак - махни го и под него ще видиш има една шпилка с контра гайка.

Ако я навиеш леко ще вдигнеш малко тихите обороти - направи ги към 800-850 и оборотите ще се стабилизират.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 25 Юли 2006, 19:09

а грешките дето ги е изчистил какви бяха? защото ако нещо е в ред те просто пак ще се появят. т.в. това не е ремонт ;)

vitamincpp написа:Аз забелязвам на моята...

според мен стъпковото моторче е почнало да се "уморява", едно почистване може да е полезно. със сигурност няма да е вредно поне ;)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от valeto » 26 Юли 2006, 16:56

Значи проблема ми няма да се реши с вдигане на оборотите от това там под капака на колекторите,те просто шарят ту нагоре ту надолу!и не винаги! А стъпковото моторче не е защото освен че си дава нормални стойности ми слагаха и друго с което нищо не се промени!аз за всеки случай го изчистих на ултразвук!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 26 Юли 2006, 18:47

а грешките?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Blato » 26 Юли 2006, 18:51

valeto написа:Значи проблема ми няма да се реши с вдигане на оборотите от това там под капака на колекторите,те просто шарят ту нагоре ту надолу!и не винаги! А стъпковото моторче не е защото освен че си дава нормални стойности ми слагаха и друго с което нищо не се промени!аз за всеки случай го изчистих на ултразвук!

Като почнат да ти играят оборотите като подадеш леко газ с педала и задържиш така на 900-1000 пак ли играят?

ентусиаст
Аватар

Мнение от vitamincpp » 26 Юли 2006, 22:04

Да попитам къде мога да си изчистя стъпковото моторче с ултразвук, понеже преди някой месец ми го чистиха с някакъв препарат ама ми се струва че не е както трябва, и евентуално какви пари излиза почистването?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от valeto » 27 Юли 2006, 2:26

Blato написа:
valeto написа:Значи проблема ми няма да се реши с вдигане на оборотите от това там под капака на колекторите,те просто шарят ту нагоре ту надолу!и не винаги! А стъпковото моторче не е защото освен че си дава нормални стойности ми слагаха и друго с което нищо не се промени!аз за всеки случай го изчистих на ултразвук!

Като почнат да ти играят оборотите като подадеш леко газ с педала и задържиш така на 900-1000 пак ли играят?

ne,podam li gaz vsi4ko e nared!

младши ентусиаст
Аватар

Re: Проблем с оборотите!!!!!!!

Мнение от valeto » 27 Юли 2006, 2:28

ела и мисля 4е ще ти помогна
ако имаш интерес пиши на ЛС[/quote]

kude iz4ezna tozi borko deeee:))

ентусиаст
Аватар

Мнение от vitamincpp » 27 Юли 2006, 9:25

Да попитам отново! Къде чистят с ултразвук ако някой знае. Малко темата наистина не е моя но да не пускам друга:)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Blato » 27 Юли 2006, 9:58

valeto написа:
Blato написа:

ne,podam li gaz vsi4ko e nared!

Както казах в предишния пост, проблема се решава лесно и евтино като навиеш тази шпилка и вдигнеш тихите обороти до към 850-900.

Аз имах абсолютно същия проблем и го оправих така.

Следваща

Назад към E36