BMW 730D или VW TOUAREG

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

UFO Pilot
Аватар

Мнение от Azrail » 25 Юли 2006, 15:00

THUNDER написа:много добра сглобка (качествени материали), ...

WTF?! Точно тук не съм съгласен... Като концепция е добре, обаче като изпълнение откъм материали и сглобки... Еми сори, ама на В10 ТДИ специално му пиша 3!
А да, още нещо... Вратите започват да скърцат и увисват по някое време. Скърцането е от пластмасата, която закрива сглобката на страничното огледало - твърде тежко е :shock: Вратите увисват поради същата причина...
MORE BEER!

Потребител
Аватар

Мнение от tutin » 25 Юли 2006, 15:15

Стига бе, овисват вратите... каква пластмаса, да не са закачени вратите чрез пластмасови елементи ??

младши ентусиаст
Аватар
Кара: vRS

Мнение от THUNDER » 25 Юли 2006, 15:25

Azrail написа:
THUNDER написа:много добра сглобка (качествени материали), ...

WTF?! Точно тук не съм съгласен... Като концепция е добре, обаче като изпълнение откъм материали и сглобки... Еми сори, ама на В10 ТДИ специално му пиша 3!...

Съгласен съм, че при сравнение с Q7 са по-евтинки, но все пак говорим за луксозен джип с базова цена под 80к (за R5 TDi), та от тази гледна точка материалите в интериора са на много добро ниво, според мен ;)

P.S. Сигурен съм, че имаш впечатления от Порш Кайен :arrow: ами при сравнение със събрата му, неговия интериор направо удря на евтиния :evil:, а цената я знаеш ...
Live and let Die!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 25 Юли 2006, 16:06

Dimo написа: не че е толкова голяма при този Туарега,

Туарега има доста добре проходимост! ;)
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

UFO Pilot
Аватар

Мнение от Azrail » 25 Юли 2006, 17:59

Честно казано от Кайен нямам ама никакви наблюдения...
Въпросният Туарег е възможно най-скъпото и луксозно изпълнение - 120к евро+. Говорим за поръчан чистак нов от Юнитрейд. Миналата година октомври е слезнал от конвейра, сега сме... почти август. На 30к км е ;)
Иначе количката не е лоша, мене си ме кефи :) Много приятно се кара, ергономични седалки, глезотийки, ала-бала... Бе както казах - идеята ми се вижда много добра, ама изпълнението си е на ФВ... А ФВ колкото и модерна фирма да е пак си остава ФВ... И държа да спомена, че всички здрави коли, които тази фирма е правила някога, вече са само в архивите. (Тук е може би момента да отбележа, че когато мойта е на сервиз, карам едно от новите пасаторчета... Е те там вече наистина няма да се обаждам, щото 2 кофи помия мога да излея :mhihi: )
И помеждудругото базата за сравнение е моята Е34-ка. То в днешно време база за сравнение по отношение "здрави коли" не можеш и да намериш... Всичко е направено да издържа до изкарването на следващия модел :evil:
MORE BEER!

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 25 Юли 2006, 20:04

///M Power написа:
Dimo написа: не че е толкова голяма при този Туарега,

Туарега има доста добре проходимост! ;)

Спрямо другите паркетни машини или спрямо G-класата например? :D Тва имах предвид :winky:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 25 Юли 2006, 20:07

ми те двете нямат нищо общо.. не знам изобщо защо така си поставил въпроса.. разбирам да са сходни по характер или философия, ама... са коренно различни..

мисля че на този въпрос за точно тези два автомобила- има само един човек дето може да ти отговори... :)
алекс
трабант 601с
разни други возила

Потребител
Аватар

Мнение от tutin » 26 Юли 2006, 8:59

Кой това ?

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 26 Юли 2006, 9:35

пичове, имам също негативно мнение за Туарега .... извинете ме ама джип за 60 хил. ЕУР не може да има ефтина пластмаса на таблото, която след 1 год. почва да скърца! Дори в шибаната КИА Соренто са използвани по качествени материали от Туарега! Мотора (дизелака) е твърде шумен а скоростната кутия превключва като начинаещ шофиор! Като дизайн ми харесва, но като изпънени е кръгла НУЛА!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от deliveryman » 26 Юли 2006, 9:53

Alx e прав- тотално различни са двете...Просто трябва да си решиш какво ти трябва...От моя гледна точка бих взел туарега поради ред причини ето някои от тях:луксозен голям и проходим джип,демек качвам се и отивам до морето без грам умора и директно влизам в гората с него(има демулпликатор и блокаж на диффа),по ефтина поддръжка(в сравнение с 7-ца) и най важното след 2-3-4г. като тръгна да го продавам ще му взема пари.Седмицата е луксозен кораб с който можеш безгрижно да въртиш по 1000км на ден без да се натоварваш,обаче поддръжката си е ебала майката и цената пада главоломно меко казано,и колкото и евтино да я даваш няма кой да я купи...Общо взето за България с тази магистрална мрежа просто е безмислено да си купуваш седмица.Пак казвам,че това си е мое мнение от мойта канбанария,ако пътувах нон-стоп извън България с кола примерно - тогава нещата стават различни и щях да взема седмицата без да се замислям...Всеки си има приоритети....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Modulo » 26 Юли 2006, 12:29

Tutin, като знам премеждията ти с водния удар не бих ти препоръчал нито една от двете коли. Принципно и двете са страхотни. Туарега е една от най-добрите машини в този клас. За седмицата няма какво да говорим. Но предвид, че ще купуваш втора ръка при това дизел има опасност да се нахендриш така, че 10-те бона които ти искат сега за ремонт да ти се сторят песен. Виж ако вземеш кола на 1 година и ти остане гаранция още 2 тогава звучи добре. За Туарега мога да ти кажа, че 2.5TDI не е добър двигател. Това го знам от добри познати в Юнитрейд. Като цяло първите Туарези бяха доста бъгави, но сега май са оправени. Постоянно ги викаха на акции в сервиза. Имай предвид, че там за смяна на някаква страхотна дреболия се сваля мотора със специален стенд, който май го имат само Юнитрейд. От друга страна като цяло при бензиновите двигатели няма проблеми. Вярно, че статистически са много по-малко, но все пак това е наблюдението на хора, които работят там. Също така този мотор 2.5TDI е много слаб за 2200 кг собствено тегло. Иначе си е много добра машина. Ако е с ниво-регулация на дълъг път ляга ниско почти като лека кола, а ако трябва можеш много да го дигнеш. За салона - принципа е точно като при BMW - плащаш и получаваш. Седмицата стандартно идва много по луксозна, но съм виждал V10 TDI с такова изпълнение, че не и отстъпваше.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 26 Юли 2006, 13:06

На твое място бих се замислил за петица Е60 или Е39 с примерно 3 литра дизел и евентуално 4х4 (намират се).
Наскоро мой приятел си взе Е39 530д М пакет ексклузив 2004.
Колата е уникална, поддръжката е сравнително евтина (в сравнение с туарег и седмица), гори малко, комфорта е доста добър (разбира се седмицата е по-комфортна, но смея да твърдя, че Е39 е с много по-добра возия и най-вече стабилност от който и да е джип).
След някоя и друга година цената й няма да е паднала както на туарег и седмица (петиците са значително по-продаваеми).
Да не говорим за качеството на изработка, удоволствието от шофирането и тн...
Touring & windsurf club

Фюрера
Аватар

Мнение от sieg » 26 Юли 2006, 14:16

Абе не че нещо, ама като гледам между какво и какво се колебае, ще си позволя да попитам - Audi Allroad?

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 26 Юли 2006, 14:29

Еее много лошо се изказвате за туарега. Това е джип, който е един от най-близките до лимузина откъм комфорт на возенето. Поне от преките ми впечатления. И не съм напълно съгласен с понятието градски "джип". X5 може да се нарече градски джип, но туарега е малко повече. Поне на тествовете, които му правихме в Рила по чукарите се представи забележително. Доколкото знам с кайена са строени на една база като идеята е кайена да бъде с много повече екстри. Аз лично бих избрал джипа имайки предвид ситуацията с путищата ни в момента.

П.П. Какви увисващи врати и скърцащи пластмаси :shock: Поне в нашич случай не съм видял нищо подобно.
Изображение
Изображение

UFO Pilot
Аватар

Мнение от Azrail » 26 Юли 2006, 16:07

sieg написа:Абе не че нещо, ама като гледам между какво и какво се колебае, ще си позволя да попитам - Audi Allroad?

Аууу, недей, че ако си го вземе ще трябва да те бие после :mhihi:
MORE BEER!

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум