абс модул
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
37 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- minimalcoholic
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: e46 330i
абс модул
здравейте колеги,прецака ми се абс модула и сега съответно следва смяна...има ли някой колега който сам си го е сменял да ми даде малко повече инфо за тази операция...и какво включва смяната...

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: абс модул
minimalcoholic написа:здравейте колеги,прецака ми се абс модула и сега съответно следва смяна...има ли някой колега който сам си го е сменял да ми даде малко повече инфо за тази операция...и какво включва смяната...
Смяната като механична част е ласна, сваляш казанчето за спирачната течност, откачаш горната помпа, която е на самото серво и след това отвиваш търбичките на абс-а, самия абс ако не се лъжа се държеше на един болт и го вадиш. После по обратния ред и обезвъздушаване на системата и сега следва най-трудното и най важно да го адаптираш към твоята кола, но не е лошо първо да почнеш с това т.е закачи го само на буксата новия абс и пробвай ако е същия номер ще стане по лесно ако не е трябва адаптация към колата с подходяща диагностична програма.
Това е не е кой знае какво само ти трябва време и за търбичките има едни ключета прорязани които са за спирачни търбички не е лошо с тях да работиш за да не замажеш някоя гайка.
- minimalcoholic
- младши ентусиаст
-
да разбирам ли че ако парт номера е един и същ с новия модул,няма да трябва адаптация...ще взема модул свален от 320и а моето е 320д

- oci
- старши ентусиаст
-
minimalcoholic написа:да разбирам ли че ако парт номера е един и същ с новия модул,няма да трябва адаптация...ще взема модул свален от 320и а моето е 320д
адаптация мисля, че винаги ще иска ще трябва да се кодира за твоята кола.
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
адаптация трябва винаги, колегата OCI ти обяснява схемата по която минахме и заедно когато замина моя модул. Нещото което те интересува е колата ти дали е с ASC или DSC от там натам търсиш един от двата модула който ти трябва по парт номер, адаптираш и след това монтираш, модула е на една стойка на 2 болта към купето, след като го смениш , обезвъздушаваш и си готов.
Но наистина адаптацията е по сложна защото ако по колата има нещо сложено допълнително и не е кодирано към твоята кола се налага кодиране на ново на цялата кола адаптация на всички модули , въвеждане на екстрите за модела и така 3 часа и повече
Но наистина адаптацията е по сложна защото ако по колата има нещо сложено допълнително и не е кодирано към твоята кола се налага кодиране на ново на цялата кола адаптация на всички модули , въвеждане на екстрите за модела и така 3 часа и повече
- minimalcoholic
- младши ентусиаст
-
с асц съм...модула го видях къде се намира...не е на сложно място но мисля че няма да се справя с тази адаптация и май ще ходи в сервиз

- iv4o9999
- ентусиаст
-
с адаптацията определено няма да се справиш щом не си го правил, закарай си колата в познат сервиз където си сигурен че ще направят кодировката добре, въпреки че ако не се направи качествено адаптацията , колата няма да приеме модула и лампите няма да угаснат на таблото
- minimalcoholic
- младши ентусиаст
-
най-странното е че лампите не светят постоянно...докато корам светват от време на време и на диагностика излезе Internal Failure като грешка(май това беше)

- iv4o9999
- ентусиаст
-
така е , това е защото гори електрониката (управлението ) на самата помпа нищо и няма, вероятно някъде прекъсва или изгаря някой контакт и от там идва грешката, наумил съм си да го отворя, защото си пазя стария модул и да поразгледам дали няма опция за отремонтиране ако е изгорял някой елемент
- minimalcoholic
- младши ентусиаст
-
- minimalcoholic
- младши ентусиаст
-
имам още един въпрос...проблем ли е ако сменя модула и го адаптирам на другия ден,защото мисля да го сменя в неделя и понеделник да го адаптират ?

- oci
- старши ентусиаст
-
minimalcoholic написа:имам още един въпрос...проблем ли е ако сменя модула и го адаптирам на другия ден,защото мисля да го сменя в неделя и понеделник да го адаптират ?
щом го прави отвреме на време откачи буксата напръскай я с контактен спрей и покарай така ако не го прави може да е от нея проблема иначе мен ако ме питаш първо адаптирай модула за да не се наложи после пак да го сваляш и качваш ако нещо има проблем с новия-стар модул.
Просто го закачи на буксата адаптирайте го и после го сменяй хем така ще можеш да си караш колата.
Но съвет пробвай първо с буксата за да не си даваш парите на вятъра.
- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
Не не е проблем но първо можеш да пробваш номера със студените спойки-нищо не губиш
viewtopic.php?f=35&t=122742&hilit=%D0%B0%D1%81%D1%86+%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D1%82
http://www.google.bg/search?aq=1&q=bmw+ ... tAbUnICIDQ
viewtopic.php?f=35&t=122742&hilit=%D0%B0%D1%81%D1%86+%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D1%82
http://www.google.bg/search?aq=1&q=bmw+ ... tAbUnICIDQ

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
- minimalcoholic
- младши ентусиаст
-
- minimalcoholic
- младши ентусиаст
-
37 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3