Нещо като проблем с автомата...!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Нещо като проблем с автомата...!

Мнение от qwrfvxgchb » 23 Апр 2012, 10:43

Здравейте колеги, става въпрос за следното, колата е Е39 525D, 2000г., комби, автоматик - когато карам на магистралата на "D" и покарам малко (нормално), на таблото светва лампа ЖЪЛТО ЗЪБНО КОЛЕЛО С УДИВИТЕЛНА (не се променя държанието на колата), а когато съм на "Sport" не светва тази лампа. Има и още нещо, налага ми се да ускоря рязко, ускорявам и при пускането на педала на газта "автомата" започва да приклюцва и да тресе и бие за 1-2 сек. докато върне скорости... МОЛЯ, ПОМОЩ!!! :help: :help: :help:

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Re: Нещо като проблем с автомата...!

Мнение от Dimitroff » 24 Апр 2012, 10:00

qwrfvxgchb написа:Здравейте колеги, става въпрос за следното, колата е Е39 525D, 2000г., комби, автоматик - когато карам на магистралата на "D" и покарам малко (нормално), на таблото светва лампа ЖЪЛТО ЗЪБНО КОЛЕЛО С УДИВИТЕЛНА (не се променя държанието на колата), а когато съм на "Sport" не светва тази лампа. Има и още нещо, налага ми се да ускоря рязко, ускорявам и при пускането на педала на газта "автомата" започва да приклюцва и да тресе и бие за 1-2 сек. докато върне скорости... МОЛЯ, ПОМОЩ!!! :help: :help: :help:

Започни си диагностика!

Зъбното колело може да се появи от много неща...твърде много, за да се гадае по форумите...
Варианти:

Слаб акумулатор, моментна загуба на сигнал, приплъзване на дисковете в скоростната кутия, проблем с "турбината" на скоростната кутия и т.н.

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 24 Апр 2012, 10:26

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от qwrfvxgchb » 04 Окт 2012, 19:00

Колеги, ходих да ми направят диагностика на автомата и ми казаха, че е ЛОК ЪП (или нещо такова). Казаха ми като начало да сменим маслото (само това в картера... което не ми харесва като идея, ама не знам може и да е правилно) и след това ако не се оправи рециклиране на турбината на скоростите! Ако някой е може да даде съвет слушам!!!
Поздрави!

Потребител
Аватар

Мнение от BMW_Pernik_Team » 04 Окт 2012, 23:06

Колега, пробвай първо с маслото, защото когато маслото е старо няма достатъчна плътност. Когато загрее скоростната кутия маслото достига температура до 120 градуса и датчиците за налягане не могат да отчетат превключването, тъй като маслото когато е старо става като вода и няма вискозитет. Поради тази причина датчиците работят със закъснение и от там е и това предърпване и потропване. Ако не се оправи ще се наложи да смениш пакетите на скоростната кутия или нея самата с втора употреба - по-читава.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d e39

Мнение от mermenkov » 19 Апр 2014, 19:40

Колеги,
Да не отварям нова тема. Понеже има проблеми с датчика на разпределителния вал /не пали като е топла и чакам да стане вторник да скокна до Дарукар/ При единия от опитите да я запаля започна да ми свети лампата за автомата, но само когато е на контакт за малко и после изгасва и след това повече не се появява. Все едно се чеква ама досега все си мисля че не го е правила... Маслото е сменяно изцяло преди 18000км. и автомата си работи перфектно. Някакви идей това нормално ли е и да ходя ли на диагностика?
Изображение

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 19 Апр 2014, 19:57

Откачи акумулатора за малко де..
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 21 Апр 2014, 11:03

Хубаво е, когато има тема и тя стои недовършена толкова време. Така, ако някой има подобен проблем може и той да си го опише в темата и така ще си стои пълна с кахърчета, но никой няма да знае решим ли е, не е ли, как е, що е... :dunno:
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 745i e65, 525dA e39
Мечтае да кара: 850 CSi :)

Мнение от rado89 » 21 Апр 2014, 15:46

А за да не отварям нова тема да попитам и аз тук, надявам се да не е нагло.
При каране и кутията превключи от 2ра на 3та при рязко отнемане на газта има едно глухо тропване, еднократно.
Кутията работи перфектно, обслужвана е преди 10тина хил. км. и не ми прави никакви проблеми. Свикнах да го избягвам този момент с тропването. Мислях, че се получава при самото превключване от 2ра на 3та, но после пробвах на ръчен режим и след като включа 3та и отнема газта чак тогава се появява. Имате ли идея от какво може да е?
Благодаря!
Сърдитко Петко - празна му торбата..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d e39

Мнение от mermenkov » 23 Апр 2014, 12:51

Пробвах с акумулатора сега пак чеква ама за секунди... това да речем би трябвало да е ОК 8)
Изображение

Назад към E39